Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Kupon na "bezpłatną" wymianę oleju po 2000 km ...
Autor Wiadomość
gotenks 
Nowy Forumowicz

Auto: ASX Invite
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 04-10-2019, 11:31   Kupon na "bezpłatną" wymianę oleju po 2000 km ...

Witam,

W sierpniu odebrałem swojego nowego ASX-a w jednym z trzech salonów Mitsubishi Japan Motors. Przy zakupie dostałem od sprzedawcy kupon na, jak mnie poinformowano, BEZPŁATNĄ wymianę oleju po przejechaniu 2000 km. Wczoraj zgłosiłem się do nich na tę wymianę, no i skasowali mnie na 300zł. Na moje protesty, że miałem kupon, odpowiedzieli, że bez kuponu byłoby 450zł. Prawda li to ?

Poza tym, podczas kilku wcześniejszych rozmów telefonicznych, przez cały czas utrzymywali, że całość prac ma trwać 1,5 godz, po czym na miejscu okazało się, że po pół godz. oddali mi samochód z podobno wymienionym olejem. Żadnych innych czynności nie wykonywali ...

Nie powiem żebym był zadowolony, bo mam poczucie, że mnie "skroili" na trzy stówy ... :(

Amiga 
Forumowicz

Auto: Mitsubishi ASX
Wysłany: 04-10-2019, 13:55   

chyba cie faktycznie wyruchali
roboczo godzina w ASO kosztuje ok 250 zl (w każdym nawet KIA)
wiec powinienes zaplacic ok 200 zl za olej filtr i podkladke pod korek

ja wymienialem olej u zaprzyjaznionego mechanika ktory mi wbija wszystko w ksiazke serwisowa - nie tracac gwarancji
koszt 60 zl swoj olej i filtr

Filtr kabinowy i powietrza od zawsze kupuje w hurtowni i wymieniam sam

sla 
Forumowicz

Auto: Inne
Wysłany: 04-10-2019, 14:21   

Amiga napisał/a:
ja wymienialem olej u zaprzyjaznionego mechanika ktory mi wbija wszystko w ksiazke serwisowa - nie tracac gwarancji
Czy nie stracisz gwarancji to tak naprawdę okaże się gdybyś miał jakiś problem silnikiem, czego Ci nie życzę.

bob1969 
Forumowicz

Auto: ASX MY'19 [4A92]
Wysłany: 04-10-2019, 19:33   

gotenks, może wymiana faktycznie była bezpłatna (150 zł), a zapłaciłeś za sam olej. Chociaż 300 zł za 4,2 litra to pewnie z opiłkami złota.

Amiga 
Forumowicz

Auto: Mitsubishi ASX
Wysłany: 08-10-2019, 10:15   

sla napisał/a:
Amiga napisał/a:
Czy nie stracisz gwarancji to tak naprawdę okaże się gdybyś miał jakiś problem silnikiem, czego Ci nie życzę.

https://www.auto-swiat.pl...oza-aso/7vprkhq

Wybieram siec warsztatow mechanicznych z certyfikacja a nie Pana Kazia z petem w buzi :)
Nawet usługi maja lepsze niz ASO - przed wymina opon - myja w takiej maszynie felgi aby nie bylo brudu i przekłamań

ceny jak wiadomo niższe - co do gwarancji juz jej nie mam od lipca :)

sla 
Forumowicz

Auto: Inne
Wysłany: 08-10-2019, 18:38   

Amiga napisał/a:
Nawet usługi maja lepsze niz ASO
Żadne osiągnięcie
Amiga napisał/a:
co do gwarancji juz jej nie mam od lipca
No to nie ma sprawy,nie wiem tylko dlaczego napisałeś że jej nie tracisz, skoro nie masz.

Odpowiedz do tematu