Poziomowanie ksenonów |
Autor |
Wiadomość |
totti
Nowy Forumowicz totti
Auto: pajero 3.8 v6 2007r
Kraj/Country: Germany
|
Wysłany: 18-12-2019, 19:49 Poziomowanie ksenonów
|
|
|
Witam,
Szukam fachowca w Warszawie który "ogarnie" mi temat poziomowania ksenonów.
Pół roku temu pojawił się problem z poziomowaniem (zaświeciła się kontrolka), wymienione zostały oba czujniki i wszystko było ok. Tydzień temu u diagnosty okazało się że ksenony niestety nie poziomują się (ale kontrolka się nie świeci). Byłem z wizytą u Panów w Autotw, sprawdzili czujniki, cięgła, stwierdzili że wszystko jest ok ale nie są w stanie nic z tym zrobić?!
Będę wdzięczny za pomoc:)
Pozdrawiam |
|
|
|
 |
gshesiu
Forumowicz
Auto: Pajero 3.2 MY09
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 5 razy Dołączył: 17 Sie 2016 Posty: 279 Skąd: Wielkopolska
|
Wysłany: 19-12-2019, 10:17
|
|
|
nie mogę nie zapytać, jak diagnosta sprawdził że ksenony nie poziomują ? Wszedł na hak we dwóch ? Załadował na pakę ze 100kg ? |
|
|
|
 |
ruks
Forumowicz

Auto: CCCO, V98
Pomógł: 3 razy Dołączył: 28 Lut 2015 Posty: 255 Skąd: Kraków
|
Wysłany: 19-12-2019, 18:47
|
|
|
A Pajero nie robi testu po włączeniu świateł mijania? W sumie nigdy nie zwróciłem uwagi. |
_________________ Zapraszam na wyprawy z Tramp wyprawy
 |
|
|
|
 |
totti
Nowy Forumowicz totti
Auto: pajero 3.8 v6 2007r
Kraj/Country: Germany
|
Wysłany: 19-12-2019, 20:32
|
|
|
gshesiu napisał/a: | nie mogę nie zapytać, jak diagnosta sprawdził że ksenony nie poziomują ? Wszedł na hak we dwóch ? Załadował na pakę ze 100kg ? |
Pytać zawsze trzeba......po włączeniu zapłonu ksenony powinny się samopoziomować czyli ustawić na odpowiedniej "przepisowej" wysokości tak?.....niestety "walą" w górę ponad normę a ręczna regulacja nie działa. |
|
|
|
 |
KrzysiekC
Forumowicz
Auto: Pajero
|
Wysłany: 20-12-2019, 08:19
|
|
|
Trzeba sprawdzić pozycjonery czy działają prawidłowo.
Może też być uszkodzona instalacja. |
_________________ Krzysiek CarMitsu |
|
|
|
 |
malarek [Usunięty]
|
Wysłany: 20-12-2019, 20:19
|
|
|
Najprosciej to odkrecic dwie sruby ramienia na ktorym jest czujnik i nim poruszac gora dol, swiatla powinny reagowac albo w dol albo w gore, to samo robimy z przodu.Ja po wymianie czujnika swiatla swiecily mi wysoko pojechalem na stacje i recznie diagnosta wyregulowal mi przy lampach. U mnie tez niema testu gora dol po przekreceniu kluczyka. |
|
|
|
 |
|