Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Outlander III automat
Autor Wiadomość
ledziu 
Forumowicz

Auto: Toyota/mitsu
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 03-10-2022, 11:46   

benicjusz napisał/a:
Mam białą perłę i w moim, jak pamiętam, jest właśnie liche 80-90 µm.

Dam Ci proste porównanie biała perła w priusie to 90um w lexusie ct około 140um a w w gs około 200um :D
To samo miałem z a urisem czarny metalik 90um a czarny landcruiseri to nie metalik 140um.

Krzyzak napisał/a:
podpowiem, że najlepiej na brzegach elementów - bo z reguły szpachlę kładzie się do jakiegoś brzegu

No tak tylko z drugiej strony jak np. zderzak pociągnie Ci ślizg błotnika który jest na samym brzegu albo pchnie go tak ze się odkształci to co masz zrobić ? Wg głoszonych zasad powinieneś dopisać powypadkowy i sprzedac auto pół darmo no bo wyrównanie szpachlą takiego feleru jest wypadkowością auta.
A jak masz to samo przy tylnym błotniku to już jesteś ugotowany bo wymiana poszycia wiąże się ze szpachlowaniem...

Dlatego jak zaopatruje znajomych a w auta to mam wywalone na wielkie śledztwa szpachlowe i idę krótko czyli żeby nie był lepiony i malowany pędzlem. Zasada która przez lata się sprawdziła w 100% :D

p.s.

Teraz mam na tapecie auto które ma na rogach błotników przednich dokładnie przy ślizgach szpachli tak że ledwo co łapie miernik. Auto nigdy nie było uderzone w te miejsca tylko zderzak pociągną ranty błotników. Błotniki idą do odszpachlowania żeby kolega mnie potem nie ganiał i tyle :mrgreen:

Krzyzak 
moderator mitsumaniak
uczestnik I Zlotu MM

Auto: E32, CR29, 5F, DCJ, 7N, Y2
Wysłany: 04-10-2022, 07:16   

ledziu napisał/a:
to co masz zrobić ?
dlatego napisałem, żeby tam sprawdzać a co zrobić? - nie wiem, może uczciwie poinformować klienta o tym, co się działo i już - strony zaakceptują i nikt nie ma żalu

ledziu 
Forumowicz

Auto: Toyota/mitsu
Wysłany: 04-10-2022, 12:34   

Krzyzak napisał/a:
nie wiem, może uczciwie poinformować klienta o tym, co się działo i już - strony zaakceptują i nikt nie ma żalu

Jak chcesz to mogę Ci opowiedzieć kilka historii jak byłem fajnie potraktowany przez miłośników danej marki przy uczciwym informowaniu o wszystkim na temat auta.
Mówiąc krótko słowo szpachla może spowodować że przy każdym odebranym telefonie Twój ajfon nauczy się dodatkowo pluć oczywiście na Twoje czoło :D

Zresztą tu w temacie dowiedziałeś się czegoś więcej o oglądanym aucie niż to że miał w dwóch miejscach szpachlę i było kilka elementów malowanych ? :mrgreen:

Na to wszystko jest sposób ale co tu pisać kijem Wisły nie odwrócisz :wink:

To masz 
Forumowicz

Auto: Outlander III 2012 2.2DID AT
Wysłany: 06-10-2022, 10:40   

Kupiłem 2.2 DiD z 2012 roku :mrgreen:
Mam zamiar się pochwalić w odpowiednim dziale, ale z powodu braku czasu to nawet nie miałem okazji nacieszyć się zakupem. Po trasie wstawiłem do garażu i czekam na wolną chwilę, która pojawi się chyba dopiero w weekend...

[ Dodano: 19-10-2022, 22:09 ]
https://forum.mitsumaniaki.pl/viewtopic.php?p=1661768#1661768

Odpowiedz do tematu