|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Space Star 1.2 Dziwne piszczenie. Łańcuch rorządu. |
Autor |
Wiadomość |
whobertoos
Nowy Forumowicz
Auto: Lancer 7 Kombi 1.6 2006
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 12-08-2018, 23:38 Space Star 1.2 Dziwne piszczenie. Łańcuch rorządu.
|
|
|
No i stało się. Od 2 tygodni posiadamy nowy Space Star 1.2 Invite. Bardzo fajne autko ale ...
Pojawiają sie dziwne piski. Ktos pewnie powie: Jest na gwaracji jedz do aso.
Dobra rada tylko że jakoś nie wierzę żeby w aso się temu przyjrzeli jesli odgłosy są słabo słyszalne nie regularne i nie mam pojęcia jak je wywołać.
Słysze i ja i żona i córka więc mi sie nie roji. Ja bym sklasyfikował odgłos jak od jakiegoś paska lub łożyska.
Kolejna sprawa. W tym samym wątku bo może powiązana. Nigdy nie jeździłem samochodem z łańcuchem rozrządu ale mam wrażenie że jest po prostu trochę lużny. Jak go obciążam (gaz lub hamowanie silnikiem) to gra jak trzeba. Jak jest tak pomiędzy gazowaniem a hamowaniem silnikiem to pracuje głośniej. Chrobocze. Może to normalne w łancuchach?
No i jak te dwie sprawy złożyć to wytłumaczeniem mógłoby być jakiś napinacz albo łożysko od koła zębatego które jest nie dociągnięte a to sprawia że piszczy a łańcuch nie jest napięty.
Mile widziane namiary na mądrego mechanika w okolicach Wrocławia.
Pozdrav |
|
|
|
 |
lech55
Forumowicz
Auto: Space Star 1,2l 2018r,był Colt
Pomógł: 7 razy Dołączył: 02 Lis 2014 Posty: 200 Skąd: Chojnów
|
Wysłany: 25-10-2019, 21:17
|
|
|
Znalazłeś powód "piszczenia"? |
|
|
|
 |
spacestar123
Nowy Forumowicz
Auto: mitsubishi space star
|
Wysłany: 12-03-2024, 19:47 Łańcuch rozrządu, wymiana czy jeszcze pojeździ 86 tys
|
|
|
Cześć, a ja mam problem z rozrządem pod tytułem zmieniać już czy jeszcze nie, na zimnym silniku ale nie zawsze dopiero zazwyczaj po dwoch dniach stania pojawia sie 2 sek dzwiek jakby łańcucha ale to ocencie sami:
https://youtu.be/7J3UUtV4jJs |
|
|
|
 |
|
|