|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Colt CZT 4g15 + TD05 |
Autor |
Wiadomość |
al_leegator
Nowy Forumowicz
Auto: Colt CZT
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 01-09-2024, 13:23
|
|
|
jeździ. dociera się powoli. niestety jest wyciek oleju na łączeniu skrzyni z silnikiem. Miałem nadzieję, że miska i wkleiłem jeszcze raz, ale niestety. obawiam się, że uszczelnienie wału ;(
W poniedziałek wstawię do warsztatu. Bez wyjmowania silnika nie mam warunków do zrzucania skrzyni. Pozbyłem się też wycieku chłodzącego (sparciał przewód idący do grodzi, pozbyłem się nieszczelności w dolocie - na spawie mocowania do silnika. Przepiąłem też przewody od gruszki, ta ma więcej otworów i nie chodził na boost przy poprzedniej konfiguracji. Teraz wchodzi w okolicach 3,5k, więc biorąc pod uwagę wielkość sprężarki nie ma tragedii.
Jestem też po rozmowach ze stroicielem i zapadłą decyzja o postawieniu go na stand alone.
Do dorobienia jeden przewód od klimy, bo seryjny koliduje z down pipem i do dołożenia drugi wentylator chłodnicy- jakiś mały spal. Pojedynczy spal 255, który nie ma dodatkowej obudowy zbija temp do 96.
Gdyby nie wyciek oleju byłoby pięknie... |
|
|
|
|
 |
jacek11
Mitsumaniak Yatsu~eku
Auto: EA2W Żółwik, Outlander CW8W
Pomógł: 122 razy Dołączył: 07 Lis 2007 Posty: 11165 Skąd: Radomsko
|
Wysłany: 01-09-2024, 21:31
|
|
|
Taka jakość części dzisiaj. Też miałem przypadek, że ciekł nowy uszczelniacz. NOK jak pamiętam. |
|
 |
al_leegator
Nowy Forumowicz
|
Wysłany: 06-09-2024, 11:55
|
|
|
jacek11 napisał/a: | Taka jakość części dzisiaj. Też miałem przypadek, że ciekł nowy uszczelniacz. NOK jak pamiętam. |
tak jak piszesz pociekł nowy, prawidłowo zamontowany uszczelniacz Victor-Reinz.
Roboty za tysiąc przy części za pięć dych.
No nic... trzeba jakoś z tym żyć ;D |
|
|
|
 |
Krzyzak
moderator mitsumaniak uczestnik I Zlotu MM

Auto: E32, CR29, 5F, DCJ, 7N, Y2
Pomógł: 645 razy Dołączył: 28 Kwi 2005 Posty: 24316 Skąd: był Malbork, teraz Gdańsk
|
Wysłany: 06-09-2024, 13:35
|
|
|
A sprawdził ktoś wałek? bo stare uszczelniacze, które stwardniały jak kamień to potrafią niezły rowek wyrezać w stali. Wtedy każdy nowy uszczelniacz będzie ciekł. Piszę to z praktyki. |
|
|
|
 |
al_leegator
Nowy Forumowicz
|
Wysłany: 03-11-2024, 20:52
|
|
|
Krzyzak napisał/a: | A sprawdził ktoś wałek? bo stare uszczelniacze, które stwardniały jak kamień to potrafią niezły rowek wyrezać w stali. Wtedy każdy nowy uszczelniacz będzie ciekł. Piszę to z praktyki. |
Wałek ma rowek. Trzeci przeszczep się przyjął. Lekko też zmieniłem osadzenie. aktualnie poszukuję pin outu ECU do zrobienia przejściówki na EMU Black. Gdyby ktokolwiek był w stanie coś udostępnić będę bardzo wdzięczny |
|
|
|
 |
al_leegator
Nowy Forumowicz
|
Wysłany: 09-04-2025, 23:07
|
|
|
turbo jednak za duże, idzie na sprzedaż. dodatkowo buda uległa uszkodzeniu, silnik możliwe że wróci w 5-cio drzwiowej budzie ralliart z jakimś mniejszym turbo lub twinscrollem na kulce |
|
|
|
 |
|
|