|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Przesunięty przez: Bzyk_R1 01-12-2017, 19:56 |
[I 2.0T] Problem z szyberdachem nie otwiera się. |
Autor |
Wiadomość |
tościk
Forumowicz

Auto: '20 Yukio 1.2T
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 9 razy Dołączył: 06 Gru 2017 Posty: 622 Skąd: z nienacka
|
Wysłany: 05-10-2020, 19:01 Re: Mitsubishi Outlander 2.0 benzyna problem z szyberdachiem
|
|
|
Patryka99 napisał/a: | Dzień dobry
Mam problem z szyberdachem, mianowicie jestem w trasie szyberdach działał bez problemowo a teraz nie mam jak go zamknąć, ponieważ nie reaguje na przyciski.
I tutaj moje pytanie słyszałem że istnieje coś takiego jak awaryjne zamykanie, niestety nigdzie nie mogę go zlokalizować, czy ktoś może wie gdzie znajdę takie zamknięcie
Mitsubishi Outlander 2.0 benzyna, 2004 r |
A słychać, że silniczek od szyberdachu pracuje?
Mi kiedyś śrubki trzymające silniczek wypadły i przez to dach został w połowie. Trzeba było się dobrać do podsufitki, ustawić silniczek i dach na tą samą pozycję i przykręcić znowu silniczek. Przy zdejmowaniu podsufitki uważaj, żeby śrubek nie zgubić, bo spadną zapewne. |
|
|
|
 |
Bzyk_R1
Mitsumaniak Outlanderowiec

Auto: O1T LSRG
Pomógł: 132 razy Dołączył: 02 Sie 2016 Posty: 5359 Skąd: Pińczów TPI
|
Wysłany: 05-10-2020, 19:31
|
|
|
Scaliłem do odpowiedniego tematu.
Jeżeli to nie wina śrubek trzymających silniczek szyberdachu to awaryjnie możesz złożyć szyberdach używając klucza sześciokątnego kręcąc oś obrotu silnika od dołu. Widać to dokładnie na poprzedniej stronie na zdjęciach. |
_________________ Gdy obowiązek wezwie mnie,
Tam wszędzie, gdzie się pali,
Ty mi, o Panie, siłę daj,
Bym życie ludzkie ocalił.
Lekki Samochód Ratowniczo Gaśniczy: 300+KM/500+Nm http://forum.mitsumaniaki...1489343#1489343 ターボアウトランダー
Legenda we własnym garażu: http://forum.mitsumaniaki...1502384#1502384
Sprzątam i pilnuję porządku w dziale Outlandera. Czasem zdarza mi się kogoś wycinać...
ZAPRASZAM DO ODWIEDZENIA I SUBSKRYPCJI MOJEGO KANAŁU NA YT
https://www.youtube.com/c...sgoaAdLHmEnzUrg A czy Ty Gość już subskrybujesz?
STOP HYBRID GO LPG |
|
|
|
 |
bart2888
Nowy Forumowicz bart2888
Auto: Outlander II, 3.0 automat, 4x4
|
Wysłany: 03-11-2021, 18:52
|
|
|
Witam, dzięki za przyjęcie do grupy, to już drugi Mitsubishi w naszej rodzinie i ogólnie jestem bardzo zadowolony z auta. Mam jednak problem z szyberdachem czasami. Kiedy chce go otworzyć do tyłu czyli aby się schował w dachu to uszczelka i dach bardzo mocno go trzyma i szyberdach się nie przesuwa.
Wszystko działa generalnie, jak się posmaruje uszczelki to przez jakiś czas jest dobrze, a później znowu występują naprężenia i szyberdach się nie odsuwa. Czy to jest problem regulacji, jak to rozwiązać ?
Pozdrawiam ! |
|
|
|
 |
roger18sx
Forumowicz
Auto: OUTLANDER 2.0T
|
Wysłany: 12-12-2021, 21:19
|
|
|
Ja się nacieszyłem sprawnym szyberdachem coś ponad rok . Po zakupie czyściłem i smarowałem prowadnice , wszystko działało poprawnie. A że jezdziłem dość szybko z uchylonym po bardzo nieciekawej drodze to coś zaczeło w nim nawalać stukać podczas jazdy. W końcu któregoś nie pięknego dnia w kwietniu chciałem go otworzyć po zimie, coś strzeliło i się rozregulowało. Ażeby to zamknąć musiałem ręcznie regulować prowadnice. Klima działa więc niech szyber spoczywa w pokoju. |
|
|
|
 |
marqe
Nowy Forumowicz
Auto: 307
|
Wysłany: 03-03-2022, 15:16
|
|
|
Wymieniał ktoś może uszczelkę/gumę wokół szyby szyberdachu??
Mam rozerwaną w dwóch miejscach i chce zrobić z tym porządek.
Oryginalna uszczelka 70$ może ktoś coś ćwiczył ten temat??
Pozdrawiam |
|
|
|
 |
|
|