Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: Hubeeert
29-05-2007, 20:16
[E5xA]sygnał włączonych świateł
Autor Wiadomość
Lukasey
[Usunięty]

Wysłany: 01-05-2007, 10:24   [E5xA]sygnał włączonych świateł

witam
czy w miskach galantach 93-96 jest jakis sygnał oznajmujący nam ze nie zgasilismy swiateł jak zgasimy silnik i otworzymy drzwi?? mały drobiazg ale przydatny bo czesto mi sie zdarza zostawic autko na swiatłach. heelp :(
Ostatnio zmieniony przez Hubeeert 29-05-2007, 19:15, w całości zmieniany 1 raz  

macia 
Mitsumaniak

Auto: Outlander 2.4 cvt 2010
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 01-05-2007, 10:40   

Ja w swoim E55a 1995 r. glsi miałem taki brzęczyk. Faktycznie bardzo przydatna rzecz. Pewnie zależy to od wersji wyposażenia, mój miał właściwie wszystko oprócz skóry...

KrzychoP 
Mitsumaniak
krzychop

Auto: Galant E54A 1995 2.0 V6-24
Wysłany: 03-05-2007, 10:58   

Jest sygnalizacja włączonych świateł brzęczykiem, działająca przy wyłączonym zapłonie i otwarciu drzwi kierowcy. Jednak jak zauważyłem w moim miśku czujnik otwarcia drzwi czasem nie działał (otwarcie drzwi jest sygnalizowane kontrolką umieszczoną pod wskaźnikiem paliwa) i to może być przyczyną braku sygnalizacji. Do naprawienia tego "defektu" wystarczy po zdjęciu gumowego kapturka przez szczelinkę przy króćcu włącznik spryskać aerozolem contact cleaner (ja używam aerozolu Philipsa dostępnego w sklepach z częściami elektronicznymi).

Lukasey
[Usunięty]

Wysłany: 03-05-2007, 11:53   

kontrolka otworzonych drzwi się swieci tylko nie ma brzeczka. mozesz napisac gdzie dokladnie znajduje się ten włacznik ??

KrzychoP 
Mitsumaniak
krzychop

Auto: Galant E54A 1995 2.0 V6-24
Wysłany: 03-05-2007, 12:05   

Włącznik jest na dole słupka środkowego, ale skoro kontrolka otwarcia drzwi się zapala to raczej nie będzie to wina włącznika.

Lukasey
[Usunięty]

Wysłany: 03-05-2007, 12:44   

sorka jednak kontrolkka tez sie nie zapala. pomylilo mi sie. tak wogle to ten czujnik chyba u mnie nie dziala bo zauwazylem jeden kabelek wypiety z tej wiazki i to moze byc od tego. ale po co ktos paluchy tam wsadzal :? mus to naprawic to bedzie i swiatełko przy otwarciu drzwi i brzeczyk od zapalonych swiatel. dzieki za info

Marek Kozłowski
[Usunięty]

Wysłany: 06-05-2007, 12:47   

Mam miśka z 93 roku też 2 litrowego i brzęczyk jest z pewnością, bo już nie raz mi pomógł. Tak więc szukaj do skutku. Pozdrawiam

czekoladka_1981 
Mitsumaniak

Auto: EA5W 2,5V6 '98
Pomogła: 150 razy
Wysłany: 07-05-2007, 11:24   Re: sygnał włączonych świateł

Lukasey napisał/a:
witam
czy w miskach galantach 93-96 jest jakis sygnał oznajmujący nam ze nie zgasilismy swiateł jak zgasimy silnik i otworzymy drzwi?? mały drobiazg ale przydatny bo czesto mi sie zdarza zostawic autko na swiatłach. heelp :(

Ja w swoim galanciku posiadam sygnał włączonych świateł po wyłączwniu silnika.
Renata
EA5W

Odpowiedz do tematu