|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Instalacja BRC Sequent 24 - problem z rozruchem |
Autor |
Wiadomość |
porbas
Nowy Forumowicz
Auto: Miś SpaceStar 1.6
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 22-05-2007, 00:01 Instalacja BRC Sequent 24 - problem z rozruchem
|
|
|
Witajcie!
To mój pierwszy post, proszę o wyrozumiałość, jeśli pytania i problemy okażą się lamerskie.
Prawie trzy lata temu, podczas rozglądania się za większym autkiem wzrok mój zatrzymał się na Spejsie i ... tak już zostało. Zakupiłem dwulatka z instalacją LPG na pokładzie. Nie znam się na tym dokładnie, ale była to CHYBA II generacja. W każdym bądź razie - miałem z nią kłopoty. Od "strzałów" zaczynając, poprzez gaśnięcie na zakrętach i problemach z rozruchem kończąc. W serwisie mówili, że to nie jest instalacja do tego samochodu. Na benzynie zawsze jeździł dobrze. W końcu zdecydowałem się i od 3 dni mam BRC Sequent24. Większość objawów ustąpiła ale niestety, zostało denerwujące kręcenie (ok 15-20 sekund) rozrusznikiem przy zimnym silniku. Jedne co mi się nasuwa, to to, że gdy jeżdżę na LPG benzyna jest "gdzieś daleko" i trzeba ją dopompować... Czy tak musi być? Czy to normalne?
Dzisiaj wieczorem zgasiłem silnik jadąc na benzynie. Jutro sprawdzę, czy odpali lepiej.
Z góry dzięki za wszelkie sugestie. |
_________________ porbas |
|
|
|
 |
Artoos [Usunięty]
|
Wysłany: 23-05-2007, 10:17
|
|
|
Sprawdź najpierw ilość płynu w chłodnicy (kiedyś tak miałem i objawy jw) potem stan instalacji elektrycznej, czyli kable, świece, kopułka. Potem zostanie chyba tylko sprawdzić elektrozawór i stan pompy paliwa. Nic innego mi do głowy nie przychodzi. |
|
|
|
 |
porbas
Nowy Forumowicz
Auto: Miś SpaceStar 1.6
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 27-05-2007, 19:46
|
|
|
Artoos napisał/a: | Sprawdź najpierw ilość płynu w chłodnicy (kiedyś tak miałem i objawy jw) |
Sprawdziłem - płynu w zbiorniku wyrównawczym właściwie nie ma Umówiłem się na wtorek na wymianę. Jeśli to będzie to - masz u mnie piwo.
[ Dodano: 30-09-2007, 18:29 ]
Odpowiem sobie sam.
Problemem był "popuszczający" wstryskiwacz, przez co silnik był zalewany. W końcu (po kilku wizytach i w sumie niepotrzebnej wymianie reduktora) zmusiłem gazowników do dokładnego sprawdzenia całej instalacji. Ale w końcu mam!!!!
pozdrawiam wszystkich Mitsumaniaków |
_________________ porbas |
|
|
|
 |
|
|