Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
[I 2.0] Buczenie w zakresie 1500-2000 obrotów
Autor Wiadomość
gruby1522 
Nowy Forumowicz

Auto: Outlander 1 2.0 16v 2006 r
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 17-04-2021, 14:34   [I 2.0] Buczenie w zakresie 1500-2000 obrotów

Witam wszystkich forumowiczów.Od 2 miesięcy jestem nowym posiadaczem Outlandera 1 2.0 16v PB 4WD 2006 r.Mam mały problem mianowicie chodzi o to że po zakupie auta występowało buczenie po przekroczeniu 3 tys obrotów,po przeczytaniu kilku postów na tym forum wyszło na to że wałek balansujący od pompy oleju był źle ustawiony (Wsześniejszy właściciel wymianiał rozrząd 5 tys km wsześniej do tego pasek rozrządu był bardzo luźny,mechanik który to wymieniał zmienił tylko pasek i rolki resztę zostawił starą)Więc wymieniłem cały rozrząd wykrukowałem instrukcję jak ustawić wałek oraz jak napiąć pasek chodź mechanicy mówili że wszystko jest w Manuału który posiadają.Po wymianie bocznie powyżej 3 tys obrotów ustało lecz pojawił się nowy problem ponieważ teraz przy hamowaniu silnikiem w zakresie 1,5 - 2 tyś obrotów występuje buczenie .Buczenie jest też słyszalne przy dodawaniu gazu w tym zakresie obrotów po wciśnięciu sprzęgła buczenie ustaje gdy podczas jazdy wrzucę luz i trzymam silnik na w zakresie tych obrotów nie słychać buczenia.Zwracam się do forumowiczów może ktoś z was miał podobny problem?Dodam też że przy wymianie rozrządu wymienia wymieniałem tuleje dyferencjału ponieważ stare były po zrywane.Za wszelki podpowiedzi co mogło pójść nie tak przy wymianie serdecznie dziękuję.

luk2501 
Forumowicz

Auto: outlander I 2,0 16v
Wysłany: 17-04-2021, 18:42   

A jaki przebieg samochodu, może łożysko na skrzyni już zaczyna wyć.

gruby1522 
Nowy Forumowicz

Auto: Outlander 1 2.0 16v 2006 r
Wysłany: 17-04-2021, 19:08   

Buczenie występuje na każdym biegu.Przed wymianą rozrządu wszystko było ok w tym zakresie obrotów.Rozrząd został wymieniony tydzień temu.Przebieg 235 tys

b14ck 
Nowy Forumowicz

Auto: Mitsubishi Outlander 2003 2l
Wysłany: 26-04-2021, 14:34   

Cóż ja chyba mam podobnie co ty, po wymianie rozrządu, też mi buczy od czasu do czasu albo w ogóle przy tych obrotach.
Słychać takie (tu tu tu tu) jakąś tak.
Sam do końca nie jestem pewien co to może być

Odpowiedz do tematu