|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Spalanie |
Autor |
Wiadomość |
JaMajster
Nowy Forumowicz Mitsubishi Asx
Auto: Asx
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 15-10-2021, 15:45 Spalanie
|
|
|
Witam Kolegów.
Mam problem ze średnim spalaniem mojego Mitsubishi ASX 18 did 150 koni.
Mianowicie zauważyłem różnice w spalaniu auta na tej samej trasie w podobnych warunkach pogodowych, na tych samych oponach, paliwie itp. W zależności od dnia lub po zgaszeniu i zapaleniu silnika pokonując ten sam odcinek drogi z tą samą prędkością, takim samym stylem jazdy spalanie raz wychodzi 5,4 do 5-6 l a raz 6,5 do 6,7. Dodam że jak spalanie jest mniejsze odczucia z jazdy są dużo fajniejsze, silnik cichszy i czuć że chce jechać a przy większym jak bym wiózł pół tony ziemniaków w bagażniku. Prosze o pomoc.
Pozdrawiam |
_________________ JaMajster |
|
|
|
 |
krzychu
Mitsumaniak

Auto: Lancer 2.0 Int, Mazda CX-3
Zaproszone osoby: 1
|
Wysłany: 15-10-2021, 17:14
|
|
|
Pewnie wypala się DPF jak pali więcej. Ale jest osobny dział ASX na początku forum. |
|
|
|
 |
JaMajster
Nowy Forumowicz Mitsubishi Asx
Auto: Asx
|
Wysłany: 15-10-2021, 17:48
|
|
|
To jak się wypala filtr to ja wiem, aż takim laikiem nie jestem. Pisząc że wszystkie warunki są takie same to wiem co piszę. Czy zacinający się EGR może dawać takie konsekwencje? |
_________________ JaMajster |
|
|
|
 |
|
|