Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Brak napędu przód L200
Autor Wiadomość
kamil.skopek 
Nowy Forumowicz

Auto: L200 - 2011 r
Kraj/Country: Polska
  Wysłany: 11-11-2020, 15:53   Brak napędu przód L200

Cześć Wszystkim.

Mam taki problem pojechałem kiedyś w teren błoto po same lusterka .. może nie ale potrzebne były napędy przekładam drążek na 4h i jadę zadowolony do momentu gdy auto zatrzymało sie i uwiadomiłem sobie że na desce pokazuje napęd czyli ( zielone autko) a przód nie Ciągnie.

Pojechałem na warsztat - lubię majsterkować i ...

1. Przeczytałem całe forum i wykonałem wszystkie czynności tj
wszedłem po auto i sprawdziłem siłownik do wolnego koła ( wsuwa sie i wysuwa gdy włączamy napęd) - ciśnienie jest to zdemontowałem go i ładnie pracuje.
2. Czujnik od napędów działa gdy ruszam wolnym kołem tym elementem metalowym pokazuje ( miga i świeci stale)
3. podniosłem całe auto w górę i tu pojawił sie problem tz na mój rozum gdy wsadzam 4H to powinny sie obracać wszystkie koła, a obraca sie tył i wał napędowy odchodzący od reduktor do napędu przedniego a napęd stoi w miejscu ( dodam że w tedy wszystkie elementy zostały zamontowane ).

Pytanie co może być przyczyną barku 4x4 - czy ktoś sie z tym spotkał, czy czeka mnie zakup nowego przedniego napędu ? czy da sie to regenerować czy tam nie ma siły aby sie coś zepsuło

Auto: L200 2,5 ON rocznik 2011 opony 16 a/t matador ( standard zawieszenie i opony)

zbyszekm2 
Forumowicz

Auto: Pajero 3,2 DiD Long
Wysłany: 13-11-2020, 10:04   Re: Brak napędu przód L200

kamil.skopek napisał/a:
Cześć Wszystkim.

Mam taki problem pojechałem kiedyś w teren błoto po same lusterka .. może nie ale potrzebne były napędy przekładam drążek na 4h i jadę zadowolony do momentu gdy auto zatrzymało sie i uwiadomiłem sobie że na desce pokazuje napęd czyli ( zielone autko) a przód nie Ciągnie.

Pojechałem na warsztat - lubię majsterkować i ...

1. Przeczytałem całe forum i wykonałem wszystkie czynności tj
wszedłem po auto i sprawdziłem siłownik do wolnego koła ( wsuwa sie i wysuwa gdy włączamy napęd) - ciśnienie jest to zdemontowałem go i ładnie pracuje.
2. Czujnik od napędów działa gdy ruszam wolnym kołem tym elementem metalowym pokazuje ( miga i świeci stale)
3. podniosłem całe auto w górę i tu pojawił sie problem tz na mój rozum gdy wsadzam 4H to powinny sie obracać wszystkie koła, a obraca sie tył i wał napędowy odchodzący od reduktor do napędu przedniego a napęd stoi w miejscu ( dodam że w tedy wszystkie elementy zostały zamontowane ).

Pytanie co może być przyczyną barku 4x4 - czy ktoś sie z tym spotkał, czy czeka mnie zakup nowego przedniego napędu ? czy da sie to regenerować czy tam nie ma siły aby sie coś zepsuło

Auto: L200 2,5 ON rocznik 2011 opony 16 a/t matador ( standard zawieszenie i opony)

Zerwany łańcuch? -- mało prawdopodobne. Ale może ktoś go nie założył ?

kamil.skopek 
Nowy Forumowicz

Auto: L200 - 2011 r
Wysłany: 13-11-2020, 19:19   

Ten napęd chodził z reduktorem też. Pytanie czy zdarzyło się wam kiedyś ukręcić satelity w przednim moście ?

Jack 
Mitsumaniak

Auto: L200 2014
Wysłany: 15-01-2021, 12:56   

"w błoto po same lusterka" - nie wiem, czy to ma związek, ale na wszystkich przeniesieniach napędu (skrzynki, dyfer) masz od góry odpowietrzniki). Nie zalałeś błotem mechanizmów?

Odpowiedz do tematu