Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
[Z36A 1.5] CZC nie działające automatyczne domykanie szyb
Autor Wiadomość
pi0tr3k 
Nowy Forumowicz

Auto: colt 1.5
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 04-01-2018, 11:15   [Z36A 1.5] CZC nie działające automatyczne domykanie szyb

Witam.
Posiadam Colta CZC z 2006 roku i mam problem z automatycznym domykaniem szyb po zamknięciu drzwi od strony pasażera.
Od jakiegoś czasu po zamknięciu drzwi szyba nie domyka się automatycznie, trzeba domknąć ją ręcznie. Ale to nie wszystko, problemy jakby się nasilały. Zdarzyło się że po zamknięciu auta z pilota i jego otwarciu otworzyła się też sama klapa bagażnika. A w dniu wczorajszym nastąpiła kumulacja :? nie chciała domknąć się prawa szyba, otworzyła się klapa bagażnika i nie można było domknąć szyby z przełącznika w drzwiach kierowcy, podczas próby zamykania dodatkowo brzęczyk wysyłał sygnał dźwiękowy ale inny niż sygnał podczas próby zamknięcia lub otwarcia zabezpieczonego dachu. Po kilku próbach zamknięcia-otwarcia-trzaskania 8) drzwiami. Po zamknięciu auta pilotem i ponownym jego otwarciu i odpaleniu wszystko wróciło do normy.
Czy ma ktoś jakiś pomysł od czego zacząć? Czujniki w drzwiach zamieniałem miejscami i wymieniłem, nie pomogło.

BernyP 
Nowy Forumowicz

Auto: Colt CZC [Z36A]
Wysłany: 12-12-2018, 22:08   

bez kompa nie ogarniesz

Fighter001 
Forumowicz

Auto: Colt CZC Turbo
Wysłany: 30-01-2019, 10:49   

MUT prawdę ci powie, jedz do ASO niech podłączą. W tym aucie diagnostyka jest nieźle rozbudowana i da się wiele rzeczy sprawdzić. Moim zdaniem jest problem z ETACS albo z wiązka

ziker 
Nowy Forumowicz

Auto: Colt czc
Wysłany: 10-02-2019, 18:34   

A ja mam pytanko(nie chce specjalnie tematu zakładać)
Jestem nowym posiadaczem colta czc cabrio. Czy przy zamkniętym dachu podczas jazdy normalne jest to że dach stuka? Tz jak by był nie zamknięty takie pukniecia słychać przy nierównościach. Ewentualnie jest jakiś możliwy sposób uciszenia tego? Trochę to denerwuje... :p
Dziękuję za pomoc 🙂

celtic 
Nowy Forumowicz

Auto: colt czc
Wysłany: 13-02-2019, 09:39   

co do dachu to co jakiś czas mogą się luzować śruby od zamka jak dokręcisz to powinno przestać stukać ;] przynajmniej u mnie to działa i pomaga

Odpowiedz do tematu