|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Jazda bez tylnego wału |
Autor |
Wiadomość |
emdeep
Nowy Forumowicz
Auto: L200
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 15-05-2021, 18:07 Jazda bez tylnego wału
|
|
|
Witam
Jak w temacie....czy jest mozliwa i bezpieczna jazda jedynie na zalaczonym przednim wale jesli wymontuje tylny w L200 ?? Ktos próbował?
Musze wymontowac tylny wał zeby wymienic krzyzaki i chcialem wiedziec czy moge zalaczyc przyod zeby sie autem przemieszczac?
Aaa i drugie pytanie...czy krzyzaki w wale napedowym jestem w stanie wymienic sam czy tylko wyspecjalizowane warsztaty? Nie widac zadnych zabezpieczen na krzyzakach i nie wiem czy sobie z tym poradze zwlaszcza ze nie chcial sie tego podjac nawet moj zaufany mechanik:)
z gory dziekuje za odpowiedz
pozdro |
|
|
|
 |
zbyszekm2
Forumowicz

Auto: Pajero 3,2 DiD Long
Pomógł: 211 razy Dołączył: 26 Sty 2007 Posty: 4635 Skąd: Bytów
|
Wysłany: 17-05-2021, 08:50 Re: Jazda bez tylnego wału
|
|
|
emdeep napisał/a: | Witam
Jak w temacie....czy jest mozliwa i bezpieczna jazda jedynie na zalaczonym przednim wale jesli wymontuje tylny w L200 ?? Ktos próbował?
Musze wymontowac tylny wał zeby wymienic krzyzaki i chcialem wiedziec czy moge zalaczyc przyod zeby sie autem przemieszczac?
Aaa i drugie pytanie...czy krzyzaki w wale napedowym jestem w stanie wymienic sam czy tylko wyspecjalizowane warsztaty? Nie widac zadnych zabezpieczen na krzyzakach i nie wiem czy sobie z tym poradze zwlaszcza ze nie chcial sie tego podjac nawet moj zaufany mechanik:)
z gory dziekuje za odpowiedz
pozdro |
Jakis kawałek na przednim można przejechać. Zaślep tylko wyjście z reduktora.
Krzyżak sam możesz wymienić, zabezpieczenie na pewno ma, od środka. |
_________________ pajero Long, 3,2 DiD, najlepsze:)
 |
|
|
|
 |
roger18sx
Forumowicz
Auto: OUTLANDER 2.0T
|
Wysłany: 29-05-2021, 21:39
|
|
|
Ja u brata wymieniałem podporę i krzyżak i jak najbardziej wykonalne.Trzeba tylko sobie poznaczyć co jak było i tak samo złożyć ażeby nie biło. |
|
|
|
 |
emdeep
Nowy Forumowicz
Auto: L200
|
Wysłany: 31-05-2021, 23:19
|
|
|
Krzyzaki wymienione, wal wywazony ale.....chcialem byc bardziej do przodu i wymienilem rowniez uszczelniacz na reduktorze no i niestety pomimo iz uszczelniacz oryginalny, zamontowany prawidlowo to teraz kapie olej z reduktora:-/ Kupilem kolejny uszczelniacz - po kolejnej wymianie to samo....rece "opadywujo" :-/
Udalo mi sie ogarnac to bez jezdzenia na przednim wale. Nie chcialem ryzykowac ale dzieki za podpowiedzi.
pozdro |
|
|
|
 |
|
|