Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Naprawa instalacji LPG w Lublinie
Autor Wiadomość
rej 
Forumowicz

Auto: Spacer Star
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 12-06-2018, 08:47   Naprawa instalacji LPG w Lublinie

Problem dotyczy przełączania się na benzynę w czasie jazdy. Nie wiem z czego to wynika. Instalacja to STAG. Podejrzewam, że może filtry są do wymiany, bo od 15 tys km nie było to robione. Szukam jakiegoś ogarniętego serwisu z Lublina.

plecho1 
Mitsumaniak

Auto: Laguna 3
Wysłany: 12-06-2018, 08:53   

Jaki masz reduktor (bo to może być jego wina) i ile lat ma instalacja, ile kilometrów na niej przejechałeś?
Warsztatownia na Wojciechowskiej lub gazownika użytkownika soul z LPG-Forum (663027133) mają dość dobre opinie.

Krzyzak 
moderator mitsumaniak
uczestnik I Zlotu MM

Auto: E32, CR29, 5F, DCJ, 7N, Y2
Wysłany: 12-06-2018, 09:23   

Miałem to w tym tygodniu, 2 lata od montażu instalacji - podłączyłem kompa i się okazało, że ciśnienie na reduktorze spada na wolnych obrotach do 0.8b a było ustawione na 1. PArametry przełączania na Pb były ustawione, że jeśli ciśnienie spadnie do 0.7b przez 0.3s to wtedy się benzyna włączy.
Szybko podniosłem ciśnienie na parowniku do 1b i będę badał temat. To tylko 2 obroty śrubką do zrobienia.

plecho1 
Mitsumaniak

Wysłany: 12-06-2018, 09:41   

U Ciebie instalacja jest względnie nowa a u Autora tematu może być inaczej więc przyczyna może być zupełnie inna. Jeśli by odpowiedział na zadane pytania to można by było precyzyjniej podpowiedzieć.
Najlepiej jednak podpiąć się pod LPG to by było wiadomo odrazu co się dzieje.

igorek 
Forumowicz

Auto: Mitsubishi
Wysłany: 12-06-2018, 13:21   

edit
Ostatnio zmieniony przez mkm 13-12-2019, 00:05, w całości zmieniany 1 raz  

ohara
[Usunięty]

Wysłany: 17-06-2019, 13:09   

Przyłączam się do pytania, Adam Rogowski i warsztatownia odpada(brak czasu) instalacja stag qbox i reszta także

Bzyk_R1 
Mitsumaniak
Outlanderowiec

Auto: O1T LSRG
Wysłany: 17-06-2019, 19:15   

ohara, dasz radę sam zmienić filtry lpg? Ten fazy lotnej i ciekłej. Bo często może to pomóc jak zatankujemy jakieś syfy.
Bym życie ludzkie ocalił.

Lekki Samochód Ratowniczo Gaśniczy: 300+KM/500+Nm http://forum.mitsumaniaki...1489343#1489343 ターボアウトランダー
Legenda we własnym garażu: http://forum.mitsumaniaki...1502384#1502384
Sprzątam i pilnuję porządku w dziale Outlandera. Czasem zdarza mi się kogoś wycinać...
ZAPRASZAM DO ODWIEDZENIA I SUBSKRYPCJI MOJEGO KANAŁU NA YT
https://www.youtube.com/c...sgoaAdLHmEnzUrg A czy Ty Gość już subskrybujesz?

STOP HYBRID GO LPG

ohara
[Usunięty]

Wysłany: 17-06-2019, 19:23   

Filtry wymienię,ale resztę ktoś musi obeznany przejrzeć.

plecho1 
Mitsumaniak

Wysłany: 17-06-2019, 21:31   

A co dokładnie Ci się dzieje i jakie masz dokładnie wtryskiwacze i reduktor? Pytam bo AC ma kilka modeli. Jak sam działasz przy autku to i LPG możesz naprawić, w razie czego mogę coś tam podpowiedzieć.

ohara
[Usunięty]

Wysłany: 18-06-2019, 11:30   

Wtryski ac w03 (chyba, sprawdzę) reduktor prawdopodobnie ten do 150km,za szybko przełącza się na gaz i czasami szarpie podczas przyspieszania,jutro wymienię filtry bo zamówiłem.

plecho1 
Mitsumaniak

Wysłany: 18-06-2019, 22:05   

Nigdy nie jest za szybko :) Ważne tylko aby instalka była dobrze ustawiona by dawka na zimnym silniku była właściwa. Dodatkowo warto stosować dobry filtr fazy lotnej albo odstojnikowy z wkładem poliestrowym albo zwykły z wkładem z włókna szklanego bo z zimnego gazu wytrąca się więcej zanieczyszczeń które odkładają się najpierw w reduktorze i jak filtr jest marny, to także we wtryskach.
Jak jednak wolał byś by przełączał się później, to mogę Ci przestawić temperaturę przełączania na wyższą lub mogę ustawić dłuższą zwłokę czasową.

ohara
[Usunięty]

Wysłany: 19-06-2019, 16:08   

To zależy jaka temp przełączania jest,jak pod kompa by się podpięło to będzie widać tylko trzeba kogoś znaleźć żeby sprawdził i ewentualnie skorygował parametry.

plecho1 
Mitsumaniak

Wysłany: 19-06-2019, 18:09   

Standardowa temperatura, ustawiana przez producentów sterowników, to przeważnie 30 - 35 stopni. Już w drugim aucie i innych autach w rodzinie ustawione mam 25 stopni i instalacje działają jak najbardziej OK. Tylko przy temperaturze po niżej 30 stopni najczęściej trzeba ustawiać dodatkowe korekty od temperatury gazu i temperatury reduktora.

ohara
[Usunięty]

Wysłany: 19-06-2019, 20:34   

Masz kabel do staga,znasz się trochę i chciałbyś zerknąć?

Odpowiedz do tematu