Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
lift - ale jaki
Autor Wiadomość
itp 
Nowy Forumowicz

Auto: Pajero IV
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 15-02-2021, 15:08   lift - ale jaki

Witam. Próbuję znaleźć informacje o lifcie p PIV ale ciężko mi idzie. Zastanawiam się nad Iromenem lub Lovellsem . Czy ktoś podpowie jaka jest miedzy nimi różnica bo cenowo są zbliżone. No i dopóki jeszcze nie wybrałem każda informacja będzie przydatna :)

zbyszekm2 
Forumowicz

Auto: Pajero 3,2 DiD Long
Wysłany: 16-02-2021, 08:40   Re: lift - ale jaki

itp napisał/a:
Witam. Próbuję znaleźć informacje o lifcie p PIV ale ciężko mi idzie. Zastanawiam się nad Iromenem lub Lovellsem . Czy ktoś podpowie jaka jest miedzy nimi różnica bo cenowo są zbliżone. No i dopóki jeszcze nie wybrałem każda informacja będzie przydatna :)

Montujemy tylko Pedders koszt zestawu ok 4800 zł.

gshesiu 
Forumowicz

Auto: Pajero 3.2 MY09
Wysłany: 16-02-2021, 12:21   Re: lift - ale jaki

zbyszekm2 napisał/a:
Mam 2 nietypowe pytania co do Waszego zestawu, gdyby zrobić lift 2,5"
1) ile drożej wychodzi lift na Pedders od wymiany wszystkich sprężyn i amortyzatorów w PIV na standardowe bez liftu ?
2) co z ciągnięciem przyczepy po liftowaniu zawieszenia , około 7...8 metrowej (wymiar od zaczepu do jej końca) , czy trzeba coś z hakiem robić, da się ciągnąć przyczepę bez kombinowania z obniżeniem haka ?

itp 
Nowy Forumowicz

Wysłany: 16-02-2021, 12:34   

zbyszekm2 napisał/a:
Montujemy tylko Pedders

Znalazłem koło Krakowa firmę co ma to zawieszenie. Różnica w cenie jest dość duża (w stosunku do Ironmen-a) ale jeżeli są lepsze to nie ma co oszczędzać. Czy mógłbyś napisać coś więcej. Może ktoś inny ma jakieś doświadczenia - chętnie "posłucham".

zbyszekm2 
Forumowicz

Auto: Pajero 3,2 DiD Long
Wysłany: 19-02-2021, 10:11   Re: lift - ale jaki

gshesiu napisał/a:
zbyszekm2 napisał/a:
Mam 2 nietypowe pytania co do Waszego zestawu, gdyby zrobić lift 2,5"
1) ile drożej wychodzi lift na Pedders od wymiany wszystkich sprężyn i amortyzatorów w PIV na standardowe bez liftu ?
2) co z ciągnięciem przyczepy po liftowaniu zawieszenia , około 7...8 metrowej (wymiar od zaczepu do jej końca) , czy trzeba coś z hakiem robić, da się ciągnąć przyczepę bez kombinowania z obniżeniem haka ?

Dzon 602673905

Ijon.Foden 
Nowy Forumowicz

Auto: Mitsubishi Outlander
Wysłany: 27-03-2021, 16:54   

A co powiecie o old man emu....?
Wogole to gdzieś można znaleźć jakiś ranking czy porównanie? Szukam i ciężko coś znaleźć poza sklepami internetowymi....

itp 
Nowy Forumowicz

Wysłany: 01-06-2021, 16:26   

zbyszekm2 napisał/a:

Tak właśnie zrobiłem i jest lepiej. Na szosie w zakrętach lepiej się prowadzi a w terenie wiadomo :) Większa sztywność a co za tym idzie trzepanie na szosie jakoś mi nie przeszkadza.
Mam nowe pytanie związane z liftem - czy trzeba wymieniać tuleje w wahaczach i jeśli tak to na jakie?

gshesiu 
Forumowicz

Auto: Pajero 3.2 MY09
Wysłany: 01-06-2021, 16:29   

itp napisał/a:
Tak właśnie zrobiłem i jest lepiej. Na szosie w zakrętach lepiej się prowadzi a w terenie wiadomo :) Większa sztywność a co za tym idzie trzepanie na szosie jakoś mi nie przeszkadza.
Jak prowadzi się samochód w porównaniu z serią ? Nurkuje przy hamowaniu bardziej czy mniej ? Jest twardszy na małych nierównościach ?

itp 
Nowy Forumowicz

Wysłany: 01-06-2021, 16:35   

gshesiu napisał/a:
Jak prowadzi się samochód w porównaniu z serią ? Nurkuje przy hamowaniu bardziej czy mniej ? Jest twardszy na małych nierównościach ?

Zamontowany zestaw jest +100kg i jak na razie (1 miesiąc) jestem zadowolony - nie nurkuje a zakręty pokonuje z większą prędkością. Asem nie jestem i być może to tylko wrażenie ale różnica na + jest zauważalna.

Benzo 
Nowy Forumowicz

Auto: PIV
Wysłany: 05-06-2021, 02:22   

Czy ktoś z forumowiczow zrobił lift na podkładkach i może napisać jakieś za i przeciw ?

Tuff 
Forumowicz

Auto: Pajero Sport 2002 2,5td 98kW
Wysłany: 07-06-2021, 09:09   

Ja mam normalny lift 2", ale z tego co widziałem to zawieszenie na podkładkach nie poprawia wykrzyżu :wink:

Benzo 
Nowy Forumowicz

Auto: PIV
Wysłany: 24-06-2021, 10:56   

Nikt nie liftował PIV na podkładach ?

Daroot 
Forumowicz
Daroot Garage

Auto: Pajero IV, 2010r, 3,2 DiD
Wysłany: 28-06-2021, 18:55   

Interesowałem się swego czasu podniesieniem PIV, zarówno zgodnie ze sztuką jak i na podkładkach. Na FB odezwało się kilka osób którzy na tym jeżdzą i chwalili sobie. Nikt nie miał negatywnych opinii, poza tymi którzy uważali że to druciarstwo ale byli to teoretycy. Decyzja należy do Ciebie, ja nie zdecydowałem się na żaden lift, stwierdziłem że nie topię auta ani w głębokim błocie ani w wodzie - a z tego co piszą ludzie auto mocno staje się niestabilne przy wyższych prędkosćiach - mi to nie jest potrzebne, przemyśl czy potrzebujesz, bo samo podniesienie to nie wszystko, trzeba wymieniać śruby do regulacji kąta pochylenia koła i robić całą geometrię- tutaj mogą się pojawić koszty.

Tuff 
Forumowicz

Auto: Pajero Sport 2002 2,5td 98kW
Wysłany: 29-06-2021, 11:07   

Bo to jest druciarstwo, dłuższe sprężyny i amortyzatory poprawiają zakres pracy zawieszenia, podkładki tylko dźwigają samochód :wink:

Odpowiedz do tematu