|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Pobór prądu |
Autor |
Wiadomość |
MAthew2000x
Nowy Forumowicz
Auto: Lancer
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 11-02-2020, 17:47
|
|
|
Czy ten dźwięki który opisujesz brzmiał tak ?
click |
|
|
|
 |
Jayx
Nowy Forumowicz
Auto: Lancer VIII 1.8 CVT sedan
|
Wysłany: 12-12-2020, 01:35
|
|
|
Witam wszystkich i dzięki za poradę.
U mnie również po paru dniach postoju padł akumulator, po kilku sprawdzeniach winny okazał się moduł BT.
Złodziej zabierał na postoju 0,2A... a już się martwiłem, że będę potrzebował nowy akumulator |
|
|
|
 |
pazikko
Forumowicz
Auto: Mitsubishi Lancer 1.8 Intense
|
Wysłany: 12-06-2024, 22:11
|
|
|
Witam. Odświeżę temat. Padł mi akumulator, aczkolwiek samochód otworzył się z kluczyka, wyświetlacz się włączył,radio zaczęło grać, nawiew się odpalił lecz auto nie dało rady odpalić. Po podłączeniu kablami auto odpaliło w zasadzie od strzała, alternator ładuje elegancko. Sprawdzałem miernikiem ustawionym w sposób jak widać na zdjęciu. Miałem tylko taki miernik dostępny. Wartość przy takim ustawieniu wynosiła u mnie -0.12. Auto zamknięte, wszystko pogaszone. Moja wersja auta jest z navi, system keyless. Dodam, że moduł bluetooth wywalony jakiś rok temu bo kradł mi prąd. Czy taka wartość jest ok? Czy trzeba szukać winowajcy czy może nowy akumulator? Ja już mam samochód 4 lata, a aku może być 5-6 letnie.
https://zapodaj.net/plik-S0LpNSYT7A |
|
|
|
 |
Krzyzak
moderator mitsumaniak uczestnik I Zlotu MM

Auto: E32, CR29, 5F, DCJ, 7N, Y2
Pomógł: 645 razy Dołączył: 28 Kwi 2005 Posty: 24297 Skąd: był Malbork, teraz Gdańsk
|
Wysłany: 13-06-2024, 07:43
|
|
|
Masz największy zakres na amperomierzu - do 10A, czyli pobór to 120mA, bardzo dużo. Sprawdź raz jeszcze po 2-3 minutach, bo w tych nowych autach to po wyjęciu kluczyka jeszcze jakieś różne systemy tam przez jakiś czas działają... |
|
|
|
 |
MiGoni
Nowy Forumowicz
Auto: Mitsubishi Lancer Sportba VIII
|
Wysłany: 17-11-2024, 01:32
|
|
|
Radio być może jest na uśpieniu jeszcze 30min(w zależności jakie ma ustawienia) po wyjęciu klucza lub/i pamięć radia również może mieć coś z tym wspólnego |
_________________ Michał - ten miły gość co na klatce zawsze mówi "dzień dobry". |
|
|
|
 |
|
|