Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Obroty asx 1.6
Autor Wiadomość
Luks6 
Nowy Forumowicz

Auto: Mitsubishi ASX
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 07-08-2020, 14:50   Obroty asx 1.6

Co może być przyczyną wolno spadających obrorów po puszczeniu pedału gazu? W trakcie zmiany biegów następuje podbicie obrotów po wciśnięciu sprzęgła. Pomaga wcześniejsze zdjęcie nogi z pedału gazu i po 1+2s dopiero sprzęgło.

[ Dodano: 11-08-2020, 11:36 ]
Dodam, że komputer wyświetlił mi 2 błędy:
-P0134 – Heated oxygen sensor (HO2S) / oxgen sensor (O2S) 1, bank 1 -no activity detected
-P0172 – System too rich, bank 1

Do wymiany sonda lambda przed katalizatorem?

Robnek 
Nowy Forumowicz

Auto: ASX Intense Plus MY15,5
Wysłany: 26-08-2020, 17:07   

Ja mam ten sam problem z obrotami od nowości ale żaden błąd mi się nie wyświetla , Przeglądy robię za każdym razem w innym mieście(Warszawa ,Marki,Radom, Lublin) żeby naświetlać serwisantom temat , podłączają komputer i jeżdżą ze mną po mieście , przyznają mi racie ale nic się nie da z tym zrobić ,Czytałem na tym forum jak jeden z właścicieli ASXa pisał że jemu wgrali nowego softa , mówiłem im o tym w serwisie powiedzieli że mam najnowszego i nie mają możliwości wgrać nowego . Napisz jak sobie poradziłeś bo mnie to już 4 lata gnębi .

Luks6 
Nowy Forumowicz

Auto: Mitsubishi ASX
Wysłany: 28-08-2020, 12:45   

Wspomniane błędy były wynikiem złej mieszanki na LPG. Natomiast problem opisany powyżej nadal występuje. Mam również problem z niskimi obrotami- po delikatnym wciśnięciu pedału od razu wchodzi na obroty 2000.

adek 
Forumowicz
adek

Auto: ASX
Wysłany: 29-08-2020, 19:07   Re: Obroty asx 1.6

Luks6 napisał/a:
Co może być przyczyną wolno spadających obrorów po puszczeniu pedału gazu? W trakcie zmiany biegów następuje podbicie obrotów po wciśnięciu sprzęgła. Pomaga wcześniejsze zdjęcie nogi z pedału gazu i po 1+2s dopiero sprzęgło.

Musisz nauczyć się jeździć spokojniej :) - ten typ tak ma, albo rajdowo zmieniać biegi z podbiciem.
Można sprawdzić jeszcze jedną rzecz a mianowicie jak będziesz jechał ze stałą prędkością to zmień wtedy bieg - prawdopodobnie nie podbije. Musze sam potestować ale mam odczucie, że podbija tylko podczas przyśpieszania gdy następuje zmiana biegu.

dub4 
Nowy Forumowicz

Auto: ASX, 1.6B, 117KM, 2010
Wysłany: 01-09-2020, 11:19   

Poruszyłem ten problem w innym wątku. Mam takie same objawy jak wy. Auta używam dopiero od kilkunastu dni i też mi się to dziwne wydaje tym bardziej że nie za każdym razem występuje podbicie obrotów. W innym wątku dostałem odpowiedź że to normalne objawy w tym silniku. Będę umawiał się na podpięcie do komputera. Jeśli będę miał jakieś wnioski z tego zabiegu dam znać. Jeśli ktoś w jakiś sposób rozwiąże ten problem proszę o info.

MANCY 
Forumowicz

Auto: ASX MY2019
Wysłany: 03-09-2020, 18:54   

Widzę, że nie jestem sam - temat podbicia i wolno spadających obrotów co jakiś czas się tu pojawia utwierdzając mnie w tym, co zostało wyżej już powiedziane, że ten typ tak ma. Ja już się chyba przyzwyczaiłem.
Temat, który założyłem przeszło rok temu:
https://forum.mitsumaniaki.pl/viewtopic.php?p=1609686&highlight=#1609686

Odpowiedz do tematu