Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Stacja multimedialna PHANTOM DVM - problem z Automapą
Autor Wiadomość
klisza79 
Nowy Forumowicz

Auto: asx
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 24-05-2017, 14:23   Stacja multimedialna PHANTOM DVM - problem z Automapą

Witam, czy ktoś z użytkowników posiada ww radio z zainstalowaną na karcie Automapą? Po ostatniej aktualizacji nie mogę uruchomić programu przyciskiem NAV, uruchamia się win CE i ręcznie muszę uruchomić program. Reset nawigacji nic nie daje.
Być może brakuje na karcie plików startowych które nie instalują się z automapą.

Czy spotkał się ktoś z takim problemem.

lichy 
Mitsumaniak

Auto: ASX 1.6 Intense Plus
Wysłany: 24-05-2017, 15:30   Re: Stacja multimedialna PHANTOM DVM - problem z Automapą

Pewnie trzeba zaktualizować link pod przyciskiem NAV, tak, aby prowadził do aktualnego pliku uruchamiającego AutoMapę.
Honda HR-V e:HEV Advance '2025 (Crystal Black Pearl) 1.9 kkm

klisza79 
Nowy Forumowicz

Wysłany: 24-05-2017, 16:58   Re: Stacja multimedialna PHANTOM DVM - problem z Automapą

lichy napisał/a:
Pewnie trzeba zaktualizować link pod przyciskiem NAV, tak, aby prowadził do aktualnego pliku uruchamiającego AutoMapę.

A w jaki sposób to zrobić?

lichy 
Mitsumaniak

Auto: ASX 1.6 Intense Plus
Wysłany: 24-05-2017, 19:26   Re: Stacja multimedialna PHANTOM DVM - problem z Automapą

Nie mam pojęcia, nigdy nie widziałem tego sprzętu, nie wiem nawet czy mowa jest o przycisku sprzętowym, czy o wirtualnym, wyświetlanym na ekranie.
Jakikolwiek by ten przycisk nie był, to działa w ten sposób, że jego naciśnięcie powoduje wykonanie uprzednio zdefiniowanej akcji.
W Twoim przypadku powinien zostać uruchomiony plik startowy AutoMapy.
Wystarczy, że po zainstalowaniu nowej wersji zmieniła się lokalizacja albo nazwa w/w pliku i przycisk już nie zadziała.
Trzeba zaktualizować ścieżkę do w/w pliku przypisaną do przycisku NAV

Pewnie gdzieś w ustawieniach to jest, może nawet instrukcja obsługi coś na ten temat mówi.

Skoro ręcznie da się program uruchomić, to znaczy że pliki startowe są.

Może plik musi mieć konkretną nazwę / być w konkretnej lokalizacji, wtedy trzeba by zmienić nazwę / przenieść / skopiować plik. Pamiętasz jak to wyglądało przed aktualizacją AutoMapy?
Honda HR-V e:HEV Advance '2025 (Crystal Black Pearl) 1.9 kkm

klisza79 
Nowy Forumowicz

Wysłany: 25-05-2017, 09:20   

Aktualizację robiłem kilkukrotnie bez żadnych problemów, jakie pliki były na karcie nie pamiętam ale i tak przed każdą aktualizacją robiłem format karty i wszystko śmigało.
Przycisk jest sprzętowy i nigdzie w ustawieniach nie ma możliwości przypisania ścieżki, zostaje mi tylko czekać aż ktoś z użytkowników sprawdzi jakie pliki ma na karcie.
A może jest jakaś aktualizacja systemu do tego PHANTOM'a?

eirgree 
Nowy Forumowicz

Auto: Outlander II 4N14 cw1wxjxfzla
Wysłany: 12-06-2019, 13:36   

Udało Ci się ogarnąć tą auomapę.
Kupiłem Outlandera II z Phantom DVM-3040G przekonany że jest zepsuta nawigacja, ala jak poklikałem to sie udało tą automapę z SD odpalić :-)

[ Dodano: 10-07-2019, 08:54 ]
Ogarnąłem temat w moim Outlander II w stacji Phantom.
Wystarczyło ostatecznie dodać jeden wpis w rejestrze.
Nie wiem co ktoś przede mną zrobił że ta nawigacja nie działała.

Odpowiedz do tematu