Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Wymiana głośników
Autor Wiadomość
Bigpawlo 
Forumowicz

Auto: Carisma 1.6 16V 90KM '97
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 27-02-2018, 22:34   Wymiana głośników

Koledzy, wpadłem na pomysł wymiary nagłośnienia. Nie chcę modyfikacji. Po prostu pomyślałem o jakichś lepszych głośnikach, bo te standardowe nie mają brzmienia. Macie jakieś doświadczenia? Kojarzycie jakie średnice głośników są standardowo w carismie? Może wymienialiście u siebie głośniczki...

remi 
Forumowicz

Auto: Lancer VIII 1,8 Pb
Wysłany: 25-03-2018, 16:16   

Z tyłu 16,5 cm, z przodu 13 cm. Możesz robić co chesz, ale rewelacji nie będzie. Przerabiałem to. Wpakowałem w ori miejsca głośniki Hertza, następnie wzmacniacz i skrzyna basowa. Radio Pioneer, dosyć wysoki model jak naa tamte czasy. Po tych zmianach jakoś to grało. Bez skrzyni basowej, to nie grało. Teraz mam Lancera i na tym samym radiu, na ori głośnikach gra to lepiej niż na tamtych Hertzach bez wzmacniacza i skrzyni.

Bigpawlo 
Forumowicz

Wysłany: 25-03-2018, 16:49   

Dzięki za odpowiedź. Liczę się z tym że będzie bez rewelacji. Ale chcę chociaż odrobinę basu słyszeć. To co jest fabrycznie zamontowane nadaje się do słuchania jedynki... Z przodu jest 13? Wydawało mi się że 10.

Hugo 
Mitsumaniak
srebrny szatan

Auto: EA5A Avance '01 & SS 1,6
Wysłany: 25-03-2018, 19:36   

Pod deską rozdzielczą są głośniki 10 cm.

Bigpawlo 
Forumowicz

Wysłany: 25-03-2018, 23:24   

No właśnie o deskę mi chodziło. W drzwiach nie mam głośników. Co do radyjek. Ostatnio testowałem na tych swoich seryjnych głośnikach dwa radia: Sony i Alpine. Na Alpine dźwięk był wyraźnie lepszy i nawet słychać bas. Łudzę się więc że jak zmienię głośniki na lepsze to jakość brzmienia będzie lepsza niż do tej pory. Oczywiście jak wspomniałem cudów się nie spodziewam. Dzięki że podjąłeś temat.

remi 
Forumowicz

Auto: Lancer VIII 1,8 Pb
Wysłany: 28-03-2018, 14:59   

Mój błąd. Faktycznie w desce są 10 cm. Pomyliło mi się, bo właśnie chciałem tam wcisnąć 13 cm, jednak się nie dało tego zrobić tak żeby wyglądało na ori.

Odpowiedz do tematu