Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
[CJ4A 1.6] Witam Colcik kupiony - fotki + pare pytań
Autor Wiadomość
selson
[Usunięty]

Wysłany: 23-04-2007, 09:16   [CJ4A 1.6] Witam Colcik kupiony - fotki + pare pytań

Witam, na początek chciałem się jeszcze raz przywitać i "pochwalić" zakupem.
Colcik kupiony poniżej kilka fotek (rok 96, poj. 1,6 :D )
Autko docelowo kupione dla :heart: ale narazie ja nim śmigam :)
Proszę o ocene i ew. wnioski, chociaż wiem że z samych fotek to może być trudne.
Aha autko ma na licznku 146kkm ale na ile ten przebieg jest autentyczny to niewiem, bo autko zostało ściągniete z zachodu. Wg mnie po stanie tapicerki to ok 200 kkm
W każdym razie silnik peracuje równiomiernie i bez żadnych podejrzanych odgłosów.
Autko było udeżone z przodu, ale jest w miare profi zrobione.

Na początek dostało felgi 15" i oponki BFGoodrich 195/50/R15 + Audio
I jak się prezentuje?? :)
Jak dlamnie autko zwinne (po założeniu felg i opon) bo na 13" zimówkach jeździło się jak tico :)
Silniczek IMO dość zrywny ale i dużo pali przy mojej nodze wyszło 11 l / 100 km, ale nienarzekam, bo "fun" z jazdy jest ogromny.
To tyle na początek jeżeli chodzi o moje wrażenie z kilkudniowej jazdy, teraz czas na kilka pytań :)

1) Jak z rozrządem w tych autkach?? NIewiem kiedy był wymieniany więc w tym tygodniu bede chciał zrobić, więc może ktoś poleci warsztacik w Wawie??
2) Przednie zaciski hamulcowe - wydaje mi sie, że tłoczyska w zaciskach są lekko przytarte, wiec chce je wymienić ale bo z jednej strony grzeje się koło ... można wymioenić tylko tłocysko, czy trzeba cały zacisk. Jeśli tak to byłbym też wdzięczny za informacje gdzie w Wawie moge to zrobić dobrze i solidnie.
3) Gdzie i ile może kosztować pas bezpieczeństwa od str kierowcy?? (szukałem na allegro ale niebyło)

To narazie tyle :) ... z góry dziekuje za pomoc i ...
Pzdr
Selson

Hugo 
Mitsumaniak
srebrny szatan

Auto: EA5A Avance '01 & SS 1,6
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 23-04-2007, 09:40   

Pierwszy Colt CJO, który mi się podoba. Naprawdę ładny. Felgi mu pasują.
selson napisał/a:
Przednie zaciski hamulcowe - wydaje mi sie, że tłoczyska w zaciskach są lekko przytarte, wiec chce je wymienić ale bo z jednej strony grzeje się koło ... można wymioenić tylko tłocysko, czy trzeba cały zacisk.
Nic nie wymieniasz jeśli nie cieknie. Przycierają się tam tulejki w prowadnicach zacisków. Tylko smarujesz i wsio. Ewentualnie wymieniasz gumki osłonowe na tych tulejkach. Mając zestaw kluczy nasadowych i młotek zrobisz to sam.

selson
[Usunięty]

Wysłany: 23-04-2007, 11:10   

Cytat:
Pierwszy Colt CJO, który mi się podoba. Naprawdę ładny. Felgi mu pasują.

:prayer: dzieki, może jeszcze zrobie delikatna "glebę" ... chociaż boje się że :heart: załatwi na krawężniku :lol:

Hugo 
Mitsumaniak
srebrny szatan

Auto: EA5A Avance '01 & SS 1,6
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 23-04-2007, 11:59   

selson napisał/a:
może jeszcze zrobie delikatna "glebę"
Nie rób, bo
selson napisał/a:
chociaż boje się że załatwi na krawężniku
no właśnie. Jazda będzie torturą. Wierz mi. Miesiąc jeżdżę swoim Coltem na zielonych sprężynach. Chyba już schudłem...

krzycho
[Usunięty]

Wysłany: 09-05-2007, 20:27   

Witam.
Gratuluje, Colcik ladny.
Jesli chodzi o pytania, to moge pomodz jesli chodzi o pasy bo sam to przerabialem. Poszukaj wsrod jakis colcikow na czesci przeznaczonych. Zajrzyj na str: www.japancar.pl
Ewentualnie zapytaj kolesia mailem: erysjj@wp.pl , oferowl na allegro colta na czesci.

cimon102
[Usunięty]

Wysłany: 10-05-2007, 14:53   

Gleba gleba i jeszcze raz gleba.Starym piernikiem nie jestes wiec nie boj sie o zadek, a z kraweznikami to sie nie boj.Poprostu trzeba umiec jezdzic.
Pozdrawiam

codek
[Usunięty]

Wysłany: 10-06-2007, 22:31   

gratuluję motorku 1.6 !!!!

Odpowiedz do tematu