Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Jazda bez tylnego wału
Autor Wiadomość
emdeep 
Nowy Forumowicz

Auto: L200
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 15-05-2021, 18:07   Jazda bez tylnego wału

Witam

Jak w temacie....czy jest mozliwa i bezpieczna jazda jedynie na zalaczonym przednim wale jesli wymontuje tylny w L200 ?? Ktos próbował?
Musze wymontowac tylny wał zeby wymienic krzyzaki i chcialem wiedziec czy moge zalaczyc przyod zeby sie autem przemieszczac?

Aaa i drugie pytanie...czy krzyzaki w wale napedowym jestem w stanie wymienic sam czy tylko wyspecjalizowane warsztaty? Nie widac zadnych zabezpieczen na krzyzakach i nie wiem czy sobie z tym poradze zwlaszcza ze nie chcial sie tego podjac nawet moj zaufany mechanik:)

z gory dziekuje za odpowiedz
pozdro

zbyszekm2 
Forumowicz

Auto: Pajero 3,2 DiD Long
Wysłany: 17-05-2021, 08:50   Re: Jazda bez tylnego wału

emdeep napisał/a:
Witam

Jak w temacie....czy jest mozliwa i bezpieczna jazda jedynie na zalaczonym przednim wale jesli wymontuje tylny w L200 ?? Ktos próbował?
Musze wymontowac tylny wał zeby wymienic krzyzaki i chcialem wiedziec czy moge zalaczyc przyod zeby sie autem przemieszczac?

Aaa i drugie pytanie...czy krzyzaki w wale napedowym jestem w stanie wymienic sam czy tylko wyspecjalizowane warsztaty? Nie widac zadnych zabezpieczen na krzyzakach i nie wiem czy sobie z tym poradze zwlaszcza ze nie chcial sie tego podjac nawet moj zaufany mechanik:)

z gory dziekuje za odpowiedz
pozdro

Jakis kawałek na przednim można przejechać. Zaślep tylko wyjście z reduktora.
Krzyżak sam możesz wymienić, zabezpieczenie na pewno ma, od środka.

roger18sx 
Forumowicz

Auto: OUTLANDER 2.0T
Wysłany: 29-05-2021, 21:39   

Ja u brata wymieniałem podporę i krzyżak i jak najbardziej wykonalne.Trzeba tylko sobie poznaczyć co jak było i tak samo złożyć ażeby nie biło.

emdeep 
Nowy Forumowicz

Auto: L200
Wysłany: 31-05-2021, 23:19   

Krzyzaki wymienione, wal wywazony ale.....chcialem byc bardziej do przodu i wymienilem rowniez uszczelniacz na reduktorze no i niestety pomimo iz uszczelniacz oryginalny, zamontowany prawidlowo to teraz kapie olej z reduktora:-/ Kupilem kolejny uszczelniacz - po kolejnej wymianie to samo....rece "opadywujo" :-/

Udalo mi sie ogarnac to bez jezdzenia na przednim wale. Nie chcialem ryzykowac ale dzieki za podpowiedzi.

pozdro

Odpowiedz do tematu