Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Kupno ASX 1.6.
Autor Wiadomość
Luzek86 
Nowy Forumowicz

Auto: ASX
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 03-12-2017, 12:15   Kupno ASX 1.6.

Witam.

To mój pierwszy posta na forum. Pozdrawiam wszystkich użytkowników.
Zamierzam kupić używane mitsubishi ASX 1.6 z lat 2010 - 2012.
Chciałbym się dowiedzieć o co powinien zadbać gdy już go kupię. Czy w serwisie należy zrobić coś po za wymianą płynów i filtrów? Wiem, że silnik ten uchodzi za jednostkę bezawaryjna.
W jaki sposób kierowcy ASX dbają o dobrą kondycje silnika? Jak często należy wymieniać olej?
I wreszcie z jakimi problemami spotykają się właściciele modeli z przebiegiem o kolo 100 tyś?

sla 
Forumowicz

Auto: Inne
Wysłany: 03-12-2017, 12:54   

http://forum.mitsumaniaki.pl/viewtopic.php?t=86654 i inne odpowiedzą na Twoje pytania

Luzek86 
Nowy Forumowicz

Wysłany: 04-12-2017, 14:35   

Ok znalazłem odpowiedzi na wszystkie pytania. Pozostaje tylko jedno. Czy w tym silniku 1.6 benzyna trzeba sprawdzać luzy zaworowe? Jeśli tak to jak często i ile to kosztuje?

PTE 
Forumowicz

Auto: był ASX 1.6
Wysłany: 07-12-2017, 08:22   

Sprawdzenie luzów po 100 tys. km. Jako że luz reguluje się poprzez dobranie odpowiedniej grubości szklanek, koszt w dużej mierze zależny jest od tego, ile szklanek trzeba wymienić.

Luzek86 
Nowy Forumowicz

Wysłany: 07-12-2017, 10:35   

Tak. Muszę dolicz to do kosztow. Mam na oku kilka modeli z przebiegiem około 100tys km.
Dzieki za informację.

Haiku 
Forumowicz

Auto: ASX 1.6 + Lancer Intense 2.0
Wysłany: 16-01-2018, 13:04   

W swoim mam przebieg 101 tys km (auto z 2012 roku). Przy przebiegu 55 tys km została zamontowana instalacja LPG, która sprawuje się idealnie. W mieście z którego pochodzę sprawdzenie luzów zaworowych to koszt 100-150zł. Wczoraj odbierałem samochód od mechanika, który zajmuje się ustawianiem luzów zaworowych na szklankach. W moim przypadku po przejechaniu ponad 46 tys km na LPG konieczne było wyregulowanie. Koszt 560 zł. Następna weryfikacja będzie przy 150tys km.

Jakby kogoś interesowało ile ASX pali na LPG to wystarczy kliknąć na ikonę LPG przy moim profilu, który jest odnośnikiem do motostat.pl

Odpowiedz do tematu