Mitsubishi outlander 2.4 CVT |
Autor |
Wiadomość |
Jacek390
Forumowicz
Auto: Mitsubishi Outlander 2
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 22-06-2019, 22:15 Mitsubishi outlander 2.4 CVT
|
|
|
Witam. Zauważyłem dzisiaj jak przełączam na postoju z D na P to słuchać stuknięcie. Miał ktoś podobną sytuację? W środku tego nie słychać tylko jak są szyby odsunięte. Może tak zawsze było bo przed zatrzymaniem mam już szyby zamknięte i nie słyszałem. |
_________________ Jacek. K. |
|
|
|
 |
spirosun
Forumowicz
Auto: Outlander III
|
Wysłany: 24-06-2019, 16:48
|
|
|
Ja nie miałem i raczej nie jest to normalne zeby cos stukało, dzieje się to za każdym razem ? Sprawdz poziomy oleju na początek na zimnym i ciepłym |
|
|
|
 |
Jacek390
Forumowicz
|
Wysłany: 24-06-2019, 19:00
|
|
|
Nie za każdym razem. Byłem dzisiaj na diagnostyce sprawdzić bo już chwilę temu coś mi pukalo troszkę a dzisiaj już bardzo mocno i tak jak myślalem łącznik stabilizatora przód także chyba to jest powód. Żona samochodom jedzi także jak to kobiety ważne żeby jechało. I przy przełączaniu na P jest zawsze delikatne szarpniecie i zależy jak się ułoży łącznik i wtedy słychać puk. Jak wymienię łącznik będę wiedział na 100%.A proszę mi napisać ile ma wskazywać na bagnecie jak jest zimny a jak ciepły. Dlatego trochę mnie to dziwi bo skrzynia pracuję bez zarzutów. |
|
|
|
 |
spirosun
Forumowicz
Auto: Outlander III
|
Wysłany: 25-06-2019, 16:59
|
|
|
Na bagnecie masz napisane zdaje się C-Cold i H-Hot wiec analogicznie C jak zimny, H jak ciepły tzn skrzynia ciepła nie silnik, wiec trzeba troche pojezdzić. Olej tez powinien być raczej jasny niż ciemny oraz bez jakis drobinek metalu itp. nie mogą być wyczuwalne w palcach. Wtedy bedzie okey |
|
|
|
 |
Jacek390
Forumowicz
|
Wysłany: 25-06-2019, 22:13
|
|
|
Ok. Olej był wymieniany 2 lata temu zaraz jak kupiłem oczywiście metada dynamiczna.
[ Dodano: 28-06-2019, 20:10 ]
Wymieniłem łącznik i dalej to samo. Na necie piszą że to może być poduszka pod skrzynią lub silnikiem . Czy ktoś może wymieniał? Jakie były objawy? |
|
|
|
 |
|