| 

|  | Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki 

|  |  

| Ogłoszenie |  
         |   
 W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
 Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
 Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
 |  

| Górny zaczep(?) środkowego pasa bezpieczeństwa; ekran klimy |  
      | Autor | Wiadomość |  
      | Mortal   Nowy Forumowicz
 Mortal

Auto: Galant Sedan '98 (EA5A 6A13)
 Kraj/Country: Polska

| 

|    Wysłany: 16-06-2020, 14:29   Górny zaczep(?) środkowego pasa bezpieczeństwa; ekran klimy |   
 |  
               | 
 |  
               | Cześć! 
 Czy w Waszych Galach ten element też się kruszy? Niedawno znalazłem dawcę i chcę podmienić, ale nie mam pojęcia jak to zdemontować tak, by nie niczego uszkodzić. Poniżej zdjęcie:

Jakieś pomysły?

Drugie pytanie, czy da się zdemontować samą szybkę ekranu klimatyzacji? Czy szybka jest połączona z ekranem i trzeba wymienić cały ekran? A może cały panel? Ktoś to rozbierał już u wie jak to wygląda?

Dzięki za wszelkie info, pozdr!
 |  |  
		|   |  |  
		|  |  
      | robertdg   Mitsumaniak
 SnowWhite

Auto: Galant Sport 98' EAO 2.0 16V
 Zaproszone osoby: 1

| 

|  Wysłany: 16-06-2020, 19:33 |   
 |  
               | 
 |  
               | Trzeba zdemontować półke 	  | Mortal napisał/a: |  	  | Czy w Waszych Galach ten element też się kruszy? Niedawno znalazłem dawcę i chcę podmienić, ale nie mam pojęcia jak to zdemontować tak, by nie niczego uszkodzić. | 
 Da się, szkiełko ochronne jest chyba na 2 śrubkach 	  | Mortal napisał/a: |  	  | Drugie pytanie, czy da się zdemontować samą szybkę ekranu klimatyzacji? Czy szybka jest połączona z ekranem i trzeba wymienić cały ekran? A może cały panel? Ktoś to rozbierał już u wie jak to wygląda? | 
 |  
				| _________________ Gość zobacz mojego Galanta
   Jeżeli nie żyjesz na krawędzi, to znaczy, że zajmujesz za dużo miejsca
 "Jesteś jedyną osobą na świecie, która może wykorzystać Twój potencjał" - Zig Ziglar
 W naturze człowieka leży rozsądne myślenie ale nielogiczne działanie

|  |  
		|   |  |  
		|  |  
      | marecki   Forumowicz

Auto: Galant 2.5 V6 Sport Edition

| 

|  Wysłany: 16-06-2020, 20:57 |   
 |  
               | 
 |  
               | oklej to taśmą i psiknij sprayem matowym,nie będzie kłuć tak w oczy  albo zdemontuj pólke i renowacja po całości,maskownice głośników też lubią nowość,przerabiałem ostatnio u siebie i póleczka jak nowa. |  |  
		|   |  |  
		|  |  
      | Hugo   Mitsumaniak
 srebrny szatan

Auto: EA5A Avance '01 & SS 1,6

| 

|  Wysłany: 17-06-2020, 19:54 |   
 |  
               | 
 |  
               | Szare i kremowe te plastiki lubią się kruszyć, z czarnym kruszącym się jeszcze nie spotkałem. |  |  
		|   |  |  
		|  |  
      | Mortal   Nowy Forumowicz
 Mortal

Auto: Galant Sedan '98 (EA5A 6A13)

| 

|  Wysłany: 17-06-2020, 20:33 |   
 |  
               | 
 |  
               |  	  | robertdg napisał/a: |  	  | Da się, szkiełko ochronne jest chyba na 2 śrubkach | 

No i to chciałem usłyszeć! Dzięki

| marecki napisał/a: |  	  | oklej to taśmą i psiknij sprayem matowym,nie będzie kłuć tak w oczy  albo zdemontuj pólke i renowacja po całości,maskownice głośników też lubią nowość,przerabiałem ostatnio u siebie i póleczka jak nowa. | 

| Hugo napisał/a: |  	  | Szare i kremowe te plastiki lubią się kruszyć, z czarnym kruszącym się jeszcze nie spotkałem. | 

No właśnie w weekend zmieniam tapicerkę na czarną skórę (fotele, kanapa, boczki, praktycznie wszystko). Chyba po prostu podmienię całą półkę od dawcy, bo tam ma czarne i całość będzie lepiej pasować do skór.
 |  |  
		|   |  |  
		|  |  
      | Hugo   Mitsumaniak
 srebrny szatan

Auto: EA5A Avance '01 & SS 1,6

| 

|  Wysłany: 18-06-2020, 21:36 |   
 |  
               | 
 |  
               | Mortal, koniecznie wymień całą tylną półkę z maskownicami głośników, bo jak zostawisz szarą to będzie kaszana  I masz problem kruszącego się plastiku z głowy. |  |  
		|   |  |  
		|  |  
      |  |  |