|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Żywotność skrzyni CVT |
Autor |
Wiadomość |
katanisk9
Nowy Forumowicz
Auto: Mitsubishi Outlander 3
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 28-05-2024, 10:06 Żywotność skrzyni CVT
|
|
|
Witam.
Posiadam Outlandera z 2016, 140k przebiegu. Skrzynia padła. Jeżdżone było normalnie, miasto, autostrada. Olej z filtrami zmieniany.
Po wymianie informacji z wieloma serwisami okazuje się że skrzynie CVT są bardzo słabe i one padają nawet przy przebiegach 80k. Zaciera się zawór w pompie oleju i nie reguluje prawidłowo ciśnienia oleju do napięcia łańcucha.
Jakie przebiegi u was są? Czy mieliście jakieś problemy ze skrzyniami? Czy nie uważacie że 140k to jest jakiś żart żeby tylko tyle skrzynia wytrzymała?
Pozdrawiam |
|
|
|
 |
Fred.X
Forumowicz
Auto: Lancer Sportback + Outlander 3
Pomógł: 5 razy Dołączył: 15 Paź 2017 Posty: 312 Skąd: Toruń
|
Wysłany: 28-05-2024, 22:16
|
|
|
Ja mam 210 tys i zero problemów , olej wymieniony z filtrami 2 razy , jesteś pewien przebiegu ??? te skrzynie przy normalnym traktowaniu spokojnie wytrzymują 400=500 tys , CVT są różne akurat te w O3 są dość wytrzymałe |
|
|
|
 |
bilu
Nowy Forumowicz
Auto: mitsubishi outlander 2014
|
Wysłany: 11-08-2024, 15:04
|
|
|
Słabe to są serwisy a nie skrzynie cvt. W dodgu mam przelot 240 tyś w miśku 190 tyś. |
|
|
|
 |
|
|