Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Podświetlenie kompasu pajero sport 2000r
Autor Wiadomość
gimli2 
Nowy Forumowicz

Auto: Mitsubishi Pajero Sport V6
Kraj/Country: Polska
  Wysłany: 21-09-2019, 10:00   Podświetlenie kompasu pajero sport 2000r

Prawdopodobne przepaliła się żarówka podświetlenia. Chciałbym jją wymienić. Nie widze żadnych śrubek do odkręcenia więc pewnie są zatrzaski. Pytanie tylko gdzie co przycisnać, pociągnąć żeby nie połamać?

[ Dodano: 22-09-2019, 18:49 ]
Ogarnięte

bandegras 
Forumowicz

Auto: Pajero 2.8 1993 Auto SWB
Wysłany: 23-09-2019, 22:28   

Wiatam,
napisz proszę jak to zrobiłeś, jakie żarówki tam są i czy trzeba coś lutować bo u mnie w P2 też nie świeci a może jest podobnie zrobione jak u Ciebie.
Dzięki
Pozdrawiam

gimli2 
Nowy Forumowicz

Auto: Mitsubishi Pajero Sport V6
Wysłany: 24-09-2019, 14:07   

Nożem obiadowym podważyłem tylną obudowę zegarów. Są tam 3 zatrzaski. Śmiało można podnosić ponieważ ich budowa i umiejscowienie praktycznie uniemożliwia połamanie. Następnie do odkręcenia są dwie śrubki i zegary wychodzą do góry. Odpiałem kabelki i rozkrecilem zegary żeby się dostać do żarowek. Żarówki ktore są dostępne bez rozkrecania słuzą do podświetlenia skrajnych wskaźników i to są żarowki bezcokołowe 5W. Po rozkreceniu kompasu i wypięcia kolejnej wtyczki mamy 2 zarowki w obudowach wykrecane płaskim śrubokrętem. Stare po wykreceniu wyciągnąłem kombinerkami i zastapiłem żarówkami całoszklanymi z wąsem.
Jedyna trudność to nieporwanie niebieskich osłonek na zarowki.
Pozdrawiam

Bizi78 
Mitsumaniak
Reklamożerca.

Auto: MSS 1.3 family 01r.
Wysłany: 24-09-2019, 16:26   

Kolorowe kapturki widziałem ostatnio na allegro 8) .

bandegras 
Forumowicz

Auto: Pajero 2.8 1993 Auto SWB
Wysłany: 28-09-2019, 08:37   

gimli2 napisał/a:
Nożem obiadowym podważyłem tylną obudowę zegarów. Są tam 3 zatrzaski. Śmiało można podnosić ponieważ ich budowa i umiejscowienie praktycznie uniemożliwia połamanie. Następnie do odkręcenia są dwie śrubki i zegary wychodzą do góry. Odpiałem kabelki i rozkrecilem zegary żeby się dostać do żarowek. Żarówki ktore są dostępne bez rozkrecania słuzą do podświetlenia skrajnych wskaźników i to są żarowki bezcokołowe 5W. Po rozkreceniu kompasu i wypięcia kolejnej wtyczki mamy 2 zarowki w obudowach wykrecane płaskim śrubokrętem. Stare po wykreceniu wyciągnąłem kombinerkami i zastapiłem żarówkami całoszklanymi z wąsem.
Jedyna trudność to nieporwanie niebieskich osłonek na zarowki.
Pozdrawiam

Dzięki, na pewno się przyda.

Odpowiedz do tematu