Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Dokumetacja techniczna
Autor Wiadomość
Pawelko93 
Nowy Forumowicz

Auto: Eclipse Cross 1.5 4wd
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 24-01-2023, 18:45   Dokumetacja techniczna

Witam, chciałbym pomóc koledze, który sprowadził sobie ze stanów eclipse cross 2020r. 1.5t 4wd w naprawie po niewielkiej kolizji. Ale nigdzie nie mogę znaleźć serwisówki do tego modelu. Bardzo ułatwiło by to znalezienie właściwych części - chodzi mi przede wszystkim o układ klimatyzacji i konstrukcja przód. Niestety nie znam się na samochodach japońskich, ponieważ jestem użytkownikiem włoskiej myśli technicznej - posiadam 4 alfy romeo, do których są ogólnodostępne wszystkie schematy rozpisane do każdej śrubki. Mam nadzieję, że któryś z kolegów pomoże w tej kwestii, aby Cross mógł jak najszybciej wyjechać na nasze drogi. Pozdrawiam!

Bizi78 
Mitsumaniak
Reklamożerca.

Auto: MSS 1.3 family 01r.
Wysłany: 24-01-2023, 20:08   

Numery OE części po vinie możesz sprawdzić tutaj.
https://partsouq.com/en/catalog/genuine/locate?c=Mitsubishi

Michauek22 
Forumowicz

Auto: Eclipse Cross
Wysłany: 28-01-2023, 13:48   Re: Dokumetacja techniczna

Pawelko93 napisał/a:
posiadam 4 alfy romeo, do których są ogólnodostępne wszystkie schematy rozpisane do każdej śrubki
:shock: :shock: :shock: :shock: :shock:

Fred.X 
Forumowicz

Auto: Lancer Sportback + Outlander 3
Wysłany: 28-01-2023, 14:38   Re: Dokumetacja techniczna

Michauek22 napisał/a:
Pawelko93 napisał/a:
posiadam 4 alfy romeo, do których są ogólnodostępne wszystkie schematy rozpisane do każdej śrubki
A co w tym dziwnego? To są świetne auta, tylko problem jest z mechanikami do nich, Nasi pseudoflachowcy to najlepiej tylko szmelcwageny , skody i ople by naprawiali , miałem 166 Buso wersję Super , zejebiste auto, BMW z 2000 roku to sobie można w kibel wsadzić, pod każdym względem

apikus 
Mitsumaniak

Auto: ASX
Wysłany: 28-01-2023, 19:18   

http://mmc-manuals.ru/man...ndex/index.html

Michauek22 
Forumowicz

Auto: Eclipse Cross
Wysłany: 30-01-2023, 13:24   Re: Dokumetacja techniczna

Fred.X napisał/a:
Michauek22 napisał/a:
Pawelko93 napisał/a:
A co w tym dziwnego? To są świetne auta, tylko problem jest z mechanikami do nich, Nasi pseudoflachowcy to najlepiej tylko szmelcwageny , skody i ople by naprawiali , miałem 166 Buso wersję Super , zejebiste auto, BMW z 2000 roku to sobie można w kibel wsadzić, pod każdym względem

Wiem że to dobre auta , bardziej zdziwienie że masz aż 4 szt. :lol:

Pawelko93 
Nowy Forumowicz

Wysłany: 14-02-2023, 17:59   

Dziękuje wszystkim za odpowiedzi. Praktycznie wszystkie części są skompletowane, oprócz pionowych belek pomiędzy pasem czołowym i górnym - tych nie mogę nigdzie znaleźć. Teraz pozostało jeszcze rozwiązać problem braku prądu na rozruszniku na przewodzie wzbudzającym. Poszukam też jakim programem diagnostycznym najlepiej porozumieć się ecu. Ogólnie obawiam się tylko kwestii wyciszenia tego autka, jak Wy oceniacie to na własnej podstawie?

apikus 
Mitsumaniak

Auto: ASX
Wysłany: 14-02-2023, 18:59   

Pawelko93 napisał/a:
Teraz pozostało jeszcze rozwiązać problem braku prądu na rozruszniku na przewodzie wzbudzającym.

Zobacz czy bezpiecznik "wypadkowy" nie jest rozłączony.

Pawelko93 
Nowy Forumowicz

Wysłany: 16-02-2023, 12:28   

Wszystkie bezpieczniki w skrzynkach i na klemie plusowej sprawdzone. Były również ucięte dwa kable idące z masy przez co auto było całkowicie martwe. Gdzie znajduje sie ten wyłącznik prądowy, żeby go sprawdzić?
Czy ten program będzie dobry do diagnostyki po obd: MMCodingWriter ? Mam interfejs elm327 i vag kll, domyślam się, że tylko elm327 zadziała.

Odpowiedz do tematu