|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
[2.0,I] hamulce problem z jedną stroną.. |
Autor |
Wiadomość |
DanDan
Nowy Forumowicz
Auto: outlander
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 10-02-2022, 18:32 [2.0,I] hamulce problem z jedną stroną..
|
|
|
Witam,
posiadam outlandera 1 z dziwnym problemem. Ostatnio zagrzał mi się hamulec , myślałem ze tłoczek. Ale stało to się przy ostrym hamowaniu.. koło zablokowało ale puściło. Przy tym pedał hamulca jak by wpadł i łapie przy samym końcu. Rozebrałem zaciski okazało się że jarzmo staneło klocek nie pływał wiec myśle że to to ... kupiłem używkę zacisk i załozyłem... i dziwna sprawa nie podaje mi wogóle płynu na ten zacisk odkręcałem pompowałem wtłaczałem i nic.. wiec pomyślałem że wina to przewód odkreciłem od pompy abs i wtłoczyłem płyn odpowietrznikiem od zacisku. Ale dalej nie pompuje tego zacisku przy hamowaniu ... co to może być ?? dodam iż przewód drożny pompa raczej dobra... ktoś podobnie miał?? |
|
|
|
 |
Bzyk_R1
Mitsumaniak Outlanderowiec

Auto: O1T LSRG
Pomógł: 132 razy Dołączył: 02 Sie 2016 Posty: 5359 Skąd: Pińczów TPI
|
Wysłany: 10-02-2022, 20:03
|
|
|
Rozwiązań jest kilka:
-mam zaciski przód były sprawne u mnie mogę Ci wysłać
-kup zaciski od ASX i zapomnij o badziewiu z Outlandera
-założ brembo od e38 i zapomnij o hamulcach i problemach w Outku. |
_________________ Gdy obowiązek wezwie mnie,
Tam wszędzie, gdzie się pali,
Ty mi, o Panie, siłę daj,
Bym życie ludzkie ocalił.
Lekki Samochód Ratowniczo Gaśniczy: 300+KM/500+Nm http://forum.mitsumaniaki...1489343#1489343 ターボアウトランダー
Legenda we własnym garażu: http://forum.mitsumaniaki...1502384#1502384
Sprzątam i pilnuję porządku w dziale Outlandera. Czasem zdarza mi się kogoś wycinać...
ZAPRASZAM DO ODWIEDZENIA I SUBSKRYPCJI MOJEGO KANAŁU NA YT
https://www.youtube.com/c...sgoaAdLHmEnzUrg A czy Ty Gość już subskrybujesz?
STOP HYBRID GO LPG |
|
|
|
 |
DanDan
Nowy Forumowicz
|
Wysłany: 10-02-2022, 20:32
|
|
|
Ale zaciski mam sprawne tylko jakby pompa nie dawała na ta jedna stronę. Co może być przyczyną.
[ Dodano: 11-02-2022, 11:44 ]
CZy żeby odpowietrzyć pompę ABs, trzeba to robić komputerem ?? Czy ręcznie ?? |
|
|
|
 |
luk2501
Forumowicz
Auto: outlander I 2,0 16v
Pomógł: 3 razy Dołączył: 07 Paź 2016 Posty: 175 Skąd: podkarpacie
|
Wysłany: 11-02-2022, 14:38
|
|
|
Ręcznie najpier tył póżniej przód nie pamiętam ale chyba tył na włączonym zapłonie a przód nie gdzieś to czytałem w serwisówce. Jak piszę bzdury to niech mnie ktoś poprawi. |
|
|
|
 |
DanDan
Nowy Forumowicz
|
Wysłany: 11-02-2022, 22:03
|
|
|
Próbowałem, okazało się ze pompa hamulcowa nie podawała, zmieniłem i poszedł płyn do wszystkich 4 zacisków. Pedał twardy jak skała ale po wyjechaniu z garażu wpadł w podłogę:-(. Odpowietrzali tył na początku płyn leciał i bomble tez wiec zakręciłem i następne i następne.. i dupa było dobrze dopóki nie wyjechałem.. |
|
|
|
 |
|
|