Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Czy w Polsce ludzie nie jeżdżą swoimi Lancerami?
Autor Wiadomość
lukaslukas64 
Nowy Forumowicz

Auto: GT86
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 05-04-2019, 20:58   Czy w Polsce ludzie nie jeżdżą swoimi Lancerami?

Cześć,
Przymierzam się do zakupu Lancera VIII 1.8 143KM Sedan i mam pytanie odnośnie przebiegów.
Oglądam ogłoszenia od około miesiąca i zauważyłem, że Lancery z 2008-2009 mają niskie przebiegi. Często poniżej 100 tys km. Auto 10-letnie, a taki przebieg. Ceny w granicach 26-27 tys zl.
Niby pierwszy właściciel, zakupiony w polskim salonie i serwisowany w nim.
Jak pojawi się jakieś auto z nowszego rocznika - po 2010, to maja bliżej 200 tys km, a nie 100.

Czy to normalne z tymi Lancerami? Zrozumiałbym, gdyby auta były sprowadzane z zachodu, wtedy takie przebiegi by mnie nie dziwiły, bo zapewne byłby kręcone, ale polskie salonowe?

Tak spojrzałem teraz na Niemcy i tam ceny podobny i przebiegi też. Auto 10 lat i poniżej 100 tys km za 26 tys zl.

Pozdrawiam.

Uwex 
The Hitman :-)

Auto: Lancer Sportback 1.8; Colt 1.3
Wysłany: 06-04-2019, 16:16   

lukaslukas64- ludzie różnie używają samochody- jedni dużo , inni mało, a jeszcze inni mają 2 lub więcej. Mój Lancer 2009 przebieg 74000 km. , Colt 2008- 96000 km i jeszcze coś tam innego stoi. Więc ....

HUGIO 
Forumowicz

Auto: Lancer CX3A '09 1.8 143KM+LPG
Wysłany: 06-04-2019, 19:48   

Ja zauważyłem, że Lancery są często kupowane przez osoby jeżdżące na motocyklach, więc przez lato się głównie kurzą ;)

Uwex 
The Hitman :-)

Auto: Lancer Sportback 1.8; Colt 1.3
Wysłany: 06-04-2019, 20:08   

HUGIO - wróżka czy co ? :lol:

robertdg 
Mitsumaniak
SnowWhite

Auto: Galant Sport 98' EAO 2.0 16V
Zaproszone osoby: 1
Wysłany: 06-04-2019, 20:18   

HUGIO napisał/a:
Ja zauważyłem, że Lancery są często kupowane przez osoby jeżdżące na motocyklach, więc przez lato się głównie kurzą ;)

A Ci co kupuja auta by nimi jeździć, trzaskaja kilometry, Pany dajta spokój takie teorie można do każdej marki przykleić, znam kilkunastu użytkowników Lancera 2008--> i tylko jeden z nich robi niskie przebiegi roczne rzedu 8000km. Fakt ze jest kierowcą zawodowym i wiecej czasu spedza za fajera cięzarówki, reszta ma przebiegi przekraczajace 140tyś km
W naturze człowieka leży rozsądne myślenie ale nielogiczne działanie

Hornet 
Forumowicz

Auto: CB4W 1.6'94 i CS3W 1.6'05
Wysłany: 07-04-2019, 08:16   

Jak auto jest krajowe i od pierwszego właściciela, to możesz sprawdzić roczne przebiegi na podstawie rejestracji, nr vin i daty pierwszej rejestracji:
https://historiapojazdu.gov.pl/

mkm 
Forumowicz

Auto: Colty
Wysłany: 07-04-2019, 14:43   

Hornet, nie jesteś w stanie na podstawie "wpisów" zweryfikować przebieg auta.
Odkąd przebiegi są odnotowywane podczas przeglądów liczniki koryguje się każdorazowo przed przeglądem okresowym i zdziwilibyście się ilością takich osób - to nie są przypadki jednostkowe.
Ba! Bez problemu za kilka dyszek możesz skręcony przebieg uwiarygodnić w ASO.
Niestety uczymy się szybko od naszych zachodnich sąsiadów, gdzie cofanie liczników jest o wiele bardziej korzystne finansowo. :mrgreen:

lukaslukas64 
Nowy Forumowicz

Wysłany: 08-04-2019, 15:14   

Czyli ciężko zweryfikować, jak wymyślili nowy sposób.
Czyli co zrobić?
Olać kwestie przebiegu i po prostu sprawdzić pod względem mechanicznym auto?
Osobiście sie na tym nie za bardzo znam i myślałem nad wynajęciem jakieś firmy która obejrzy i oceni auto.
30k za auto to nie jest jakoś dużo, ale jednak na tyle dużo, że było by szkoda wsadzić je w rzęcha. Trochę trzeba na to robić.
Kłopot u mnie jest też taki, że chce koniecznie sedana w kolorze białym, niebieskim bądź czerwonym. A tych praktycznie nie ma. Dlatego też nie wiem, czy nie zrobić tak jak pisałem innym poście - kupić coś w jakimkolwiek kolorze i przemalować. Koszt malowania, to około 5k.
Akurat w lancerze sedanie kolor ma duże znaczenie, bo im jaśniejszy, tym lepiej widać przedni grill, który pomalowany na czarno daje świetny efekt.

mkm 
Forumowicz

Auto: Colty
Wysłany: 09-04-2019, 04:02   

Może nie olać, ale nie skupiać się zbytnio na nim :wink:

Powiem Ci, że jakbym ja miał kupować auto, które chciałbym od razu przemalować to czekałbym na okazję po gradobiciu lub szukał jakiegoś rozbitka.

Hornet 
Forumowicz

Auto: CB4W 1.6'94 i CS3W 1.6'05
Wysłany: 10-04-2019, 16:24   

mkm napisał/a:
Hornet, nie jesteś w stanie na podstawie "wpisów" zweryfikować przebieg auta.
Odkąd przebiegi są odnotowywane podczas przeglądów liczniki koryguje się każdorazowo przed przeglądem okresowym i zdziwilibyście się ilością takich osób - to nie są przypadki jednostkowe.
Ba! Bez problemu za kilka dyszek możesz skręcony przebieg uwiarygodnić w ASO.
Niestety uczymy się szybko od naszych zachodnich sąsiadów, gdzie cofanie liczników jest o wiele bardziej korzystne finansowo.

:shock: :shock: :shock: Na wszystko znajdą sposób...
lukaslukas64 napisał/a:
kupić coś w jakimkolwiek kolorze i przemalować. Koszt malowania, to około 5k.
A może oklejanie folią ?

lukaslukas64 
Nowy Forumowicz

Wysłany: 10-04-2019, 19:04   

Hornet napisał/a:
A może oklejanie folią ?

Koszt oklejenia Lancer to około ponad 5k. Dużo tańsze jest pomalowanie i przede wszystkim trwalsze.

Odpowiedz do tematu