|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Przesunięty przez: Bizi78 02-01-2019, 01:02 |
Mitsubishi Sigma kombi Wahacz |
Autor |
Wiadomość |
Zawisza Gruszka
Nowy Forumowicz
Auto: Sigma Kombi; mazda 626 Ge,
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 28-12-2018, 19:38 Mitsubishi Sigma kombi Wahacz
|
|
|
Witam mam pytanie gdzie mogę dostać, albo z jakiego samochodu pasuje wahacz, z jakiego samochodu też będzie pasować koronka ABS. ? |
|
|
|
 |
Krzyzak
moderator mitsumaniak uczestnik I Zlotu MM

Auto: E32, CR29, 5F, DCJ, 7N, Y2
Pomógł: 645 razy Dołączył: 28 Kwi 2005 Posty: 24296 Skąd: był Malbork, teraz Gdańsk
|
Wysłany: 28-12-2018, 20:49
|
|
|
sworzeń czy tuleje da się wymienić i zapewne można je kupić osobno
a koronka to pewnie 44 zęby jak w każdym niemal Mitsu |
|
|
|
 |
Zawisza Gruszka
Nowy Forumowicz
Auto: Sigma Kombi; mazda 626 Ge,
|
Wysłany: 01-01-2019, 10:07
|
|
|
Krzyzak napisał/a: | sworzeń czy tuleje da się wymienić i zapewne można je kupić osobno
a koronka to pewnie 44 zęby jak w każdym niemal Mitsu |
Jak by to było takie proste to bym nie zadawał pytania tego😉 pierwsze są dwa rodzaje swiznia, przed regeneracja wolę wymienić cały Wahacz, często przy starych samochodach swizen ma za dużo luzów i trzeba kombinować, no i oszczędność czasu, wachacze wymienię w 40 minut, a sworzeń może nawet wyjść 3 h. A koronka niestety nie jest jak we wszystkich miskach. Muszę ściągnąć łożysko ( tzn wymienić łożysko,) żeby wymienić koronkę. |
|
|
|
 |
Krzyzak
moderator mitsumaniak uczestnik I Zlotu MM

Auto: E32, CR29, 5F, DCJ, 7N, Y2
Pomógł: 645 razy Dołączył: 28 Kwi 2005 Posty: 24296 Skąd: był Malbork, teraz Gdańsk
|
Wysłany: 01-01-2019, 12:10
|
|
|
podaj numer VIN
edit - sprawdziłem, masz rację co do koronki ABS, jest pod piastą, faktycznie sporo pracy i nowe łożysko też będzie, bo stare się rozpadnie przy zdejmowaniu
ale co do sworznia to ja bym wolał zmienić sam sworzeń - CBM19 od CTR powinien pasować |
|
|
|
 |
|
|