|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Problem z pocącym wężykiem. |
Autor |
Wiadomość |
kijek
Nowy Forumowicz
Auto: Mitsubishi Lancer VII 2004
Kraj/Country: Polska
|
|
|
|
 |
apg2312
Mitsumaniak

Auto: Honda Accord VII 2.0 2003
Pomógł: 90 razy Dołączył: 28 Maj 2014 Posty: 2309 Skąd: Chorzów
|
Wysłany: 22-03-2020, 18:41
|
|
|
Wspomaganie. |
_________________ Adam
.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.
Nigdy nie dyskutuj z idiotą. Najpierw sprowadzi cię do swojego poziomu, później pokona doświadczeniem...
 |
|
|
|
 |
ozi546
Forumowicz
Auto: Lancer VII 1.6 98KM 2003r
|
Wysłany: 24-04-2020, 21:01
|
|
|
Mam pytanie odnośnie tego węża od wspomagania, czy trudno siego wyciąga? chodzi mi głównie o przyłączenie do maglowniczy, czy trzeba coś demontować żeby się do niego dostać, czy wystarczy podnośnik? Lepiej kupić używany przewód czy zakuć nowy na starych złączkach? Bo wiadomo, że nowy będzie kosztował dużo. |
|
|
|
 |
Hornet
Forumowicz

Auto: CB4W 1.6'94 i CS3W 1.6'05
Pomógł: 19 razy Dołączył: 15 Maj 2007 Posty: 889 Skąd: Gdańsk
|
Wysłany: 25-04-2020, 19:39
|
|
|
ozi546 napisał/a: | Mam pytanie odnośnie tego węża od wspomagania, czy trudno siego wyciąga? chodzi mi głównie o przyłączenie do maglowniczy, czy trzeba coś demontować żeby się do niego dostać, czy wystarczy podnośnik? |
Obserwowałem wymianę w moim miśku w ASO. Trochę się z nim bawili, ale winą okazał się młody pracownik na przyuczeniu. Po mojej sugestii o zdjęciu koła - lewy przód, wymiana węża trwała 2h. Na pewno trzeba mieć przedłużkę, aby sięgnąć śrub przy maglownicy. Ściągali też chyba belkę pod silnikiem. Wszystko było robione na podnośniku warsztatowym.
Tu ( https://forum.mitsumaniaki.pl/viewtopic.php?t=3446 ) masz instrukcje do miśków.
Popatrz na allegro jak wygląd maglownica, będziesz miał większe rozeznanie jak przychodzi wąż.
ozi546 napisał/a: | Lepiej kupić używany przewód czy zakuć nowy na starych złączkach? |
Lepiej zakuć nowy wąż na starych złączkach. Węże używane maja już swoje lata i może to na długo nie starczyć. Nowy kosztuje majątek...
Sprawdź przy okazji poduszki silnika. Ja miałem trafioną poduszkę na belce, co powodowało, że silnik "bardziej" się ruszał i najprawdopodobniej załatwił wąż. |
|
|
|
 |
|
|