Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Pali olej
Autor Wiadomość
ukrafal
[Usunięty]

Wysłany: 17-05-2007, 18:11   Pali olej

Witam.
1.Mam pytania czy to normalne w cari ze bierze olej?
Zauwazylem od nie dawna ze mam okopcona rure wydechowa i sliski pylek osiadajacy na tylnym zderzaku jak popada deszcz.Oleju jak narazie nie dolewalem a wymiane robilem dwa miesiace temu stan sie utrzymuje.

2.A jeszcze jedno ostatnio wykrecilem swiece by je sprawdzic jak wygladaja po dwoch miesiacach jazdy byly okopcone i jakby byl na nich olej czy cos jest nie tak z moja cari???
A moze to normalne w tych silnikach.Na jakie szczeliny powinno sie ustawiac swiece i czy mozna regulowac zawory w silnikach z zaworami hydraulicznymi.

3.Czeka mnie wymiana paskow i napinaczy mam juz kupione wszystkie czesci tj pasek wieloklinowy rozrzady pasek alternatora tolki paska rozrzadu i napinacz paska wieloklinowego,przy zakupie pytalem o napinacz paska rozrzdy powiedziano mi ze cari GDI ma automatyczny lub hydraliczny napinacz czy konieczna jest jego wymiana z paskami w hurtowni powiedzieli mi ze nie ze moge jezdzic na starym napinaczu a ten zmienia sie tylko jak sie popsuje a zdarza sie to bardzo rzadko.
Pozdrawiem
ukrafal.

zwolin 
Forumowicz
baaardzo zły miś ;-)

Auto: Carisma 1.8 GDI
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 17-05-2007, 19:36   

Jeśli utrzymuje się stan oleju, to znaczy, że go nie bierze. Napisz jaki masz olej, jaki przebieg, i czy zaobserwowałeś, że puszcza dymka po odpaleniu na zimnym silniku (taki szaroniebieski), ew na rozgrzanym silniku po gwałtownym wciśnięciu gazu.
Jeśli to nie olej, to niewłaściwy skład mieszanki. Spalanie masz w normie? Może problem tkwi w przepływce, czujniku temp, lub wtrysku.
Ostatnia moim zdaniem ewentualność, to przebadziewne paliwo.

Zapraszam na Stronę Piotrusia - podaruj 1% mojemu dziecku

saphire 
Mitsumaniak
daje wędkę nie rybę

Auto: Laguna Coupe GT
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 18-05-2007, 11:35   

Sadza w rurze przy GDI to normalka - to wynika trybów pracy silnika. Grunt by stan oleju nie spadał gwałtownie i by nie dymiła siwym dymem bo to już nie jest normalne.

ukrafal
[Usunięty]

Wysłany: 21-05-2007, 01:07   

Olej jest wlany mobil 10W40 , przebieg 150 000.Na zimnym silniku nie puszcza dumka ale jakis czas temu jak przycisnalem przy wyprzedzaniu byl dymek ale na chwile obecna nic nie widac.Spalanie-nie wiem mysle ze jest ok. na calym zbiorniku robie okolo 515km.
Chyba najlepiej bedzie zrobic test komputerem to bedzie wiedomo czy moze jakies czujki nie padly.
Pozdrawiam.

Odpowiedz do tematu