Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Kupno Outlandera II
Autor Wiadomość
wojosos 
Nowy Forumowicz

Auto: E90
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 13-11-2018, 17:58   Kupno Outlandera II

Cześć, przymierzam się do zakupu outlandera II po liftingu i mam kilka pytań odnośnie tego samochodu. samochodem poruszam się głównie po mieście od czasu do czasu wypady na weekendy i jakieś dłuższe trasy
nastawiam się raczej na diesla więc jaki silnik wybrać czy 2,0 DID jest wystarczający czy może 2,2 156km ? i czy ten 2,2 177km jest naprawdę taki "zły" i drogi w utrzymaniu
chciałbym aby auto było wyposażone w podgrzewane przednie fotele i tutaj moje pytanie przeglądając ogłoszenia 95% samochodów które ma podgrzewane fotele ma skórę a te pozostałe 5% w opisie ma zaznaczone podgrzewane fotele a na zdjęciach widać pół skóry jest to błąd czy od czegoś to zależy?
drugą rzecz jaką napewno bym chciał są to czujniki parkowania tylne lub kamera cofania większość aut ma czujniki parkowania i ma zwykłe radio, czy kupując później oryginalne radio z wyświetlaczem i nawigacją jest jakiś duży problem z podłączeniem tego trzeba dużo części jeszcze dokupić jakieś moduły itp ? jak wyglada doposażenie w kamerę cofania wtedy i jak się mają czujniki parkowania + kamera ?

Bzyk_R1 
Mitsumaniak
Outlanderowiec

Auto: O1T LSRG
Wysłany: 13-11-2018, 21:11   

Jeżeli poruszasz się głównie po mieście to chyba lepiej rozejrzeć się za benzynami moim zdaniem. Grzanie foteli nie ma nic wspólnego z rodzajem ich tapicerki. Jest to opcja którą można było dołożyć do każdego materiału. Montaż czujników parkowania trwa nie dłużej niż godzinę, kamerę nieco dłużej, i nie ma raczej problemu żeby dołożyć jakieś zamienne radio 2DIN w kolorze. Moim zdaniem zamiast na takich "bzdurach" które sam ogarniesz lub pierwszy lepszy elektronik, skup się na solidnej ocenie auta w całości od każdej strony.
Bym życie ludzkie ocalił.

Lekki Samochód Ratowniczo Gaśniczy: 300+KM/500+Nm http://forum.mitsumaniaki...1489343#1489343 ターボアウトランダー
Legenda we własnym garażu: http://forum.mitsumaniaki...1502384#1502384
Sprzątam i pilnuję porządku w dziale Outlandera. Czasem zdarza mi się kogoś wycinać...
ZAPRASZAM DO ODWIEDZENIA I SUBSKRYPCJI MOJEGO KANAŁU NA YT
https://www.youtube.com/c...sgoaAdLHmEnzUrg A czy Ty Gość już subskrybujesz?

STOP HYBRID GO LPG

sla 
Forumowicz

Auto: Inne
Wysłany: 14-11-2018, 11:24   

wojosos napisał/a:
samochodem poruszam się głównie po mieście od czasu do czasu wypady na weekendy i jakieś dłuższe trasy
nastawiam się raczej na diesla więc jaki silnik wybrać czy 2,0 DID jest wystarczający czy może 2,2 156km ? i czy ten 2,2 177km

Założenie pierwsze kłóci się z drugim. Generalnie Outlander nie jest najlepszym samochodem do poruszania się po mieście, ze względu na swoje gabaryty, ale to tylko moja uwaga.

lexus 
Mitsumaniak
lexus

Auto: outekII 2,0 DID 2007 intense+
Wysłany: 14-11-2018, 12:48   

TU się nie zgodzę ja potrzebowałem dużego auta(miasto) co mało pali i na dłuższe trasy dwa razy w roku (Belgia) i to auto od ponad 8 lat bezawaryjnie spełnia te wymogi

radek79 
Mitsumaniak

Auto: x5
Wysłany: 14-11-2018, 15:17   

wojosos napisał/a:
jaki silnik wybrać czy 2,0 DID jest wystarczający czy może 2,2 156km ? i czy ten 2,2 177km jest naprawdę taki "zły" i drogi w utrzymaniu

najlepszy będzie 2.2 156 koni,taki miałem i chwalę,jak za mało mocy to można łatwo podkręcić na 180 koni

[ Dodano: 14-11-2018, 15:21 ]
wojosos napisał/a:
chciałbym aby auto było wyposażone w podgrzewane przednie fotele i tutaj moje pytanie przeglądając ogłoszenia 95% samochodów które ma podgrzewane fotele ma skórę a te pozostałe 5% w opisie ma zaznaczone podgrzewane fotele a na zdjęciach widać pół skóry jest to błąd czy od czegoś to zależy?
drugą rzecz jaką napewno bym chciał są to czujniki parkowania tylne lub kamera cofania większość aut ma czujniki parkowania i ma zwykłe radio, czy kupując później oryginalne radio z wyświetlaczem i nawigacją jest jakiś duży problem z podłączeniem tego trzeba dużo części jeszcze dokupić jakieś moduły itp ? jak wyglada doposażenie w kamerę cofania wtedy i jak się mają czujniki parkowania + kamera ?

jeżeli szukasz wszystkich tych rzeczy to poszukaj brata bliźniaka czyli CITROEN C CROSSER,są przeważnie w na fulu wyposażone

wolakus 
Nowy Forumowicz

Auto: Outlander II 2.0 DID 2008 Int+
Wysłany: 19-02-2019, 10:23   

Jako nowy na początku chciałbym serdecznie się przywitać :) Od paru dni czytam i śledzę to forum i jestem pod wrażeniem ;)

Podjąłem decyzję o kupnie Outlandera II 2.0 DID, oczywiście w jak najlepszym stanie technicznym, czarny, bez skór, najlepiej 7 osobowy (ale nie koniecznie).

Wyszukałem kilka pasujących mi egzemplarzy na otomoto i allegro i chciałbym spytać czy może ktoś z forumowiczów oglądał już te auta i ma jakieś negatywne uwagi i ostrzeżenia. Zamierzam w najbliższych dniach jechać obejrzeć i ewentualnie nabyć któregoś z tych Outlanderow:

Łódź - 23.500 - 2007 - 126 tys

Sopot - 30.000 - 2008 - 175 tys

Iława Nowa Wieś - 27.900 - 2008 - 178 tys

Z góry dziękuję za wszystkie uwagi ;)

Bzyk_R1 
Mitsumaniak
Outlanderowiec

Wysłany: 19-02-2019, 11:16   

Witamy wolakus,

Widzę że lata lecą a te auta dalej nie mogą 200.000km przekroczyć ;-)

Lekki Samochód Ratowniczo Gaśniczy: 300+KM/500+Nm http://forum.mitsumaniaki...1489343#1489343 ターボアウトランダー
Sprzątam i pilnuję porządku w dziale Outlandera. Czasem zdarza mi się kogoś wycinać...

STOP HYBRID GO LPG

wolakus 
Nowy Forumowicz

Auto: Outlander II 2.0 DID 2008 Int+
Wysłany: 19-02-2019, 12:21   

No właśnie, ale chyba nie ma skutecznej metody aby zweryfikować czy przebieg był kręcony czy nie. Dlatego raczej skłaniam się do zakupu auta z PL salonu bo przebiegi podane w papierach są być może bardziej wiarygodne i weryfikowalne niż w importowanych. Tak mi się przynajmniej wydaje ;) Aczkolwiek przebieg nie jest dla mnie decydujący.

Właśnie z rozmowy telefonicznej dowiedziałem się, że ten pierwszy z Łodzi za 23.500 miał kilka lat temu kolizję i robiony był cały lewy bok, więc jak dla mnie raczej odpada.

Bzyk_R1 
Mitsumaniak
Outlanderowiec

Wysłany: 19-02-2019, 13:24   

Nie ma żadnej reguły. Ja mam francuza i dostałem kompletną historię do dnia w którym kupiłem. Jak nie ma się czego wstydzić lub czego ukrywać to papiery nie giną...

Co do ceny pierwszego to tyle trzeba zapłacić za turbo z 1 generacji, więc cudów się nie spodziewaj. Poza tym nie chciałbym auta z 2.0 tdi. Ale to tylko moje zdanie.

STOP HYBRID GO LPG

lexus 
Mitsumaniak
lexus

Auto: outekII 2,0 DID 2007 intense+
Wysłany: 19-02-2019, 17:37   

wybrałeś najgorszy kolor ,czarne to z fabryki wyjeżdżały porysowane,,u mnie też robiony był bok po obcierce ,ale auto tylko odmłodniało ,robiłem to ASO mitsu bezgotówkowo ,sporo to kosztowało sprawcy ubezpieczyciela ale auto odmłodniało ,czekam na drugi bok :mrgreen:
,mam znajomka co mówi że raz w roku dobrze lakier odświeżyć :biggrin: moim zdanie w tym wieku dla auta naprawdę problemu nie widze ,jeżeli zrobione jest tak jak fabryka każe i była tylko obcierka ,a nie dzwon centralnie przy dużej prędkosci

Zuzia 
Forumowicz

Auto: L200 2008 Pajero Sport 2013
Wysłany: 20-02-2019, 00:09   

https://www.otomoto.pl/of...l-ID6BHsdi.html
Normalne postawienie sprawy z przebiegiem i to już jest plus, cena trochę niższa niż podobnych w tym roczniku ,salon polska i pierwszy właściciel to następne plusy. To co da się jeszcze utargować i różnica w cenie od innych aut daje niezły zapas gotówki na pakiet startowy i ogarnięcie samochodu.

raptor 
Forumowicz

Auto: Outlander II 2008 2.2 DiD
Wysłany: 20-02-2019, 06:23   

Już to kiedyś pisałem, w miarę ogarnięty Outlander II to 30k zł przedlift, do bezproblemowego ogarnięcia to 25-26k zł i wychodzi 30. Nie ma szans kupić za 23, zmienić olej i jeździć. Przebiegi 130-170kkm przy 10-12 latach to śmiech na sali. 300kkm realnie.

potentator 
Forumowicz

Auto: Mitsu
Wysłany: 20-02-2019, 10:15   

ja mam przy 8 latach 130 tyś. Z krajowego salonu, 10-12 letnie spokojnie musi mieć między 150- 200 tyś...

raptor 
Forumowicz

Auto: Outlander II 2008 2.2 DiD
Wysłany: 20-02-2019, 14:23   

potentator napisał/a:
ja mam przy 8 latach 130 tyś. Z krajowego salonu, 10-12 letnie spokojnie musi mieć między 150- 200 tyś...

Sprzedałbyś go za mniej niż 30 ?

VG 
Forumowicz

Auto: 2x Outek 2.0/2.2
Wysłany: 24-02-2019, 19:22   

lexus napisał/a:
TU się nie zgodzę ja potrzebowałem dużego auta(miasto) co mało pali i na dłuższe trasy dwa razy w roku (Belgia) i to auto od ponad 8 lat bezawaryjnie spełnia te wymogi

Potwierdzam, mam od nowości i mam obecnie 97k. Auto zrobione na 190kM i ostatnio przy trasie z Włoch (4 osoby + bagaze+ box dachowy na narty) spalił 6,6l. Na dzień dzisiejszy nie widzę auta które spełniałoby moje oczekiwania albo mnie nie stać albo bite :) ( o strachu przed DPF nie napisze)- jedynie PHEV spełnia moje oczekiwania ( a w zasadzie oczekiwania mojej żony)
Autem jeździ moja żona i ona nie chce wsiąść do małego auta i sobie świetnie radzi więc z tym miastem bym nie przesadzał.

Jeśli chodzi o ceny to dla przykładu w związku z tym że moje Pajero ma coraz większe trudności kupiłem Honde CRV. Warunkiem było 4x4 i miałem szczescie bo kupiłem za 28,8k z 2010 z 97k przebiegu. Auto w takiej cenie bo jest odzyskane z kradzieży więc troche chodzenia przy nim jest no ale za to wersja executive (auto ponad rok stało na parkingu policyjnym). Wiem ze to raczej okazja ale jak komuś się nie spieszy to można coś wypatrzeć

Odpowiedz do tematu