|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Brak napędu przód L200 |
Autor |
Wiadomość |
kamil.skopek
Nowy Forumowicz
Auto: L200 - 2011 r
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 11-11-2020, 15:53 Brak napędu przód L200
|
|
|
Cześć Wszystkim.
Mam taki problem pojechałem kiedyś w teren błoto po same lusterka .. może nie ale potrzebne były napędy przekładam drążek na 4h i jadę zadowolony do momentu gdy auto zatrzymało sie i uwiadomiłem sobie że na desce pokazuje napęd czyli ( zielone autko) a przód nie Ciągnie.
Pojechałem na warsztat - lubię majsterkować i ...
1. Przeczytałem całe forum i wykonałem wszystkie czynności tj
wszedłem po auto i sprawdziłem siłownik do wolnego koła ( wsuwa sie i wysuwa gdy włączamy napęd) - ciśnienie jest to zdemontowałem go i ładnie pracuje.
2. Czujnik od napędów działa gdy ruszam wolnym kołem tym elementem metalowym pokazuje ( miga i świeci stale)
3. podniosłem całe auto w górę i tu pojawił sie problem tz na mój rozum gdy wsadzam 4H to powinny sie obracać wszystkie koła, a obraca sie tył i wał napędowy odchodzący od reduktor do napędu przedniego a napęd stoi w miejscu ( dodam że w tedy wszystkie elementy zostały zamontowane ).
Pytanie co może być przyczyną barku 4x4 - czy ktoś sie z tym spotkał, czy czeka mnie zakup nowego przedniego napędu ? czy da sie to regenerować czy tam nie ma siły aby sie coś zepsuło
Auto: L200 2,5 ON rocznik 2011 opony 16 a/t matador ( standard zawieszenie i opony) |
|
|
|
 |
zbyszekm2
Forumowicz

Auto: Pajero 3,2 DiD Long
Pomógł: 211 razy Dołączył: 26 Sty 2007 Posty: 4635 Skąd: Bytów
|
Wysłany: 13-11-2020, 10:04 Re: Brak napędu przód L200
|
|
|
kamil.skopek napisał/a: | Cześć Wszystkim.
Mam taki problem pojechałem kiedyś w teren błoto po same lusterka .. może nie ale potrzebne były napędy przekładam drążek na 4h i jadę zadowolony do momentu gdy auto zatrzymało sie i uwiadomiłem sobie że na desce pokazuje napęd czyli ( zielone autko) a przód nie Ciągnie.
Pojechałem na warsztat - lubię majsterkować i ...
1. Przeczytałem całe forum i wykonałem wszystkie czynności tj
wszedłem po auto i sprawdziłem siłownik do wolnego koła ( wsuwa sie i wysuwa gdy włączamy napęd) - ciśnienie jest to zdemontowałem go i ładnie pracuje.
2. Czujnik od napędów działa gdy ruszam wolnym kołem tym elementem metalowym pokazuje ( miga i świeci stale)
3. podniosłem całe auto w górę i tu pojawił sie problem tz na mój rozum gdy wsadzam 4H to powinny sie obracać wszystkie koła, a obraca sie tył i wał napędowy odchodzący od reduktor do napędu przedniego a napęd stoi w miejscu ( dodam że w tedy wszystkie elementy zostały zamontowane ).
Pytanie co może być przyczyną barku 4x4 - czy ktoś sie z tym spotkał, czy czeka mnie zakup nowego przedniego napędu ? czy da sie to regenerować czy tam nie ma siły aby sie coś zepsuło
Auto: L200 2,5 ON rocznik 2011 opony 16 a/t matador ( standard zawieszenie i opony) |
Zerwany łańcuch? -- mało prawdopodobne. Ale może ktoś go nie założył ? |
_________________ pajero Long, 3,2 DiD, najlepsze:)
 |
|
|
|
 |
kamil.skopek
Nowy Forumowicz
Auto: L200 - 2011 r
|
Wysłany: 13-11-2020, 19:19
|
|
|
Ten napęd chodził z reduktorem też. Pytanie czy zdarzyło się wam kiedyś ukręcić satelity w przednim moście ? |
|
|
|
 |
Jack
Mitsumaniak

Auto: L200 2014
|
Wysłany: 15-01-2021, 12:56
|
|
|
"w błoto po same lusterka" - nie wiem, czy to ma związek, ale na wszystkich przeniesieniach napędu (skrzynki, dyfer) masz od góry odpowietrzniki). Nie zalałeś błotem mechanizmów? |
_________________ żadna sprawa nie jest przegrana dopóki chociaż jeden głupiec o nią walczy |
|
|
|
 |
|
|