Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Bezpieczniki w sporcie.
Autor Wiadomość
turbolax 
Mitsumaniak

Auto: Pajero Sport
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 13-04-2011, 13:31   Bezpieczniki w sporcie.

Witam, posiada ktoś może schemat bezpieczników w komorze silnika i wewnątrz auta? Padły mi światełka cofania i myślę że to wina bezpiecznika ale nie wiem który to jest :) Szukałem w postach na forum ale jeśli przeoczyłem to sorki i dzięki za pomoc :)
Pozdrawiam

Gene 
Mitsumaniak
shoot & destroy

Auto: Pajero Sport Dakar '06
Wysłany: 15-04-2011, 13:55   

Przypomnij mi w tygodniu to zeskanuje z instrukcji. Generalnie wydaje mi sie, ze bezpiecznik od swiatel cofania jest z lewej strony pod kierownica (skrzyneczka bezpiecznikowa). Tam jest na klapce rozrysowany schemacik, moze to pomoze.
Jesli to nie bezpiecznik to szukalbym przyczyny w skrzyni biegow. Moze czujnik wstecznego padl albo cos zaburza jego odczyt. Ewentualnie polaczenie (kabel/zlaczki) i tez nie ma sygnalu aby zalaczyc "wsteki".
Dociagnij dzwignie zmiany biegow do konca, przytrzymaj i popros kogos niech sprawdzi czy swiatla sie zapalaja.
Powodzenia

Gene 
Mitsumaniak
shoot & destroy

Auto: Pajero Sport Dakar '06
Wysłany: 15-04-2011, 14:32   

Niech strace... :mrgreen: Daleko nie mam.

turbolax 
Mitsumaniak

Wysłany: 15-04-2011, 17:49   

Dzięki bardzo:) Z dociąganiem dźwigni próbowałem na milion sposobów i nic;/ Najpierw chciałem sprawdzić bezpiecznik bo mniej roboty niż z czujnikiem a że wcześniej było małe zwarcie przy tych lampkach więc obstawiam bezpiecznik ale jak zobaczę to napisze :)
Pozdrawiam

[ Dodano: 16-04-2011, 00:17 ]
Tak jak przypuszczałem to był bezpiecznik, jeszcze tylko została kontrolka poduszek też po tej zabawie :( Tego raczej bez kabla nie zrobię, wie ktoś może jaki powinien to być kabel? Może bym sobie zakupił na przyszłość bo u mnie za podłączenie do kompa troszkę wołają więc kabel by się zwrócił :)

gst 
Forumowicz

Wysłany: 11-01-2020, 12:59   

Cześć czy kojarzycie może gdzie w Sporcie K94 jest bezpiecznik od świateł przeciwmgłowych? Nie świecą mi przednie i tyknie po prawej stronie. Po lewej świecą. Czy wina może być gdzieś indziej ?

Tak samo jako w temacie - nie działają mi także światła i czujniki cofania - zacznę od bezpiecznika.

Odpowiedz do tematu