Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Panel klimatyzacji.
Autor Wiadomość
Feliks 
Forumowicz

Auto: Mitsubishi Galant 96r
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 13-11-2020, 14:14   Panel klimatyzacji.

Witam. Pytanie takie czy da się podłączyć panel klimatronika z galanta viii do galanta vii?

jacek11 
Mitsumaniak
Yatsu~eku

Auto: EA2W Żółwik, Outlander CW8W
Wysłany: 13-11-2020, 17:00   

A po co kombinować, skoro w siódemkach były ładne klimatroniki 8)

Feliks 
Forumowicz

Wysłany: 13-11-2020, 21:28   

A czyli dobrze widziałem na 1 zdjęciu ;p tak tylko ile taki kosztuje i w takim razie gdzie go dostać? ^^

A da się go po prostu tylko przełożyć? Czy trzeba coś kombinować?

Wszyc 
Mitsumaniak

Auto: ------>
Wysłany: 13-11-2020, 21:42   

Pytanie czy miałeś już klimatronik i zwalił sie panel bo jezeli miałeś zwykłą klime to masz 50% układu do przełożenia chyba taniej kupić całego dawce z klimą
Mitsubishi Eclipse D22A '92
Honda CB500 PC32 '97

By mjsystem;

papamitsu napisał/a:
Miejsce raczej dowolne ale standard lokalowy niech bedzie na poziomie dobrego Gala

mjsystem: Czyli dookoła rdza. :mrgreen:

Feliks 
Forumowicz

Wysłany: 13-11-2020, 21:49   

A najtaniej w takim razie jeździć tak jak jest xD mam tylko klimatyzację manualną... Nawet nie wiedziałem, że ten samochód istnieje przed znalezieniem go na stronie aukcyjnej ^^. Po prostu spodobał mi się na zdjęciu i pojechałem go kupić pociągiem w bardzo brutalną pogodę :D strasznie deszczem i wiatrem cisnęło, ale to nic. Dałem 3800zł i szczerze mówiąc to na razie jedyne co zrobiłem to łącznik elastyczny i mechanizm wycieraczek... :D I jest mega zadbany. Do tego stopnia, że jak czasem wsiądzie obca osoba 1 raz to nie może wyjść z podziwu :D przed kupnem nie wiedziałem, że to taki szatan jest w pięknej skórze xD niestety dopiero po fakcie dowiedziałem się, że istnieją w nim napędy na 4 kapcie ;p dlatego mam tylko na przód hehe. Nie spodziewałem się, że uda mi się kupić tak zadbane autko :) zwłaszcza za taką cenę :D

jacek11 
Mitsumaniak
Yatsu~eku

Wysłany: 14-11-2020, 00:37   

Feliks, Mój pierwszy Galant VII gen. był całkowitym golasem. Jak go sprzedawałem, miał pełną elektrykę, więc przy odpowiednich chęciach, można sporo zrobić.
Fajnie, że się nim jarasz :) to wdzięczne, i mało awaryjne auto.
Felgi śmiało wpakujesz 17 cali. Otwór centrujący ma wymiar 67,1mm. ET nie pamiętam, ale pamiętam, że jeden z kolegów wpakował do swojego felgi z galanta VIIIgen, w wersji sport. Mnie się bardzo podobało :)

Bizi78 
Mitsumaniak
Reklamożerca.

Auto: MSS 1.3 family 01r.
Wysłany: 14-11-2020, 08:59   

jacek11 napisał/a:
ET nie pamiętam

Standardowe jak w miśkach 46.

Feliks 
Forumowicz

Wysłany: 14-11-2020, 18:16   

jacek11, Właśnie przed latem będę szukał jakiś fajnych ori z Mitsu. Tylko się zastanawiam między 16', a 17' xD A co do elektryki generalnie to brakuje mi w sumie chyba tylko klimatronika... Nie wiem też co on tam miał na maxa ^^. A jaram się grubo bo kiedyś (lekko ponad 3 lata temu) miałem Hondę Accord VI 2.0L VTEC 147+ kucy (wydech miała przerobiony na całkowity sport) i już w niej się fajnie latało. Ku mojemu zdziwieniu patrzę, a niby Honda więcej Niuta miała :D i tak jeżdżąc tym galancikiem zastanawiam się niby gdzie ^^... Sam czuję, że to leci dużo lepiej niż honda patrząc od dołu do jakiś 7,5k xD (kręci się na jałowym do 8,5k ale jakoś się boję ^^) gdzie Honda do 6,3 i odcina. Jedynie co to właśnie ten panel klimatronika :D mocno jeszcze odświeżyło by to auto ;) mam liftback czy tam hatchback... Sedan generalnie ma dla mnie ładniejsze z tyłu światła, ale ta furka tej jest mega jak dla mnie :) a jaram się do tego stopnia, że mam zamiar zrobić jej kompletną blacharkę + całą pomalować od nowa w oryginalnym ciemno zielonym kolorze :) I tak to chce zostawić serię, ewentualnie delikatnie obniżyć o jakieś 2-5 cm max :) żeby ładniej aluski w niej wyglądały, ale żeby dalej nie było problemu z jeżdżeniem :)

jacek11 
Mitsumaniak
Yatsu~eku

Wysłany: 14-11-2020, 20:44   

Napisz PW do tego użytkownika. https://forum.mitsumaniaki.pl/profile.php?mode=viewprofile&u=19125

To specjalista w zakresie elektryki w E5 :) Na pewno będzie wiedział, jaki jest zakres prac, oraz stopień trudności podczas zmiany na klimatronik.

Feliks 
Forumowicz

Wysłany: 15-11-2020, 11:22   

Dobra dzięki jacek11 napisałem zobaczę co odpisze :)

Hugo 
Mitsumaniak
srebrny szatan

Auto: EA5A Avance '01 & SS 1,6
Wysłany: 18-11-2020, 09:03   

Jakbyś szukał panelu klimatronika to mam taki w idealnym stanie, przyciski nie powycierane, w 100% sprawny. Tylko musiałbyś dorobić sobie do niego uchwyty, bo ja go próbowałem dopasować do Galanta EA (nowszej generacji) i je zeszlifowałem. Niestety operacja mi się nie powiodła, a szkoda mi go wyrzucić.

Odpowiedz do tematu