Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
[Cari 1.8 GDI] Problem z ZAMKIEM CENTRALNYM
Autor Wiadomość
TomSon2210 
Nowy Forumowicz

Auto: MITSUBISHI Carisma 1800 GDI LX
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 22-11-2019, 15:32   [Cari 1.8 GDI] Problem z ZAMKIEM CENTRALNYM

Witam,
Piszę z problemem zamka centralnego w Mitsubishi Carisma 1.8 GDI 125 KM a mianowicie chodzi mi o fakt że raz nie chcący nacisnąłem na pozycję zamkniętą przycisk od zamykania i w tej pozycji pozostał mimo naciskania go ponownie na pozycję środkową, a to ma skutek że drzwi zamykając je kluczykiem tylko się zamykają a przy otwieraniu tylko drzwi kierowcy zostają otwierane a reszta pozostaje zamknięta... Jak naprawić takie coś??? W przycisku przeczyściłem wszystkie styki sprawdziłem czy kable dochodzą jak i sama płytka a działa przycisk tylko na zamknięcie a nie chcę się otworzyć, próbowałem znaleźć moduł zamka centralnego ale zupełnie nie mogłem odnaleźć jego lokalizacji. Ktoś coś pomorze z tym problemem, może coś się tutaj dowiem co robić w takim przypadku. Pozdrawiam,

ciapekm 
Nowy Forumowicz

Auto: Carisma 1.8GDI
Wysłany: 23-11-2019, 10:49   

Mowa o tym przycisku przy dźwigni ręcznego?
Odpinałeś wtyczkę od tego przycisku? Jak wtedy się zachowuje?

TomSon2210 
Nowy Forumowicz

Auto: MITSUBISHI Carisma 1800 GDI LX
Wysłany: 23-11-2019, 15:39   

Odpinałem, wtyczkę jeszcze raz przypinałem, rozebrałem też sam przełącznik oczyszczając styki i sprawdziłem samą kostkę ... nic z tego nie wyszło, przełącznik tylko zamyka a otwierać nie otwiera drzwi zastanawiam się czy wina leży przy module którego nie znam lokalizacji czy przy przełączniku który ma prostą konstrukcję.

[ Dodano: 25-11-2019, 17:42 ]
może ktoś pomóc, powiedzieć gdzie jest moduł zamka centralnego? lub jak potencjalnie naprawić problem?

ross 
Forumowicz

Auto: Carisma 1.8 GDI 97
Wysłany: 25-11-2019, 20:54   

TomSon2210, Pod lewym tylnym siedzeniem puszka z anteną. Trzeba odchylić wykładzinę.

Odpowiedz do tematu