Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Pajero III
Autor Wiadomość
robek295 
Forumowicz

Auto: Mitsubishi Pajero 3.2 DID 2000
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 21-09-2017, 23:54   Pajero III

Panowie wiem ze moze glupie pytanie ale czy w pajero 3 jest rama czy jej nie ma nie jestem mechanikiem ani zadnym specem ale mi sie wydaje ze jest rama i to nie tylko w P III , ktos napisal mi ze nie ma ramy zeby sie nie wyklucac to wole zapytac specow

Zuzia 
Forumowicz

Auto: L200 2008 Pajero Sport 2013
Wysłany: 22-09-2017, 00:22   

Takiej ramy jak w gen 2 czy l200 to nie ma . Rama została niejako elementem nadwozia,jest w nie wkomponowana.

klema 
Forumowicz

Auto: 3.8 V6 , 2005
Wysłany: 22-09-2017, 16:55   

Rober widze ze sprawdzasz ?:) tak jak ci pisalem , nie mam pojecia co ten "fachowiec" ci na pregladzoe powiedzial ale tu jest konstrukcja samonosna tak jak w wiekszosci wspolczasnych aut

Michał_PIII 
Mitsumaniak

Auto: 2 x Pajero 3.2
Wysłany: 22-09-2017, 17:30   

Ramy jako ramy nie ma, jednak dla niektórych określeniem ramy, w szczególności dla mechaników samochodów osobowych, ramą są sanki, wózki do których mocowane jest zawieszenie a które mocuje się do nadwozia

klem4 
Nowy Forumowicz

Auto: Montero 3,8
Wysłany: 22-09-2017, 20:41   

Dlatego jak mi napisla Robert ze gosc na przegladzie mu o ramie plakl bylem zdziwiony. Tu maja chopla na temat stanu techniczego ram w autach. Myslalem o toyocie kiedys i chlop mi mowi ze jak bedzie jechac ogladac auto to musisz wziasc ze soba mlotek min 500g i pierwsze co robisz to pod auto i napierdzielasz po rami ile sie da.

DonVito 
Forumowicz

Auto: Pajero III long
Wysłany: 23-09-2017, 12:29   

Jakby ktoś próbował walić w ramę mego Wranglera z całej siły półkilowym młotem, to nie wiem ... odwinąłbym mu tym że młotem i za bramę ciało speca wystawił.
W "ramę" PIII tym bardziej ...
Puknąć, stuknąć. Z umiarem.

klem4 
Nowy Forumowicz

Auto: Montero 3,8
Wysłany: 23-09-2017, 22:32   

DonVito napisał/a:
Jakby ktoś próbował walić w ramę mego Wranglera z całej siły półkilowym młotem, to nie wiem ... odwinąłbym mu tym że młotem i za bramę ciało speca wystawił.
W "ramę" PIII tym bardziej ...y
Puknąć, stuknąć. Z umiarem.

Gdzie jest napisane ze z calej sily ?
Na wyspie nie jezdzi sie po lasach przy ktorych w promieniu kilku kilometrow jest pomoc. Wiec za auto musisz byc pewien , a jak rama ci na lodowcu szczeli to co zrobisz :badgrin:
Tu sie auto traktuje jako zabawke a nie jako status zyciowy.
Chyba bys nie chcial miec zepsutej zabawki. Wiec maja taki taki sposob na sprawdzanie ramy w trybie expresowym i wstepnym.

Odpowiedz do tematu