Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Grandis Mivec a instalacja gazowa
Autor Wiadomość
sosa7 
Nowy Forumowicz

Auto: mitsubishi grandis
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 10-05-2017, 23:22   grandis LPG

Witam od roku smigam na gazie i powiem ze wszystko jest ok , żadnej choinki na desce nie mam , po zamontowaniu na poczatku palil sie check ale to byla kwestia regulacji .
Wiadomo że japonczyki sa bardzo czule na instalacje gazowe , wszystko zależy od gazownika . W zime czasami zapalal sie check ale sam później znikał.
Obecnie mam zrobione na gazie 40 tys i nic sie nie pali a auto smiga bez problemowo , wiec nie dajcie sie tez splawic gazownikowi ze np ten typ tak ma pozdr.

igorek 
Forumowicz

Auto: Mitsubishi
Wysłany: 11-05-2017, 07:08   

A jaką masz konkretnie instalacje zamontowaną?

plecho1 
Mitsumaniak

Auto: Laguna 3
Wysłany: 11-05-2017, 07:50   

Ten zapalający się check nawet tylko zimą nie wróży nic dobrego, osobiście dla pewności bym się temu przyjrzał. Było wtedy sprawdzić błędy bo by to mogło nakierować na problemy. Błędy możesz sprawdzić sam interfejsem Elm327 w wersji bluetooth za około 50 zł i jakąś darmową aplikacją na telefonie z androidem np. Torque.

sosa7 
Nowy Forumowicz

Auto: mitsubishi grandis
Wysłany: 12-05-2017, 20:17   instalacjia

W odpowiedzi na pytanie to instalcjie mam firmy STAG, kosztowala mnie 3000 zł butla zamiast kola . pozdrwaiam

plecho1 
Mitsumaniak

Wysłany: 12-05-2017, 20:41   

Stag to tylko producent, głównie sterowników. Ważne jeszcze są wtryskiwacze i reduktor.

gołąb 
Mitsumaniak

Auto: Lex Ls430 , VW Calif exclusive
Wysłany: 24-05-2017, 08:34   

No i u mnie zaczął jeździć :) na razie jest ok, zobaczymy jak będzie dalej. Zmieniono mi listwę na model starszą, bo miałem zamontowaną jakąś najnowszą Landi Renzo. Podobno mają jakiś błąd w oprogramowaniu i w połączeniu z tą najnowszą listwą występuje problem. Do tej pory w innych autach to montowali i było ok. , a dopiero w Grandisie się to uwidoczniło , bo ma on bardzo krótki czas wtrysku. Kiedy mój gaziaż już sobie nie radził , to przyjechali panowie z Landi renzo i po walce doszli do takich właśnie wniosków.

plecho1 
Mitsumaniak

Wysłany: 24-05-2017, 10:09   

Więc te nowe to pewnie jakaś budżetowa nowa wolniejsza wersja. Miśki mają krótkie czasy wtrysku benzyny przez co potrzebują szybkich i precyzyjnych wtryskiwaczy takich jak np. polskie Barracudy czy ACW02-03.

eremita 
Mitsumaniak

Auto: Outlander III DID
Wysłany: 17-01-2018, 13:10   

Sprawdzony gazownik zaproponował mi taki zestaw
STAG QBOX BASIC, wtryskiwacze AC-W03 lub o 300zł droższy z STAG QMAX PLUS.

Pierwsze o tych wtryskiwaczach słyszę miał ktoś z nimi styczność dobre są?
Drugie pytanie to czy warto dokładać 300zł do STAG QMAX PLUS?

Bzyk_R1 
Mitsumaniak
Outlanderowiec

Auto: O1T LSRG
Wysłany: 17-01-2018, 14:33   

Wtryskiwacze serii AC-Wxx to produkt Staga. Jak pisze wyżej plecho1, są dobre. Ja skorzystałem z jego porady i założyłem Barracudy 130, spisują się bezproblemowo jak na razie i obrabiają spokojnie mój setup w O1T. Co do sterownika uważam że w wolnossących jednostkach gdzie strojenie gazu jest mniej wymagające, dopłacanie 300zł do kompa nie jest potrzebne. Nie wiem co więcej oferuje Qmax plus względem basic ale podstawowy powinien dać się bezproblemowo stroić. Lepiej te pieniądze przeznaczyć na lepsze wtryskiwacze lub reduktor.
Bym życie ludzkie ocalił.

Lekki Samochód Ratowniczo Gaśniczy: 300+KM/500+Nm http://forum.mitsumaniaki...1489343#1489343 ターボアウトランダー
Legenda we własnym garażu: http://forum.mitsumaniaki...1502384#1502384
Sprzątam i pilnuję porządku w dziale Outlandera. Czasem zdarza mi się kogoś wycinać...
ZAPRASZAM DO ODWIEDZENIA I SUBSKRYPCJI MOJEGO KANAŁU NA YT
https://www.youtube.com/c...sgoaAdLHmEnzUrg A czy Ty Gość już subskrybujesz?

STOP HYBRID GO LPG

eremita 
Mitsumaniak

Auto: Outlander III DID
Wysłany: 17-01-2018, 15:04   

hehe ale wtopa post wyżej o tym pisało :P
Wcześniej czytałem ten temat a jak dostałem info od gazownika to pisałem :)

Ten gazownik ma zawsze trzy propozycję:
najtańsza- tani komp tanie wtryski ta odpada
średnia- tani komp dobre wtryski ( taką wersję brałem wcześniej mam i chwalę)
droga- lepszy komp lepsze wtryski (tu się zastanawiałem zawsze co to zmieni bo jeśli przez lepsze sterowanie było by mniejsze spalanie lub większa moc to warto zainwestować :mrgreen: )

Co do butli to ta którą polecacie pod auto 18cm wcześniej myśłałem by wywalić fotele i w ich miejsce włożyć butle ale teraz jeden fotel czasami będzie mi potrzebny.

owiecs 
Forumowicz

Auto: Colt 1.3 CZ3
Wysłany: 25-09-2018, 20:37   

1. Czy ktokolwiek z czytających i posiadających lub znających posiadacza Grandisa z LPG mieszka w Rzeszowie lub okolicach? Będę bardzo wdzięczny za kontakt

2. Czy ktokolwiek z czytających zna warsztat, któremu można by zlecić (i nie żałować tego zlecenia) instalację LPG w Grandisie? Interesują mnie województwa podkarpackie, małopolskie, śląskie.

pozdrawiam wszystkich

abdul 
Forumowicz

Auto: Laguna GT
Wysłany: 26-09-2018, 15:19   

1. Niestety nie znam nikogo co jeździ Grandisem a szkoda bo chętnie bym sobie obczaił to autko z bliska :wink:
2. Podjedz sobie na Malowniczą w Rzeszowie (dawna Biała) Tad-Mat Tadeusz Czerkies. Jeżdżę do niego już kilka dobrych lat i to różnymi autami i naprawdę zawsze byłem zadowolony. Ostatnio ma strasznie dużo roboty to możesz poczuć się troszkę olany ale jak już uda Ci się do niego dostać to myślę, że Ty też będziesz zadowolony.

owiecs 
Forumowicz

Auto: Colt 1.3 CZ3
Wysłany: 09-12-2019, 20:26   

to może odpiszę;

Przekopałem pewne lpg forum i wyszło mi, że najbardziej polecanym warsztatem na podkarpaciu jest Multiserwis w Niwiskach. Napisałem do nich o wycenę - faktycznie trochę drożsi. Ale, że przy gazie oszczędza się po montażu, a nie podczas to zgłosiłem się do nich. Zrobił jakieś pomiary komputerem, wyszły mu różnice pomiędzy bankami i zalecił regulację zaworów przed montażem.

Regulacje zrobił mi Tata, zgłosiłem się do nich i... i w sumie tyle, gaz zamontowany, zrobiłem już jakieś 10 000. Żadnych checków, żadnych problemów ubytków mocy czy innych niedomagań. Jak założony tak jeździ. Nie znam się na gazie, nawet nie wiem dokładnie z głowy co mi tam zamontowali. Zrobili to dobrze i już.

Grandisa robili pierwszy raz, ale na oględzinach skojarzyli Eclipse, coś mi świta, że w 4G ten motor był montowany.

Także jeżeli nie było żadnego Grandisa w Rzeszowie z gazem do obejrzenia, to już jest.

Pozdrowienia

Odpowiedz do tematu