Pajero III |
Autor |
Wiadomość |
robek295
Forumowicz
Auto: Mitsubishi Pajero 3.2 DID 2000
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 21-09-2017, 23:54 Pajero III
|
|
|
Panowie wiem ze moze glupie pytanie ale czy w pajero 3 jest rama czy jej nie ma nie jestem mechanikiem ani zadnym specem ale mi sie wydaje ze jest rama i to nie tylko w P III , ktos napisal mi ze nie ma ramy zeby sie nie wyklucac to wole zapytac specow |
|
|
|
 |
Zuzia
Forumowicz
Auto: L200 2008 Pajero Sport 2013
Pomógł: 15 razy Dołączył: 28 Gru 2009 Posty: 279 Skąd: Piła
|
Wysłany: 22-09-2017, 00:22
|
|
|
Takiej ramy jak w gen 2 czy l200 to nie ma . Rama została niejako elementem nadwozia,jest w nie wkomponowana. |
_________________ pozdrawiam Paweł |
|
|
|
 |
klema
Forumowicz

Auto: 3.8 V6 , 2005
|
Wysłany: 22-09-2017, 16:55
|
|
|
Rober widze ze sprawdzasz ?:) tak jak ci pisalem , nie mam pojecia co ten "fachowiec" ci na pregladzoe powiedzial ale tu jest konstrukcja samonosna tak jak w wiekszosci wspolczasnych aut |
_________________ Pozdrawiam
klema6@gmail.com |
|
|
|
 |
Michał_PIII
Mitsumaniak
Auto: 2 x Pajero 3.2
Pomógł: 8 razy Dołączył: 10 Lut 2017 Posty: 192 Skąd: Wyszków Węgrowski / Warszawa
|
Wysłany: 22-09-2017, 17:30
|
|
|
Ramy jako ramy nie ma, jednak dla niektórych określeniem ramy, w szczególności dla mechaników samochodów osobowych, ramą są sanki, wózki do których mocowane jest zawieszenie a które mocuje się do nadwozia |
_________________ Michał Pajero4x4 |
|
|
|
 |
klem4
Nowy Forumowicz
Auto: Montero 3,8
|
Wysłany: 22-09-2017, 20:41
|
|
|
Dlatego jak mi napisla Robert ze gosc na przegladzie mu o ramie plakl bylem zdziwiony. Tu maja chopla na temat stanu techniczego ram w autach. Myslalem o toyocie kiedys i chlop mi mowi ze jak bedzie jechac ogladac auto to musisz wziasc ze soba mlotek min 500g i pierwsze co robisz to pod auto i napierdzielasz po rami ile sie da. |
|
|
|
 |
DonVito
Forumowicz
Auto: Pajero III long
|
Wysłany: 23-09-2017, 12:29
|
|
|
Jakby ktoś próbował walić w ramę mego Wranglera z całej siły półkilowym młotem, to nie wiem ... odwinąłbym mu tym że młotem i za bramę ciało speca wystawił.
W "ramę" PIII tym bardziej ...
Puknąć, stuknąć. Z umiarem. |
|
|
|
 |
klem4
Nowy Forumowicz
Auto: Montero 3,8
|
Wysłany: 23-09-2017, 22:32
|
|
|
DonVito napisał/a: | Jakby ktoś próbował walić w ramę mego Wranglera z całej siły półkilowym młotem, to nie wiem ... odwinąłbym mu tym że młotem i za bramę ciało speca wystawił.
W "ramę" PIII tym bardziej ...y
Puknąć, stuknąć. Z umiarem. |
Gdzie jest napisane ze z calej sily ?
Na wyspie nie jezdzi sie po lasach przy ktorych w promieniu kilku kilometrow jest pomoc. Wiec za auto musisz byc pewien , a jak rama ci na lodowcu szczeli to co zrobisz
Tu sie auto traktuje jako zabawke a nie jako status zyciowy.
Chyba bys nie chcial miec zepsutej zabawki. Wiec maja taki taki sposob na sprawdzanie ramy w trybie expresowym i wstepnym. |
|
|
|
 |
|