[Z36A 1.5] CZC nie działające automatyczne domykanie szyb |
Autor |
Wiadomość |
pi0tr3k
Nowy Forumowicz
Auto: colt 1.5
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 04-01-2018, 11:15 [Z36A 1.5] CZC nie działające automatyczne domykanie szyb
|
|
|
Witam.
Posiadam Colta CZC z 2006 roku i mam problem z automatycznym domykaniem szyb po zamknięciu drzwi od strony pasażera.
Od jakiegoś czasu po zamknięciu drzwi szyba nie domyka się automatycznie, trzeba domknąć ją ręcznie. Ale to nie wszystko, problemy jakby się nasilały. Zdarzyło się że po zamknięciu auta z pilota i jego otwarciu otworzyła się też sama klapa bagażnika. A w dniu wczorajszym nastąpiła kumulacja nie chciała domknąć się prawa szyba, otworzyła się klapa bagażnika i nie można było domknąć szyby z przełącznika w drzwiach kierowcy, podczas próby zamykania dodatkowo brzęczyk wysyłał sygnał dźwiękowy ale inny niż sygnał podczas próby zamknięcia lub otwarcia zabezpieczonego dachu. Po kilku próbach zamknięcia-otwarcia-trzaskania drzwiami. Po zamknięciu auta pilotem i ponownym jego otwarciu i odpaleniu wszystko wróciło do normy.
Czy ma ktoś jakiś pomysł od czego zacząć? Czujniki w drzwiach zamieniałem miejscami i wymieniłem, nie pomogło. |
|
|
|
 |
BernyP
Nowy Forumowicz
Auto: Colt CZC [Z36A]
|
Wysłany: 12-12-2018, 22:08
|
|
|
bez kompa nie ogarniesz |
|
|
|
 |
Fighter001
Forumowicz
Auto: Colt CZC Turbo
Pomógł: 3 razy Dołączył: 15 Lip 2017 Posty: 105 Skąd: Wrocław
|
Wysłany: 30-01-2019, 10:49
|
|
|
MUT prawdę ci powie, jedz do ASO niech podłączą. W tym aucie diagnostyka jest nieźle rozbudowana i da się wiele rzeczy sprawdzić. Moim zdaniem jest problem z ETACS albo z wiązka |
|
|
|
 |
ziker
Nowy Forumowicz
Auto: Colt czc
|
Wysłany: 10-02-2019, 18:34
|
|
|
A ja mam pytanko(nie chce specjalnie tematu zakładać)
Jestem nowym posiadaczem colta czc cabrio. Czy przy zamkniętym dachu podczas jazdy normalne jest to że dach stuka? Tz jak by był nie zamknięty takie pukniecia słychać przy nierównościach. Ewentualnie jest jakiś możliwy sposób uciszenia tego? Trochę to denerwuje...
Dziękuję za pomoc 🙂 |
|
|
|
 |
celtic
Nowy Forumowicz
Auto: colt czc
Pomógł: 1 raz Dołączył: 15 Mar 2017 Posty: 24 Skąd: Sosnowiec
|
Wysłany: 13-02-2019, 09:39
|
|
|
co do dachu to co jakiś czas mogą się luzować śruby od zamka jak dokręcisz to powinno przestać stukać ;] przynajmniej u mnie to działa i pomaga |
|
|
|
 |
|