Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Akcja Serwisowa
Autor Wiadomość
toppk 
Forumowicz

Auto: O2, glonojad, 2.0DID
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 06-08-2019, 18:38   

Też dostałem parę miesięcy temu pismo o szyberdachu.
Nie widzę sensu destrukcji podsufitki, skoro nic się nie dzieje -nie świszczy, nie zgrzyta, nie przecieka...
Zresztą akcja serwisowa jest chyba bezterminowa, także gdyby coś niepokojącego zaczęło się dziać, to zawsze można podjechać (czy się mylę?).

elmundialo 
Forumowicz
elmundialo

Auto: outlander 2.4 MIVEC CVT
Wysłany: 06-08-2019, 18:54   

Nie mylisz, możesz zrobić w późniejszym terminie

juniorkm7 
Forumowicz

Auto: Outlander 2.4 CVT Instyle
Wysłany: 07-08-2019, 23:34   

Jak duża jest szansa uszkodzenia podsufitki przez ASO? Czy jeśli ją zniszczą to dadzą nową czy czeka mnie duża batalia? Zdarzyło się że już komuś zniszczyli?

Aleksander1965 
Forumowicz

Auto: mitsubishi outlander 2,2 156km
Wysłany: 08-08-2019, 15:57   

Mnie wymieniali w związku z akcja serwisowa silniczek wycieraczek przednich i w wyniku tego uszkodzili osłonę plastikowa maskująca po bataliach! "gdyż widziałem w recepcji przez szybę jak mechanik męczy się z założeniem ciągnąc na siłe" uzyskałem rabat 100 zł na ewentualne zakupy lub serwis....Niesmak jednak pozostał wiec dałem sobie spokój z weryfikacja szyberka..

juniorkm7 
Forumowicz

Wysłany: 08-08-2019, 22:23   

Aha czyli generalnie jest szansa że wymienią szybę i pogniotą/porwą/ubrudzą podsufitkę i mi tak oddadzą? Chyba trzeba zrobić w takim razie zdjęcia tuż przed oddaniem auta na serwis i w razie czego toczyć batalie...

mkm 
Forumowicz

Auto: Colty
Wysłany: 11-08-2019, 22:10   

juniorkm7, masz w każdym serwisie "kierownika", "mistrza", "przełożonego" czy jak ich zwą na hali.
W salonie Ty masz swojego "opiekuna" - swoisty "łącznik" z halą.
Gdy widzisz, że mechanik zajmuję się Twoim autem w sposób, który Ci się nie podoba (np. zabiera się do jasnych plastików uwalony po łokcie, lub nie chce mu się przyciągnąć szafki narzędziowej i leci jednym "narzędziem uniwersalnym" interweniujesz natychmiast (nie po fakcie).
Mają manuale, mają dedykowane narzędzia - mają ich używać.

Zdjęcia zawsze trzeba - im więcej tym lepiej. :wink:
Pomocne bardzo, gdy nie masz czasu czekać lub wizyta przeciągnie się na kilka dni.

Ja, gdy atmosfera się zagęszcza przypominam, że to oni mają świecić przykładem i wyznaczać punkt odniesienia dla innych, a nie odwalać fuszerę jak zwykły stodołowy partacz.
Nie ma zgadywania/dróg na skróty - są instrukcje.
Jeżeli praktykant po godzinach "na wyczucie" potrafi coś zdemontować bez uszkodzeń to tym bardziej powinno się udać profesjonaliście po szkoleniu na danym modelu :mrgreen:
Przypominam też, że stawka "roboczogodziny" jest także odpowiednio wyższa w ASO, więc chcę widzieć różnicę i to nie w smaku kawy z ciasteczkiem, a w jakości usługi dla której się w danym ASO zjawiłem.

Molo 
Forumowicz

Auto: outlander 2.0 did
Wysłany: 12-09-2019, 20:07   

Co do zakresu prac przy wymiany szyberdachu to jestem umówiony na 5 października w aso w Gdańsku.
Na moje pytanie ile im to zajmie powiedzieli że 20 min !
Żadnej tapicerki itd nie będą ruszać. Mówią że odkręcają tylko 4 śrubki przy stelażu który trzyma szybę i go wymieniają na nowy - ot cała wymiana.

Raiz3n89 
Forumowicz

Auto: Outlander II 2.4 Pb
Wysłany: 08-10-2019, 09:22   

Panowie mam pytanie dot tych akcji serwisowych, kupilem outka z 2008r sciagnietego z niemiec, czy te akcje serwisowe tez mi przysluguja czy to tylko krajowe?

Molo 
Forumowicz

Wysłany: 08-10-2019, 09:44   

Niema znaczenia. Liczy sie numer seryjny elementu ktory jest wadliwy.

Pseudo0000 
Nowy Forumowicz

Auto: Avensis t25
Wysłany: 10-10-2019, 21:48   

A jest jakas strona w której wklepuje się win i wyświetlane są akcje serwisowe?? Mam również sprowadzany tylko z Belgii i nie wiadomo gdzie szukać

Molo 
Forumowicz

Wysłany: 10-10-2019, 23:23   

Jest na stronie uokik (bo to on przymusza producenta do wymiany a nie tak sam z siebie). Ale tam są auta z pl chyba. Moj vin jest na liscie podejrzanych ale dopiero w serwisie weryfikują czy nr seryjny szyby sie kwalifikuje. Więc tylko wizyta w aso da odpowiedz bez znaczenia skąd auto. Moja szyba sie nie kwalufikowala do wymiany.

Raiz3n89 
Forumowicz

Auto: Outlander II 2.4 Pb
Wysłany: 12-10-2019, 10:21   

Chyba najlepiej zadzwonic do aso, ja wczoraj dzwonilem i lapie sie na pasek+napinacz i ramie wyvieraczki, tylko najpierw musze podjechac i mech musi zobaczyc czy ktos juz tego nie wymienial. Auto mam z niemiec.

[ Dodano: 02-12-2019, 20:37 ]
Panowie mam małe pytanko, czy jest szansa zeby gdzies znalezc numery czesci ktore powinny byc wymienione? Dzis mialem nieprzyjemna sytuacje z ASO. Dzwonilem wcześniej i zapewniono mnie ze wszystkie czesci sa na miejscu, chodzilo dokladnie o mechanizm wycieraczek, pasek i napinacz. Dzisiaj pojechalem zrobic te akvje serwisowe, zostawilem auto a po godzinie dostalem telefon ze gotowe. Przy odboeraniu kluczyków Pani powiedziała że napinacza nie wymienili "bo nie trzeba", paska nie maja teraz i bedzie trzeba przyjechac innym razem a mechanizm wycieraczek został wymieniony wraz z silniczkiem. Wzialem kluczyki i przed odjazdem chcialem sprawdzic czy nic nie uszkodzili, zobaczylem ze pod podszybiem wszystko było tak brudne jak wczesniej, po spinkach tez nie było widac zeby coś bylo ruszane. Pani z aso zobaczyla ze buszuje pod maską i przyszla zapytac czy cos nie gra. Powiedziałem co jest nie tak i dostałem zapewnienie że mechanizm i silniczek został wymieniony i moze mi pokazac stare czesci. Powiedzialem ze skoro mowi ze wymienili to wymienili a ja sobie zobacze jak to wyglada w domu. Po 5 minutach dostalem telefon ze po konsultacji z mechanikiem okazalo sie ze doszlondo pomyłki i jednak nic nie zostało wymienione i bedzie dopiero wtedy jak bedzie pasek. Dlatego chcialbym zapytac o ten mapinacz, czy jesli nic sie z nim nie dzieje to i tak powinni go wymienic czy nie?

juniorkm7 
Forumowicz

Wysłany: 11-12-2019, 16:00   

Mi przy akcji pasek+napinacz i szyberdach szybę dachową wymienili a pasek+napinacz mimo że VIN był na liście UOKiK powiedzieli że nie ma takiej potrzeby - czyli co lecą w kulki?

spirosun 
Forumowicz

Auto: Outlander III
Wysłany: 11-12-2019, 16:25   

U mnie był problem z napinaczem i o mało sie nie rozleciał ale niestety mojego VIN nie było na liście, ale polecam wymienić bo może się rozsypać, jeśli VIN jest na liscie to MUSZĄ to wymienić a jak nie to skarga do UOKIKU

kajos 
Forumowicz

Auto: Outlander 2.0 Helmut
Wysłany: 11-12-2019, 16:43   

ja w piateek jade z moim
sam jestem ciekawy co tam bedzie :p

Odpowiedz do tematu