Panel klimatyzacji. |
Autor |
Wiadomość |
Feliks
Forumowicz
Auto: Mitsubishi Galant 96r
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 13-11-2020, 14:14 Panel klimatyzacji.
|
|
|
Witam. Pytanie takie czy da się podłączyć panel klimatronika z galanta viii do galanta vii? |
|
|
|
 |
jacek11
Mitsumaniak Yatsu~eku
Auto: EA2W Żółwik, Outlander CW8W
Pomógł: 122 razy Dołączył: 07 Lis 2007 Posty: 11141 Skąd: Radomsko
|
Wysłany: 13-11-2020, 17:00
|
|
|
A po co kombinować, skoro w siódemkach były ładne klimatroniki |
|
 |
Feliks
Forumowicz
|
Wysłany: 13-11-2020, 21:28
|
|
|
A czyli dobrze widziałem na 1 zdjęciu ;p tak tylko ile taki kosztuje i w takim razie gdzie go dostać? ^^
A da się go po prostu tylko przełożyć? Czy trzeba coś kombinować? |
|
|
|
 |
Wszyc
Mitsumaniak

Auto: ------>
Pomógł: 31 razy Dołączył: 01 Mar 2009 Posty: 4156 Skąd: Gdynia
|
Wysłany: 13-11-2020, 21:42
|
|
|
Pytanie czy miałeś już klimatronik i zwalił sie panel bo jezeli miałeś zwykłą klime to masz 50% układu do przełożenia chyba taniej kupić całego dawce z klimą |
_________________ Mitsubishi Galant E57A '93
Mitsubishi Galant E54A '93 sprzedany
Mitsubishi Galant E88A '93
Mitsubishi Eclipse D22A '92
Honda CB500 PC32 '97
By mjsystem;
papamitsu napisał/a:
Miejsce raczej dowolne ale standard lokalowy niech bedzie na poziomie dobrego Gala
mjsystem: Czyli dookoła rdza. |
|
|
|
 |
Feliks
Forumowicz
|
Wysłany: 13-11-2020, 21:49
|
|
|
A najtaniej w takim razie jeździć tak jak jest xD mam tylko klimatyzację manualną... Nawet nie wiedziałem, że ten samochód istnieje przed znalezieniem go na stronie aukcyjnej ^^. Po prostu spodobał mi się na zdjęciu i pojechałem go kupić pociągiem w bardzo brutalną pogodę strasznie deszczem i wiatrem cisnęło, ale to nic. Dałem 3800zł i szczerze mówiąc to na razie jedyne co zrobiłem to łącznik elastyczny i mechanizm wycieraczek... I jest mega zadbany. Do tego stopnia, że jak czasem wsiądzie obca osoba 1 raz to nie może wyjść z podziwu przed kupnem nie wiedziałem, że to taki szatan jest w pięknej skórze xD niestety dopiero po fakcie dowiedziałem się, że istnieją w nim napędy na 4 kapcie ;p dlatego mam tylko na przód hehe. Nie spodziewałem się, że uda mi się kupić tak zadbane autko zwłaszcza za taką cenę |
|
|
|
 |
jacek11
Mitsumaniak Yatsu~eku
|
Wysłany: 14-11-2020, 00:37
|
|
|
Feliks, Mój pierwszy Galant VII gen. był całkowitym golasem. Jak go sprzedawałem, miał pełną elektrykę, więc przy odpowiednich chęciach, można sporo zrobić.
Fajnie, że się nim jarasz to wdzięczne, i mało awaryjne auto.
Felgi śmiało wpakujesz 17 cali. Otwór centrujący ma wymiar 67,1mm. ET nie pamiętam, ale pamiętam, że jeden z kolegów wpakował do swojego felgi z galanta VIIIgen, w wersji sport. Mnie się bardzo podobało |
|
 |
Bizi78
Mitsumaniak Reklamożerca.

Auto: MSS 1.3 family 01r.
Pomógł: 823 razy Dołączył: 01 Sty 2010 Posty: 20985 Skąd: Częstochowa
|
Wysłany: 14-11-2020, 08:59
|
|
|
jacek11 napisał/a: | ET nie pamiętam |
Standardowe jak w miśkach 46. |
_________________ Gość zobacz moją zieloną żabę .
 |
|
|
|
 |
Feliks
Forumowicz
|
Wysłany: 14-11-2020, 18:16
|
|
|
jacek11, Właśnie przed latem będę szukał jakiś fajnych ori z Mitsu. Tylko się zastanawiam między 16', a 17' xD A co do elektryki generalnie to brakuje mi w sumie chyba tylko klimatronika... Nie wiem też co on tam miał na maxa ^^. A jaram się grubo bo kiedyś (lekko ponad 3 lata temu) miałem Hondę Accord VI 2.0L VTEC 147+ kucy (wydech miała przerobiony na całkowity sport) i już w niej się fajnie latało. Ku mojemu zdziwieniu patrzę, a niby Honda więcej Niuta miała i tak jeżdżąc tym galancikiem zastanawiam się niby gdzie ^^... Sam czuję, że to leci dużo lepiej niż honda patrząc od dołu do jakiś 7,5k xD (kręci się na jałowym do 8,5k ale jakoś się boję ^^) gdzie Honda do 6,3 i odcina. Jedynie co to właśnie ten panel klimatronika mocno jeszcze odświeżyło by to auto mam liftback czy tam hatchback... Sedan generalnie ma dla mnie ładniejsze z tyłu światła, ale ta furka tej jest mega jak dla mnie a jaram się do tego stopnia, że mam zamiar zrobić jej kompletną blacharkę + całą pomalować od nowa w oryginalnym ciemno zielonym kolorze I tak to chce zostawić serię, ewentualnie delikatnie obniżyć o jakieś 2-5 cm max żeby ładniej aluski w niej wyglądały, ale żeby dalej nie było problemu z jeżdżeniem |
|
|
|
 |
jacek11
Mitsumaniak Yatsu~eku
|
|
|
|
 |
Feliks
Forumowicz
|
Wysłany: 15-11-2020, 11:22
|
|
|
Dobra dzięki jacek11 napisałem zobaczę co odpisze |
|
|
|
 |
Hugo
Mitsumaniak srebrny szatan

Auto: EA5A Avance '01 & SS 1,6
Pomógł: 521 razy Dołączył: 06 Sie 2006 Posty: 21939 Skąd: Wolsztyn
|
Wysłany: 18-11-2020, 09:03
|
|
|
Jakbyś szukał panelu klimatronika to mam taki w idealnym stanie, przyciski nie powycierane, w 100% sprawny. Tylko musiałbyś dorobić sobie do niego uchwyty, bo ja go próbowałem dopasować do Galanta EA (nowszej generacji) i je zeszlifowałem. Niestety operacja mi się nie powiodła, a szkoda mi go wyrzucić.
 |
|
|
|
 |
|