Bezpieczniki w sporcie. |
Autor |
Wiadomość |
turbolax
Mitsumaniak

Auto: Pajero Sport
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 13-04-2011, 13:31 Bezpieczniki w sporcie.
|
|
|
Witam, posiada ktoś może schemat bezpieczników w komorze silnika i wewnątrz auta? Padły mi światełka cofania i myślę że to wina bezpiecznika ale nie wiem który to jest Szukałem w postach na forum ale jeśli przeoczyłem to sorki i dzięki za pomoc
Pozdrawiam |
|
|
|
 |
Gene
Mitsumaniak shoot & destroy

Auto: Pajero Sport Dakar '06
Pomógł: 115 razy Dołączył: 13 Lis 2006 Posty: 3775 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 15-04-2011, 13:55
|
|
|
Przypomnij mi w tygodniu to zeskanuje z instrukcji. Generalnie wydaje mi sie, ze bezpiecznik od swiatel cofania jest z lewej strony pod kierownica (skrzyneczka bezpiecznikowa). Tam jest na klapce rozrysowany schemacik, moze to pomoze.
Jesli to nie bezpiecznik to szukalbym przyczyny w skrzyni biegow. Moze czujnik wstecznego padl albo cos zaburza jego odczyt. Ewentualnie polaczenie (kabel/zlaczki) i tez nie ma sygnalu aby zalaczyc "wsteki".
Dociagnij dzwignie zmiany biegow do konca, przytrzymaj i popros kogos niech sprawdzi czy swiatla sie zapalaja.
Powodzenia |
_________________ C'est La Vie suckers
 |
|
|
|
 |
Gene
Mitsumaniak shoot & destroy

Auto: Pajero Sport Dakar '06
Pomógł: 115 razy Dołączył: 13 Lis 2006 Posty: 3775 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 15-04-2011, 14:32
|
|
|
Niech strace... Daleko nie mam.
 |
_________________ C'est La Vie suckers
 |
|
|
|
 |
turbolax
Mitsumaniak

|
Wysłany: 15-04-2011, 17:49
|
|
|
Dzięki bardzo:) Z dociąganiem dźwigni próbowałem na milion sposobów i nic;/ Najpierw chciałem sprawdzić bezpiecznik bo mniej roboty niż z czujnikiem a że wcześniej było małe zwarcie przy tych lampkach więc obstawiam bezpiecznik ale jak zobaczę to napisze
Pozdrawiam
[ Dodano: 16-04-2011, 00:17 ]
Tak jak przypuszczałem to był bezpiecznik, jeszcze tylko została kontrolka poduszek też po tej zabawie Tego raczej bez kabla nie zrobię, wie ktoś może jaki powinien to być kabel? Może bym sobie zakupił na przyszłość bo u mnie za podłączenie do kompa troszkę wołają więc kabel by się zwrócił |
|
|
|
 |
gst
Forumowicz
|
Wysłany: 11-01-2020, 12:59
|
|
|
Cześć czy kojarzycie może gdzie w Sporcie K94 jest bezpiecznik od świateł przeciwmgłowych? Nie świecą mi przednie i tyknie po prawej stronie. Po lewej świecą. Czy wina może być gdzieś indziej ?
Tak samo jako w temacie - nie działają mi także światła i czujniki cofania - zacznę od bezpiecznika. |
|
|
|
 |
|