|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
przewody hamulcowe |
Autor |
Wiadomość |
wolfcsss
Nowy Forumowicz
Auto: Misiek pajero II - 2,8
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 28-12-2019, 14:17 przewody hamulcowe
|
|
|
Na dniach będę zmieniał wszystkie przewody hamulcowe w swoim Pajero 2 (długa buda, lekko podniesiony na drążkach, silnik 2,8), docelowo będzie stał o 2 cale wyżej (jeszcze nie wiem czy na sprężynach czy na ramie go podniosę). Pytanie, czy na przewody sztywne wybrać stal, czy miedź? jakie propozycje do przewodów giętkich ? (ile tych giętkich potrzebuję).. może są jakieś giętkie w zestawach?? |
|
|
|
 |
jawaldek
Mitsumaniak
Auto: Pajero 2.5 TDI manual 93
Zaproszone osoby: 3
Pomógł: 75 razy Dołączył: 25 Mar 2008 Posty: 2238 Skąd: Polska
|
Wysłany: 29-12-2019, 19:47 Re: przewody hamulcowe
|
|
|
wolfcsss napisał/a: | Na dniach będę zmieniał wszystkie przewody hamulcowe w swoim Pajero 2 (długa buda, lekko podniesiony na drążkach, silnik 2,8), docelowo będzie stał o 2 cale wyżej (jeszcze nie wiem czy na sprężynach czy na ramie go podniosę). Pytanie, czy na przewody sztywne wybrać stal, czy miedź? jakie propozycje do przewodów giętkich ? (ile tych giętkich potrzebuję).. może są jakieś giętkie w zestawach?? | Są też miedziano-niklowe. Tak wiem chcesz sam zrobić, skąd ja to znam , ale może lepiej scedować to na warsztat specjalistyczny ??? mają wszystko co potrzebne. Jednak to hamulce. |
_________________ http://mudmania4x4.com.pl/
 |
|
|
|
 |
Rander
Forumowicz
Auto: Outlander III PHEV
Pomógł: 10 razy Dołączył: 04 Lis 2011 Posty: 371 Skąd: Dębica & Warszawa i nie tylko ;)
|
Wysłany: 30-12-2019, 22:52 Re: przewody hamulcowe
|
|
|
jawaldek napisał/a: | wolfcsss napisał/a: | Na dniach będę zmieniał wszystkie przewody hamulcowe w swoim Pajero 2 (...) | (...) może lepiej scedować to na warsztat specjalistyczny ??? mają wszystko co potrzebne. Jednak to hamulce. |
Popieram to, co napisał Waldek.
Pomimo, że przy samochodzie jestem w stanie (i mam możliwości techniczne) zrobić prawie wszystko, to z niektórymi rzeczami jeżdżę do specjalizowanego mechanika. Tak w przypadku m.in. przewodów hamulcowych.
Chodzi mi o pewien komfort psychiczny.
Jeśli sam zrobię przewody hamulcowe, i za pół roku nie mogąc wyhamować rozjadę jamniczka teściowej, to do końca życia będzie mi to wypominać, a mnie sumienie też będzie żarło - mam na myśli nie teściową, tylko biednego jamniczka
A jeśli zawinił mechanik, to ja przynajmniej mam czyste sumienie.
Podobnie - kupuję w miarę dobre opony zimowe, aby później nie pluć sobie w brodę, że chciałem zaoszczędzić kilka stówek, a rozwaliłem auto, albo komuś krzywdę zrobiłem. |
_________________ Pozdrawiam.
Adam. |
|
|
|
 |
|
|