Kupon na "bezpłatną" wymianę oleju po 2000 km ... |
Autor |
Wiadomość |
gotenks
Nowy Forumowicz
Auto: ASX Invite
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 04-10-2019, 11:31 Kupon na "bezpłatną" wymianę oleju po 2000 km ...
|
|
|
Witam,
W sierpniu odebrałem swojego nowego ASX-a w jednym z trzech salonów Mitsubishi Japan Motors. Przy zakupie dostałem od sprzedawcy kupon na, jak mnie poinformowano, BEZPŁATNĄ wymianę oleju po przejechaniu 2000 km. Wczoraj zgłosiłem się do nich na tę wymianę, no i skasowali mnie na 300zł. Na moje protesty, że miałem kupon, odpowiedzieli, że bez kuponu byłoby 450zł. Prawda li to ?
Poza tym, podczas kilku wcześniejszych rozmów telefonicznych, przez cały czas utrzymywali, że całość prac ma trwać 1,5 godz, po czym na miejscu okazało się, że po pół godz. oddali mi samochód z podobno wymienionym olejem. Żadnych innych czynności nie wykonywali ...
Nie powiem żebym był zadowolony, bo mam poczucie, że mnie "skroili" na trzy stówy ... |
|
|
|
 |
Amiga
Forumowicz
Auto: Mitsubishi ASX
|
Wysłany: 04-10-2019, 13:55
|
|
|
chyba cie faktycznie wyruchali
roboczo godzina w ASO kosztuje ok 250 zl (w każdym nawet KIA)
wiec powinienes zaplacic ok 200 zl za olej filtr i podkladke pod korek
ja wymienialem olej u zaprzyjaznionego mechanika ktory mi wbija wszystko w ksiazke serwisowa - nie tracac gwarancji
koszt 60 zl swoj olej i filtr
Filtr kabinowy i powietrza od zawsze kupuje w hurtowni i wymieniam sam |
|
|
|
 |
sla
Forumowicz

Auto: Inne
Pomógł: 22 razy Dołączył: 27 Mar 2005 Posty: 2882 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 04-10-2019, 14:21
|
|
|
Amiga napisał/a: | ja wymienialem olej u zaprzyjaznionego mechanika ktory mi wbija wszystko w ksiazke serwisowa - nie tracac gwarancji | Czy nie stracisz gwarancji to tak naprawdę okaże się gdybyś miał jakiś problem silnikiem, czego Ci nie życzę. |
|
|
|
 |
bob1969
Forumowicz

Auto: ASX MY'19 [4A92]
|
Wysłany: 04-10-2019, 19:33
|
|
|
gotenks, może wymiana faktycznie była bezpłatna (150 zł), a zapłaciłeś za sam olej. Chociaż 300 zł za 4,2 litra to pewnie z opiłkami złota. |
|
|
|
 |
Amiga
Forumowicz
Auto: Mitsubishi ASX
|
Wysłany: 08-10-2019, 10:15
|
|
|
sla napisał/a: | Amiga napisał/a: | ja wymienialem olej u zaprzyjaznionego mechanika ktory mi wbija wszystko w ksiazke serwisowa - nie tracac gwarancji | Czy nie stracisz gwarancji to tak naprawdę okaże się gdybyś miał jakiś problem silnikiem, czego Ci nie życzę. |
https://www.auto-swiat.pl...oza-aso/7vprkhq
Wybieram siec warsztatow mechanicznych z certyfikacja a nie Pana Kazia z petem w buzi
Nawet usługi maja lepsze niz ASO - przed wymina opon - myja w takiej maszynie felgi aby nie bylo brudu i przekłamań
ceny jak wiadomo niższe - co do gwarancji juz jej nie mam od lipca |
|
|
|
 |
sla
Forumowicz

Auto: Inne
Pomógł: 22 razy Dołączył: 27 Mar 2005 Posty: 2882 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 08-10-2019, 18:38
|
|
|
Amiga napisał/a: | Nawet usługi maja lepsze niz ASO | Żadne osiągnięcie Amiga napisał/a: | co do gwarancji juz jej nie mam od lipca | No to nie ma sprawy,nie wiem tylko dlaczego napisałeś że jej nie tracisz, skoro nie masz. |
|
|
|
 |
|