|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Carisma 1.9did problem |
Autor |
Wiadomość |
easir [Usunięty]
|
Wysłany: 08-05-2007, 18:40 Carisma 1.9did problem
|
|
|
Witam,
niedawno kupiliśmy carisme 1.9DID z 2001r. Autko bardzo fajne ale jest jeden mały problem. Przy 140km/h wcisnięcie gazu nic nie daje, samochód wogóle nie przyspiesza jakby miał jakąś blokadę.
Czy ktoś spotkał się może z takim problemem?
pozdro |
|
|
|
 |
arturro [Usunięty]
|
Wysłany: 08-05-2007, 18:48
|
|
|
przy 140 czy od okreslonych obrotow? |
|
|
|
 |
easir [Usunięty]
|
Wysłany: 08-05-2007, 19:02
|
|
|
przy 140 |
|
|
|
 |
KrisKros [Usunięty]
|
Wysłany: 08-05-2007, 20:06 Re: Carisma 1.9did problem
|
|
|
easir napisał/a: | Witam,
niedawno kupiliśmy carisme 1.9DID z 2001r. Autko bardzo fajne ale jest jeden mały problem. Przy 140km/h wcisnięcie gazu nic nie daje, samochód wogóle nie przyspiesza jakby miał jakąś blokadę.
Czy ktoś spotkał się może z takim problemem?
pozdro |
Z opisu to ciężko coś powiedzieć. Takie objawy są możliwe przy uszkodzonym przepływomierzu, Jeśli masz nieszczelny intercooler to też ale wtedy mocy nie miał by w całym zakresie obrotów, pompa paliwa - podaje max i koniec ale tak jak pisał Arturro to wyszło by przy obrotach a nie przy prędkości. Najdziwniejsze byłoby gdyby był ogranicznik prędkości ale przy 140 to chyba była by jakaś wersja dla
Jak dla mnie obstawiałbym przepływomierz. Kolega w Mesiu CDI tak miał do 150 i koniec...
Pozdr |
|
|
|
 |
easir [Usunięty]
|
Wysłany: 12-05-2007, 15:38
|
|
|
A tak poza tym to chciałm jeszcze zmienić pasek rozrzadu. Przejrzałem forum i widze że polecacie paski mitsuboshi i sun, a napinacze GMB. Rozejrzałem sie trochę po okolicy(Gdańsk) ale nigdzie takich nie posiadają. Stąd moje pytanie gdzie można je kupić? Może w jakimś sklepie internetowym? |
|
|
|
 |
Rafal_Szczecin
Mitsumaniak

Auto: Volvo Amazon, Skoda Superb
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 89 razy Dołączył: 15 Kwi 2005 Posty: 9211 Skąd: s kątowni
|
Wysłany: 12-05-2007, 17:38
|
|
|
u naszego dostawcy
JAPANEZE .
kontakt do niego znajdziesz na forum . |
|
|
|
 |
easir [Usunięty]
|
Wysłany: 12-05-2007, 19:25
|
|
|
dzięki |
|
|
|
 |
kalpol [Usunięty]
|
Wysłany: 17-05-2007, 17:30 Ja też tak mam
|
|
|
Mam dokładnie taki sam problem, auto też 2001 r. DiD 115 KM. W instrukcji piszą, że max. prędkość to 195 km/h, a tu przy 140 km/h jęczy, turbinka pracuje na maxa, a na liczniku nic nie przybywa. Mój mechanik ma pomysł na to, ale nie wiem czy się sprawdzi, bo jeszcze tego nie zrobiłem. Mianowicie chodzi o filtr paliwa. Tylko oryginalny ma odpowiednią przepustowość. Jeśli masz jakiś Filtron albo inny szajs, to warto spróbować wymienić. Daj znać jak to coś pomoże. |
|
|
|
 |
kaem74 [Usunięty]
|
Wysłany: 18-05-2007, 22:23
|
|
|
Osobiście nie sądzę żeby pomogła wymiana filtra paliwa chyba, że jest bardzo zabrudzony. Filtr powietrza też jest bardzo ważny w dieslu, ale istotną informacją byłoby to czy na niższych biegach silnik daje się wkręcić na wyższe obroty bo jeśli nie to jest w trybie awaryjnym i trzeba by kompiutra podpiąć i zobaczyć gdzie problem w doladowaniu czy w zasilaniu paliwem. |
|
|
|
 |
saphire
Mitsumaniak daje wędkę nie rybę

Auto: Laguna Coupe GT
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 162 razy Dołączył: 20 Sie 2006 Posty: 6011 Skąd: Przemyśl
|
Wysłany: 19-05-2007, 11:45
|