|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Przesunięty przez: robertdg 06-06-2014, 22:03 |
Rdza wcina mi przednie kielichy :( (Zrobione + zdjęcia) |
Autor |
Wiadomość |
MichciuGT
Mitsumaniak
Auto: Galant Kombi 6A13
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 18-04-2017, 20:37
|
|
|
Każdy krytykuje że źle, że nie dobrze, że zrobiłby lepiej...
ale nikt nie powie co dokładniej jest źle zrobione, chodzi o to że jest posmarkane (ma mniejszą wytrzymałość?) czy ilość wstawek?, czy może pod spodem też powinno się jakieś wzmocnienia przespawać?
No i przydałoby się zdjęcie dobrze zrobionego (taki który nie wyszedł z fabryki ), albo link do tematu kto to robił (kiedyś coś mi się przewinęło na forum). |
_________________ 2020 - Czarny Galant Avance 2.5l
2019-2019 sprzedana Czerwona Yamaha YZF-R125
Bordowa Poliftowa Carisma 1.8 GDI
Są trzy wersje: moja, wasza i ta prawdziwa
Życie jest ładne póki nie dotyka się go. |
|
|
|
 |
mkm
Forumowicz
Auto: Colty
|
Wysłany: 19-04-2017, 01:46
|
|
|
Nieszczelne spawy, niepołapane warstwy (a raczej połapane niezrozumiale) , łatki jakby skarpetę cerował...
Tu nie chodzi o krytykę lub "czepianie się", ale ktoś za to wziął pieniądze i to niemałe...
More Than Explo napisał/a: | 700-800 zł jakoś tak płaciłem |
Gdyby właściciel zrobił to sam to byłby szacun za chęci, nawet przy takim "efekcie" jak na zdjęciach, ale że usługa była płatna... to brak słów... |
|
|
|
 |
More Than Explo
Mitsumaniak
Auto: Galant 2.5 V6 Sedan
|
Wysłany: 19-04-2017, 06:54
|
|
|
mkm napisał/a: | Nieszczelne spawy, niepołapane warstwy (a raczej połapane niezrozumiale) , łatki jakby skarpetę cerował...
Tu nie chodzi o krytykę lub "czepianie się", ale ktoś za to wziął pieniądze i to niemałe...
More Than Explo napisał/a: | 700-800 zł jakoś tak płaciłem |
Gdyby właściciel zrobił to sam to byłby szacun za chęci, nawet przy takim "efekcie" jak na zdjęciach, ale że usługa była płatna... to brak słów... |
No niestety nigdy nic nie spawałem, więc bałem się podjąć samodzielnej naprawy przy dosyć istotnym elemencie konstrukcji pojazdu. Dzięki za sugestie co jest nie tak.
Eh koledzy, do tej pory ufałem, że jest to zrobione solidnie, może niezbyt pięknie, ale pancernie. Teraz zasialiście ziarno niepewności przyjrzę się bliżej tym kielichom, wjadę od spodu kamerką inspekcyjną i poproszę was o ocenę.
Będę sobie dzisiaj nucił:
"No bo żyje w kraju w którym wszyscy chcą mnie zrobić w edit, za moją kase!"
Edit: Wulgaryzm wykropkowany nadal jest wulgaryzmem. |
Ostatnio zmieniony przez mkm 19-04-2017, 07:08, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
Sadek
Forumowicz
Auto: Galant
|
Wysłany: 31-08-2017, 11:43
|
|
|
Panowie
ruda szm** znowu atakuje moje kielichy bardzo proszę o namiary na jakiś konkretny zakład blacharski który dobrze by się tym zajął. Mam do zrobienia jeszcze nadkola z tyłu jednak jeżeli wcześniej nie zrobię tych kielichów to chyba stracę serce do tego samochodu o którego staram się dbać.
Z góry dziękuję za pomoc
[ Dodano: 26-05-2018, 16:44 ]
Naprawdę nie ma już blacharzy na dolnymśląsku ? |
|
|
|
 |
larelijux
Mitsumaniak

Auto: -
|
Wysłany: 03-06-2018, 13:38
|
|
|
Bo nikomu się nie chce babrać z kielichami, jak za ten czas mogą wkręcić zamiennik błotnika w innym aucie.
Do dobrych blacharzy po pierwsze jak nie będziesz miał szczęścia to nie znajdziesz kontaktu, a po drugie jak już Ci się poszczęści to będziesz czekał po kilka miesięcy. |
|
|
|
 |
|
|