|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Schemat podgrzewania lusterek |
Autor |
Wiadomość |
grunek
Nowy Forumowicz
Auto: L200
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 31-03-2023, 22:32 Schemat podgrzewania lusterek
|
|
|
Witam, czy jest ktoś kto to posiada schemat bądź może pomóc w rozwiązaniu problemu z brakiem zasilania na bezpieczniku od grzania lusterek? Bezpiecznik cały lecz nie dochodzi do niego zasilanie, dodatkowo wyczytałem że powinno załączyć się razem z grzaniem tylnej szyby. Do bezpiecznika ogrzewania tylnej szyby prąd normalnie dochodzi. |
|
|
|
 |
pablo eldiablo
Forumowicz

Auto: L200, Outlander
|
Wysłany: 01-04-2023, 11:50
|
|
|
A do tej pory działało?
Jesteś na 300% pewien, że bezpiecznik jest OK? Podmień go dla pewności.
Raczej bym się tym przejmował, bo jeśli rzeczywiście plusowy kabel gdzieś przed skrzynką sobie lata luzem, to grozi pożarem.. |
|
|
|
 |
grunek
Nowy Forumowicz
Auto: L200
|
Wysłany: 01-04-2023, 15:55
|
|
|
Właśnie że nie działo Ostatnio się dowiedziałem że jest opcja grzania lusterek po załączeniu grzania tylnej szyby. Tylna szyba działała wcześniej i teraz też działa. Chciałem sprawdzić czy mam w wogole maty w lusterkach więc postanowiłem rozebrać wkład i okazało się że są... Mam 7 pinów o lusterek, lecz na dwóch tabelkach wogole nie było prądu po załączeniu grzania tylnej szyby. Doszukałem się bezpiecznika 7,5A ale do niego wogole nie dochodzi prąd. Czytałem na innym forach od innych aut że jeżeli jest taka opcja jak tu, że po załączeniu grzania tylnej szyby grzeją również lusterka to zazwyczaj jest tak że prąd najpierw idzie do grzania tylnej szyby tzn na bezpiecznik w tym wypadku to jest (30A) a późnej na lusterka. Jednak u mnie wogole nie ma prądu na bezpieczniku od lusterek. Żeby nie szukać i nie rozbierać całego auta potrzebował bym schemat czy faktycznie tak jest jak w innych autach. |
|
|
|
 |
Bizi78
Mitsumaniak Reklamożerca.

Auto: MSS 1.3 family 01r.
Pomógł: 823 razy Dołączył: 01 Sty 2010 Posty: 20986 Skąd: Częstochowa
|
Wysłany: 01-04-2023, 16:11
|
|
|
grunek, schematy znajdziesz w manualu: tutaj. |
_________________ Gość zobacz moją zieloną żabę .
 |
|
|
|
 |
|
|