Dokumetacja techniczna |
Autor |
Wiadomość |
Pawelko93
Nowy Forumowicz
Auto: Eclipse Cross 1.5 4wd
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 24-01-2023, 18:45 Dokumetacja techniczna
|
|
|
Witam, chciałbym pomóc koledze, który sprowadził sobie ze stanów eclipse cross 2020r. 1.5t 4wd w naprawie po niewielkiej kolizji. Ale nigdzie nie mogę znaleźć serwisówki do tego modelu. Bardzo ułatwiło by to znalezienie właściwych części - chodzi mi przede wszystkim o układ klimatyzacji i konstrukcja przód. Niestety nie znam się na samochodach japońskich, ponieważ jestem użytkownikiem włoskiej myśli technicznej - posiadam 4 alfy romeo, do których są ogólnodostępne wszystkie schematy rozpisane do każdej śrubki. Mam nadzieję, że któryś z kolegów pomoże w tej kwestii, aby Cross mógł jak najszybciej wyjechać na nasze drogi. Pozdrawiam! |
|
|
|
 |
Bizi78
Mitsumaniak Reklamożerca.

Auto: MSS 1.3 family 01r.
Pomógł: 823 razy Dołączył: 01 Sty 2010 Posty: 20994 Skąd: Częstochowa
|
|
|
|
 |
Michauek22
Forumowicz
Auto: Eclipse Cross
|
Wysłany: 28-01-2023, 13:48 Re: Dokumetacja techniczna
|
|
|
Pawelko93 napisał/a: | posiadam 4 alfy romeo, do których są ogólnodostępne wszystkie schematy rozpisane do każdej śrubki | |
|
|
|
 |
Fred.X
Forumowicz
Auto: Lancer Sportback + Outlander 3
Pomógł: 5 razy Dołączył: 15 Paź 2017 Posty: 312 Skąd: Toruń
|
Wysłany: 28-01-2023, 14:38 Re: Dokumetacja techniczna
|
|
|
Michauek22 napisał/a: | Pawelko93 napisał/a: | posiadam 4 alfy romeo, do których są ogólnodostępne wszystkie schematy rozpisane do każdej śrubki | | A co w tym dziwnego? To są świetne auta, tylko problem jest z mechanikami do nich, Nasi pseudoflachowcy to najlepiej tylko szmelcwageny , skody i ople by naprawiali , miałem 166 Buso wersję Super , zejebiste auto, BMW z 2000 roku to sobie można w kibel wsadzić, pod każdym względem |
|
|
|
 |
apikus
Mitsumaniak

Auto: ASX
Pomógł: 22 razy Dołączył: 25 Sty 2007 Posty: 1923 Skąd: Staniszów
|
|
|
|
 |
Michauek22
Forumowicz
Auto: Eclipse Cross
|
Wysłany: 30-01-2023, 13:24 Re: Dokumetacja techniczna
|
|
|
Fred.X napisał/a: | Michauek22 napisał/a: | Pawelko93 napisał/a: | posiadam 4 alfy romeo, do których są ogólnodostępne wszystkie schematy rozpisane do każdej śrubki | | A co w tym dziwnego? To są świetne auta, tylko problem jest z mechanikami do nich, Nasi pseudoflachowcy to najlepiej tylko szmelcwageny , skody i ople by naprawiali , miałem 166 Buso wersję Super , zejebiste auto, BMW z 2000 roku to sobie można w kibel wsadzić, pod każdym względem |
Wiem że to dobre auta , bardziej zdziwienie że masz aż 4 szt. |
|
|
|
 |
Pawelko93
Nowy Forumowicz
|
Wysłany: 14-02-2023, 17:59
|
|
|
Dziękuje wszystkim za odpowiedzi. Praktycznie wszystkie części są skompletowane, oprócz pionowych belek pomiędzy pasem czołowym i górnym - tych nie mogę nigdzie znaleźć. Teraz pozostało jeszcze rozwiązać problem braku prądu na rozruszniku na przewodzie wzbudzającym. Poszukam też jakim programem diagnostycznym najlepiej porozumieć się ecu. Ogólnie obawiam się tylko kwestii wyciszenia tego autka, jak Wy oceniacie to na własnej podstawie? |
|
|
|
 |
apikus
Mitsumaniak

Auto: ASX
Pomógł: 22 razy Dołączył: 25 Sty 2007 Posty: 1923 Skąd: Staniszów
|
Wysłany: 14-02-2023, 18:59
|
|
|
Pawelko93 napisał/a: | Teraz pozostało jeszcze rozwiązać problem braku prądu na rozruszniku na przewodzie wzbudzającym. |
Zobacz czy bezpiecznik "wypadkowy" nie jest rozłączony. |
|
|
|
 |
Pawelko93
Nowy Forumowicz
|
Wysłany: 16-02-2023, 12:28
|
|
|
Wszystkie bezpieczniki w skrzynkach i na klemie plusowej sprawdzone. Były również ucięte dwa kable idące z masy przez co auto było całkowicie martwe. Gdzie znajduje sie ten wyłącznik prądowy, żeby go sprawdzić?
Czy ten program będzie dobry do diagnostyki po obd: MMCodingWriter ? Mam interfejs elm327 i vag kll, domyślam się, że tylko elm327 zadziała. |
|
|
|
 |
|