Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Wypala bezpiecznik CE pod maska i silnik gasnie nie odpala
Autor Wiadomość
D4mi4no 
Nowy Forumowicz

Auto: Mitsubishi Carisma 1.6 16v
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 16-07-2018, 16:10   

Nie bede zakladal nowego tematu, napisze tu poniewaz po tej usterce z bezpiecznikiem od CE ktora zostala naprawiona poprzez odlaczenie sondy (taka diagnoza elektryka) auto jezdzilo odpalalo przez kilka dni. Pewnego razu pojechalem na miasto zgasilem auto po czym nie moglem odpalic rozrusznik nie reagowal tak jakby nie dochodzil prad tylko takie buczenie slycgac bylo. Sprobowalem na popych i odpalil po czym zgasilem auto i pozniej odpalal z kluczyka normalnie kilka razy bo pozniej znow przestal odpalac z kluczyka. Za kazdym razem po odpaleniu na popych pozniej odpala kilka razy z kluczyka. Zaswiecila mi sie kontrolka CE wymrugalem blad 11 od sondy. Dodam zeauto nie odpalilo mi zanim zaswiecila sie kontrolka CE. Sonda nadal wypieta jest, nie wymienilem jeszcze jej. Moze to byc przez sonde??

Hugo 
Mitsumaniak
srebrny szatan

Auto: EA5A Avance '01 & SS 1,6
Wysłany: 16-07-2018, 21:32   

To nie może mieć ze sobą związku (sonda lambda i rozrusznik). To przypadek. Po prostu coś jest nie tak z sondą, a poza tym kończą się szczotki w rozruszniku (w 1,6 16V masz skrzynię biegów od renówki i równie badziewny rozrusznik valeo lub bosh, a co za tym idzie ryzyko jego awarii jest duże).

D4mi4no 
Nowy Forumowicz

Wysłany: 28-10-2018, 14:33   

Panowie mam znow problem z tym odpalaniem auta. Wymienilem sonde zeby bylo jak nalezy kontrolka CE zgasla jest ok. Jezdzilem autem do momentu az pewnego razu znow zgasilem auto i nie moglem odpalic (mialo to miejsce w garazu) wiec nie ruszalem juz auta i po 2 dniach chcialem zaciagnac auto do elektryka ale odziwo po 2 dniach postoju auto nagle odpalilo z kluczyka. Elektryk wymienil szczotki w rozruszniku no i przez jakis czas bylo ok myslalem ze mam ten problem juz z glowu az do wczoraj gdy na miescie zgasilem auto i juz nie moglem odpalic. Po prostu nie dochodzi prad do rozrusznika. Elektryk mowil ze szczotki byly minimalnie zjechane a reszta rozrusznika wygladala bardzo dobrze takze moze ktos mi podpowie co to moze byc zanim znow zaprowadze auto do elektryka???

plecho1 
Mitsumaniak

Auto: Laguna 3
Wysłany: 28-10-2018, 14:49   

A co się dzieje z kontrolkami podczas odpalania jak auto nie chce odpalić, przygasają całkiem, delikatnie przygasają czy nie przygasają w ogóle?

D4mi4no 
Nowy Forumowicz

Wysłany: 28-10-2018, 15:13   

Kontrolki nie przygasaja w ogole akumulator jest ok

plecho1 
Mitsumaniak

Wysłany: 28-10-2018, 17:14   

Jak kontrolki nie przygasają w ogóle to może wina kostki stacyjki w której wypalił się styk odpowiedzialny za rozrusznik. Lub jest gdzieś przerwa w obwodzie po między stacyjką a rozrusznikiem.

D4mi4no 
Nowy Forumowicz

Wysłany: 28-10-2018, 17:40   

Mhm jutro skontaktuje sie z elektrykiem zeby zobaczyl. Wymiana stacyjki to chyba nie jest taka prosta sprawa skoro tu jest immobiliser ??

plecho1 
Mitsumaniak

Wysłany: 28-10-2018, 17:58   

Nie stacyjka a sama kostka.

Odpowiedz do tematu